Het vergroten van de naamsbekendheid van je bedrijf kan een lastige opgave zijn, zeker in het begin. Echter is het wel een cruciale taak om jouw business goed op de kaart te kunnen zetten. Leer in onze blog waarom naamsbekendheid zo belangrijk is en wat jij kunt doen om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten.

Naamsbekendheid lijkt op een redelijk vaag concept aangezien het niet zozeer met ‘metrics’ gemeten kan worden. Voor mensen die vooral op cijfers en statistieken richten zal naamsbekendheid frustrerend kunnen zijn. Maar dat het niet goed meetbaar is, betekent niet dat het geen waarde heeft.

Het opbouwen van naamsbekendheid zorgt ervoor dat je vertrouwen in je merk en bedrijf creëert. Merkvertrouwen is een zeer belangrijk onderdeel in de keuze om een aankoop wel of niet te maken. Daarnaast hebben klanten sneller de neiging om een herhaalaankoop te doen wanneer ze vertrouwen in je business hebben. Zo kan merkvertrouwen ook omgezet worden tot klantloyaliteit.

Met naamsbekendheid creëer je dus dit vertrouwen. Het is makkelijker om vertrouwen te creëren wanneer je bedrijf en / of je producten bekend zijn. Op deze manier zet je naamsbekendheid om in waardevolle loyale klanten.

Naamsbekendheid vergroot de merkwaarde

Het vergroten van je merkwaarde is een ander voordeel van het opbouwen van naamsbekendheid. Dit zorgt er onder andere voor dat je hogere prijzen kunt hanteren doordat er een hogere vermeende waarde voor is, betere uitbreidingsmogelijkheden hebt en dat je aandelenprijs ook groeit.

Al met al is het dus duidelijk dat naamsbekendheid van groot belang kan zijn voor je bedrijf. Met vertrouwen en positieve banden met je klanten creëer je loyaliteit en merkwaarde. Wij helpen je graag met het vergroten van je naamsbekendheid, hier enkele tips.

Jouw naamsbekendheid vergroten

Het vergroten van je naamsbekendheid is een lastige taak waar vaak innovatieve strategieën of producten voor nodig zijn. Dit maakt het voor kleine bedrijven vaak lastig om hier grote stappen in te maken. Toch zijn er strategieën die je kunt hanteren om jouw naamsbekendheid te vergroten. Hieronder enkele strategieën voor inspiratie!

Influencers zijn zeer waardevol

Influencers zijn in de laatste jaren een grote business kans geworden voor veel bedrijven en zijn dus ook heel waardevol geworden. De specifieke influencer die je inzet moet natuurlijk wel een link met jouw diensten of producten hebben. Wanneer deze influencers jouw producten en merk benoemen in hun content zal dit onder hun volgers verspreid worden en vergroot je jouw naamsbekendheid. Heb jij een innovatief concept? Probeer dit via een influencer, of meerdere influencers, te verspreiden.

Vergroot je naamsbekendheid met SEO

SEO, ook wel bekend als zoekmachine optimalisatie, heeft een hoge waarde in het vergroten van je naamsbekendheid. Met een goede en duidelijke SEO strategie zorg je voor hoge posities in de zoekmachines resultaten en kun je naast het werven van meer klanten dus ook je naamsbekendheid vergroten. Zeker als je goede posities hebt in de zoekmachines op een populair zoekwoord. De reden hiervoor is dat een groot deel van de zoekmachine gebruikers niet verder kijkt dan de eerste pagina van de zoekresultaten. En van deze gebruikers kijkt een groot deel niet verder dan de eerste paar resultaten.

Het opbouwen van een concrete SEO strategie is dus belangrijk om het opbouwen van je naamsbekendheid gemakkelijker te maken. Onderzoek de zoekwoorden van je product en bedrijf en optimaliseer je website om hoge en stabiele posities in de zoekresultaten te realiseren. Sortlist helpt je hier graag mee door je geheel gratis in contact te brengen met zoekmachine optimalisatie bedrijven in jouw regio.

Social media blijft altijd belangrijk

Social media is en blijft een belangrijk onderdeel in de online marketing. Dit is voor het vergroten van je naamsbekendheid ook niet anders. Als bedrijf is het belangrijk dat je op Facebook, Instagram en soms ook Twitter actief bezig bent met het opbouwen van je naamsbekendheid. Zeker als je een visueel product hebt is een social media platform zoals Instagram een zeer belangrijk onderdeel.

Naast het adverteren op dergelijke social media platformen zijn er ook andere slimme manieren om jouw merk onder ogen te brengen zonder dat je hier geld voor uit hoeft te geven. Heb je een leuk product, vraag je klanten om een foto op Instagram te posten met jouw product (en merk). Je kunt er bijvoorbeeld een mooie korting bij geven voor een volgende aankoop. Zo spoor je een herhaalaankoop aan maar kun je ook testimonials krijgen en je naamsbekendheid vergroten.

Betaalde advertenties

Advertenties zijn gemaakt om bij gebruikers van applicaties, websites en programma’s in het oog te springen en zijn dus een ideale stap in het vergroten van je naamsbekendheid. Het is het waard om te investeren in goede advertentiecampagnes via zoekmachines, sociale media en zelfs op andere websites.

Google AdSense is een platform van Google waar je betaalde advertenties kunt plaatsen op websites die relevant zijn voor jouw doelgroep. Het kan lastig zijn om dit handmatig te optimaliseren voor je doelgroep indien je hier niet veel ervaring mee hebt. Daarom heeft Google tegenwoordig ook ‘Auto Ads’, waarmee jouw advertentiecampagne automatisch op relevante websites gezet worden door machine learning technologieën.

Gebruik merk verpakking voor je producten

Wat extra vermogen inzetten om merk verpakking te gebruiken voor je producten kan je veel opleveren. Door aangepaste verpakking te gebruiken komt een pakketje bij een klant meer aan als een cadeautje dan als een pakketje. Het geeft dus een goed gevoel bij de klant en dat wordt ook met jouw merk in verband gebracht. Hoe je jouw product en merk tentoon stelt en het verhaal wat jouw merk vertelt begint al bij de verpakking. We kennen natuurlijk allemaal de persoonlijke pakketjes van Coolblue wel.

Partner met andere bedrijven met grotere naamsbekendheid

Het partneren met een ander bedrijf in bijvoorbeeld een giveaway of zelfs het samenwerken aan een product kan een grote impact hebben op jouw naamsbekendheid. Het is een simpele manier voor beide bedrijven om wat extra naamsbekendheid te creëren en elkaars producten bij de klanten van beide bedrijven onder ogen te brengen. Zo werf je ook nieuwe klanten!

Zorg er hierbij wel voor dat het bedrijf waar je mee samenwerkt niet concurreert met je eigen bedrijf, maar wel interessant is voor je eigen doelgroep. Overweeg dus goed met welk bedrijf je in zee gaat in dit aspect.

Referral programma’s

Een referral programma kan geweldig zijn om jouw producten en merk op een snelle manier bij veel mensen onder ogen te brengen. Wanneer je al enkele loyale klanten hebt kun je ze de kans geven om jouw merk of product te delen met vrienden en familie via een referral programma.

Er wordt zoveel meer vertrouwen met jouw merk gecreëerd wanneer de aanbeveling van een bekende komt dan als het bijvoorbeeld via een advertentie komt. Je geeft degene die de aanbeveling doet een kortingscode of iets dergelijks en de rest van de marketing wordt voor je gedaan. Om het nog sneller te verspreiden kun je degene die de aanbeveling krijgt ook een kortingscode geven om nieuwe klanten te werven.

Wees vermakelijk

Humor zorgt voor een persoonlijkere band tussen potentiële klanten en jouw merk. Zo’n persoonlijke band zorgt al met al voor een zeer loyale klant. Probeer eens wat meer humor en persoonlijkheid in de social media posts (en ook de opmerkingen) en e-mail campagnes te gebruiken. Het is vermakelijker om te lezen of naar te kijken en brengt positieve gevoelens richting je bedrijf.

cre
Creatie Maakt Alles
's-Hertogenbosch, Netherlands
5/5 - 1 aanbeveling
BrandingWeb DesignGraphic DesignWeb DevelopementSocial MediaDigital StrategyAdvertisingMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
revi
REVITALIZE
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 9 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignDigital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
faam
NAAM en FAAM
Rotterdam, Netherlands
5/5 - 3 aanbevelingen
SEOBrandingWeb DesignGraphic DesignSocial MediaDigital StrategyEventAdvertisingMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
fan
Skybox Design Agency
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 2 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignDigital StrategyE-CommerceAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
pig
PigWorks
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 3 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignDigital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
kumpa
Kumpany
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
BrandingSocial MediaEventAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
zuur
Zuurstof | Bureau voor marketing en communicatie
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 8 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignDataWeb DevelopementMobile MarketingDigital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
alien
AlienTrick
Hengelo, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
SEOBrandingWeb DesignGraphic DesignDigital StrategyE-CommerceAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
boe
Boerenjongens
Haaglanden, Netherlands
5/5 - 2 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignSocial MediaAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
co
Your Majesty
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 4 aanbevelingen
SEOGraphic DesignAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
fra
Frismedia
Utrecht, Netherlands
5/5 - 2 aanbevelingen
SEOManagementBrandingWeb DesignGraphic DesignDataWeb DevelopementDigital Strategy
Ontdek het agentschaparrow_forward
vsia
Visia Media
Heerlen, Netherlands
5/5 - 8 aanbevelingen
BrandingWeb DesignDigital StrategyMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
evers
Evers + de Gier
Rotterdam, Netherlands
5/5 - 6 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignDigital Strategy
Ontdek het agentschaparrow_forward
wirelab-2
Wirelab
Enschede, Netherlands
5/5 - 5 aanbevelingen
BrandingGraphic DesignWeb DevelopementDigital StrategyAdvertisingMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
giving
GivingBrandsEnergy
The Hague, Netherlands
5/5 - 4 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
benge
Bengelmedia
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 4 aanbevelingen
Web DesignGraphic DesignEventE-CommerceAdvertisingMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
lounge
IM Lounge
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 1 aanbeveling
Web DesignDigital StrategyEventE-CommerceAdvertisingMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
pauw
PauwR Digital Marketing
Tilburg, Netherlands
5/5 - 4 aanbevelingen
BrandingGraphic DesignDigital StrategyE-CommerceAdvertisingMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
pr
2twintig
Rotterdam, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
BrandingSocial MediaEventMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
cb
C2B
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 3 aanbevelingen
Social MediaDigital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
voor
Counter Content
Zaandam, Netherlands
5/5 - 3 aanbevelingen
BrandingWeb DesignContent MarketingSocial MediaEvent
Ontdek het agentschaparrow_forward
strat
Stratego Branding
Tilburg, Netherlands
5/5 - 8 aanbevelingen
SEOBrandingWeb DesignGraphic DesignDigital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
proj
Studio Projectie B.V.
Leiden, Netherlands
5/5 - 3 aanbevelingen
SEOBrandingWeb DesignDigital StrategyMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
zuid1
ZUID Creatives
Tilburg, Netherlands
5/5 - 1 aanbeveling
SEOBrandingWeb DesignGraphic DesignSocial MediaAdvertisingWeb & Software Development
Ontdek het agentschaparrow_forward
media
Mediatastisch
Echt, Netherlands
5/5 - 2 aanbevelingen
SEOBrandingWeb DesignGraphic Design
Ontdek het agentschaparrow_forward
adv
ASEGA
Tilburg, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
BrandingContent MarketingSocial MediaMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
stur1
Stuurmen
Eindhoven, Netherlands
5/5 - 1 aanbeveling
BrandingWeb DesignGraphic DesignDigital StrategyE-Commerce
Ontdek het agentschaparrow_forward
bazen
Online Bazen
's-Hertogenbosch, Netherlands
5/5 - 13 aanbevelingen
Web DesignWeb DevelopementContent MarketingSocial MediaDigital StrategyReclameE-CommerceAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
sol
XYMS: Data Driven Marketing Consultancy
Utrecht, Netherlands
5/5 - 11 aanbevelingen
BrandingDigital StrategyMarketing AutomationEventE-CommerceAdvertisingMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
stil
Stijlbreuk
Tilburg, Netherlands
5/5 - 5 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignWeb DevelopementSocial MediaDigital StrategyE-CommerceAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
as
airsolid
Utrecht, Netherlands
5/5 - 3 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignDigital Strategy
Ontdek het agentschaparrow_forward
pict
DUTCH PICTURE INDUSTRY
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 3 aanbevelingen
BrandingDigital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
ten
Ten Stripes
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 1 aanbeveling
BrandingDigital StrategyE-CommerceMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
inno
Innovative Brands
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 13 aanbevelingen
SEOBrandingWeb DesignWeb DevelopementSocial MediaDigital StrategyEventE-Commerce
Ontdek het agentschaparrow_forward
dok
DOK30 Communicatie
Hoevelaken, Netherlands
5/5 - 2 aanbevelingen
BrandingSocial Media
Ontdek het agentschaparrow_forward
chee
Smaac
's-Hertogenbosch, Netherlands
5/5 - 5 aanbevelingen
BrandingProduct DesignWeb DesignGraphic DesignSocial MediaDigital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
goo
Novicom Marketing Group
Tilburg, Netherlands
5/5 - 6 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignSocial MediaDigital StrategyEventE-CommerceAdvertisingMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
vance
Vance
The Hague, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
SEOWeb DesignDigital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
triangl1
TRIANGLE PR
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 2 aanbevelingen
BrandingDigital StrategyEventAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
reel3
TILT Amsterdam
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 1 aanbeveling
Content MarketingDigital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
event
The Event Company
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
BrandingEvent
Ontdek het agentschaparrow_forward
inc
INC strategisch ontwerpbureau
Enschede, Netherlands
5/5 - 12 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic Design
Ontdek het agentschaparrow_forward
stry
Fundustry events
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
BrandingEvent
Ontdek het agentschaparrow_forward
sept
Dutchgraph
Nijmegen, Netherlands
5/5 - 4 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
monkey
Monkey Inside
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 7 aanbevelingen
BrandingGraphic DesignEventAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
tot
TOT PR & Communications
Rotterdam, Netherlands
5/5 - 3 aanbevelingen
BrandingSocial MediaEvent
Ontdek het agentschaparrow_forward
qq
Formatique
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 2 aanbevelingen
Digital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
plan
Plans & Pixels
Rotterdam, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
Web DesignGraphic DesignDigital StrategyE-mail MarketingAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
kite
Kitemedia
Utrecht, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
BrandingWeb DesignGraphic DesignDigital Strategy
Ontdek het agentschaparrow_forward
pos
Alles Online
Nieuwerkerk aan den IJssel, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
SEOGraphic DesignWeb DevelopementDigital StrategyE-CommerceAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
line
OnlineVisual
Rotterdam, Netherlands
5/5 - 9 aanbevelingen
SEOBrandingWeb DesignGraphic DesignDigital StrategyE-CommerceAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
dg1
DG Internetbureau
Rotterdam, Netherlands
5/5 - aanbeveling
BrandingWeb DesignGraphic DesignDigital StrategyReclameE-Commerce
Ontdek het agentschaparrow_forward
go1
Webiteers
Hengelo, Netherlands
5/5 - 6 aanbevelingen
SEOBrandingContent MarketingSocial MediaDigital StrategyE-mail Marketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
ordi1
Lab701 Social Media Factory
's-Hertogenbosch, Netherlands
5/5 - 12 aanbevelingen
SEOWeb DesignSocial MediaDigital StrategyMarketing AutomationEventReclameAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
we
Megawatt Group
Eindhoven, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
SEOBrandingSocial MediaEventAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
pap2
Your Personal Agency
Haarlem, Netherlands
5/5 - aanbeveling
Web DesignDigital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
prove
mProvement
Hilversum, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
SEOBrandingDigital StrategyE-mail MarketingE-Commerce
Ontdek het agentschaparrow_forward
ness
Brandness
Rijen, Netherlands
5/5 - 8 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignDigital StrategyE-CommerceAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
bur2
Studio Bureau
Rotterdam, Netherlands
5/5 - 1 aanbeveling
BrandingGraphic DesignAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
fosby1
Fosby Digital Agency
Bunnik, Netherlands
5/5 - 1 aanbeveling
SEOBrandingWeb DevelopementMobile MarketingDigital StrategyE-mail MarketingE-CommerceAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
online
Bloei Online
's-Hertogenbosch, Netherlands
5/5 - 2 aanbevelingen
SEOBrandingMobile MarketingSocial MediaDigital StrategyMarketing AutomationE-CommerceMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
wild
Wild Digital
Rotterdam, Netherlands
5/5 - 4 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignE-CommerceDesign
Ontdek het agentschaparrow_forward
imc
Impact Media Concepts
Nuenen, Netherlands
5/5 - 3 aanbevelingen
SEOBrandingWeb DesignContent MarketingSocial MediaReclame
Ontdek het agentschaparrow_forward
omd
OMD Branding
Rotterdam, Netherlands
5/5 - 11 aanbevelingen
SEOBrandingWeb DesignE-mail MarketingEvent
Ontdek het agentschaparrow_forward
search
Searchlab
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 4 aanbevelingen
SEOSocial MediaAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
Zware Jongens
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 5 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignReclameAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
schermafbeelding-2020-06-04-om-14-54-34
Online Bazen
's-Hertogenbosch, The Netherlands
4,5 - 13 aanbevelingen
TrendingSalesWeb DesignSocial MediaE-mail MarketingReclameE-CommerceAdvertisingMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
schermafbeelding-2020-06-04-om-14-44-23
Wirelab
Amsterdam, The Netherlands
5 - 5 aanbevelingen
BrandingWeb DesignWeb DevelopementMobile DevelopementDigital StrategyWeb & Software DevelopmentMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward

Naamsbekendheid vergroten via Sortlist

Er zijn dus verscheidene manieren om je naamsbekendheid te vergroten. Heb je hier liever hulp bij zodat het allemaal op de juiste manier vergaat? Sortlist brengt je graag (geheel gratis) in contact met het juiste bureau om de naamsbekendheid van jouw bedrijf te vergroten. Op deze manier ben je er zeker van dat het vergroten van de naamsbekendheid van je bedrijf op de juiste manier wordt gedaan en je hier meerwaarde uit haalt.