Onze mobiele telefoons zijn voor velen van ons het eerste wat we zien als we opstaan en het laatste wat we zien voordat we naar bed gaan.

We brengen tegenwoordig meer tijd door achter digitale apparaten dan ooit tevoren, of het nu is om bij te blijven met vrienden, e-mails van het werk te checken of gewoon door sociale media te lezen.

Het is misschien moeilijk om bij te houden hoeveel schermtijd je op een dag doorbrengt, maar het loopt snel op, vooral in de loop van een jaar.

Sortlist, heeft het gemiddelde internetgebruik over verschillende applicaties onderzocht om te bepalen hoe een normaal digitaal jaar eruit ziet, en hoe ons jaarlijkse internetgebruik varieert over de hele wereld".

Hoe lang spendeert de gemiddelde persoon op sociale media?

Volgens de voorspellingen zal de gemiddelde internetgebruiker 145 minuten per dag besteden aan sociale media, tegenover 142 minuten het jaar daarvoor.

Met iets minder dan twee en een half uur per dag is dat natuurlijk een aanzienlijke hoeveelheid tijd, maar hoe ziet dat er over een langere tijdsperiode uit?

Als je elke dag zoveel tijd aan sociale media zou besteden, zou dat neerkomen op iets minder dan 17 uur per week, of drie dagen per maand.

En dan zou je in de loop van een jaar minstens een maand besteden aan het doorspitten van sociale media!

Hoeveel tijd besteden we aan andere soorten applicaties?

Natuurlijk gebruiken we onze smartphones voor veel meer dan alleen sociale media; aan welke andere applicaties besteden we de meeste tijd?

Sportgaming nam met 23 minuten de meeste tijd in beslag, gevolgd door casual gaming (21 minuten), en hyper-casual » gaming (19 minuten), waarmee ongelooflijk eenvoudige en gemakkelijk te spelen spelletjes zoals Flappy Bird worden bedoeld.

How long do we spend on other apps

Als we schatten dat de gemiddelde internetgebruiker elk van deze toepassingen één keer per dag gebruikt, betekent dit dat hij vijf dagen en negen uur per jaar besteedt aan casual gaming en twee dagen en acht uur aan mobiel winkelen!

Hoe lang besteden we aan elke app?

Als het gaat om de applicaties die we het meest gebruiken, neemt YouTube het meeste van onze tijd in beslag, goed voor iets minder dan een dag per maand en meer dan 11 dagen per jaar.

Facebook en WhatsApp, die een gemiddelde tijd per gebruiker hebben van ruwweg 10 dagen per maand.

Plaats

App

Categorie

Gemiddelde tijd per maand

Gemiddelde tijd per jaar

Welke landen brengen de meeste tijd op hun scherm door?

Maar hoe ziet het beeld eruit in andere delen van de wereld? Welke landen zijn meer verslaafd aan hun schermen dan andere?

Als we kijken naar het totale internetgebruik onder internetgebruikers van 16 tot 64 jaar, zien we dat de Filippijnen de meeste schermtijd hebben, met een verbazingwekkende 10 uur en 56 minuten per dag die online worden doorgebracht, wat neerkomt op 166 dagen per jaar. Het was ook het land dat de meeste tijd aan sociale media besteedde, met vier uur en 15 minuten per dag en 65 dagen per jaar.

Japan daarentegen besteedt de minste tijd online, met slechts vier uur en 25 minuten per dag, wat zes en een half uur minder is dan de Filippijnen.

Hoewel er voor Japan geen statistieken over de schermtijd in de sociale media beschikbaar waren, besteden zijn buren in Zuid-Korea met één uur en acht minuten de minste tijd aan sociale media.

Tijd besteed aan het gebruik van internet

Tijd besteed aan het gebruik van sociale media

Plaats

Vlag

Land

Per dag

Per jaar

Per dag

Per jaar

Hoe verhoudt uw digitale jaar zich?

Nu je hebt gezien hoeveel tijd de rest van de wereld elk jaar aan scrollen besteedt, hoe verhoudt jouw persoonlijke schermtijd zich hiertoe? Om erachter te komen, geef hieronder een redelijke schatting van uw dagelijkse schermtijd!

Voer uw dagelijkse screentime hieronder in…

U brengt gemiddeld

X

dag(en) per jaar online door.

Dat is

X

dagen meer minder dan het wereldgemiddelde.

Methodologie

Gemiddelde dagelijkse tijd besteed aan internet en sociale media, volgens Hootsuite’s Global State of Digital 2021, voor internetgebruikers van 16 tot 64 jaar.

De populairste toepassingen voor sociale media en videostreaming, evenals de gemiddelde maandelijkse tijd die aan elk ervan wordt besteed, werden verkregen uit het Global State of Digital 2021-rapport van Hootsuite.

De tijd die aan verschillende soorten applicaties werd besteed, werd afgeleid van Statista’s statistieken over de gemiddelde app-sessielengte per gebruiker wereldwijd van 2019 tot 2020, uitgesplitst naar vertical.

close

Krijg toegang tot onze exclusieve content!

email

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]