Wij introduceerden Vier marketingbureaus aan Oniryx

Lees hun verhaal

Het project van Oniryx

Oniryx is een consultancybureau dat in 2008 werd opgericht. Ons bedrijf richt zich voornamelijk op de ontwikkeling van op maat gemaakte computer-applicaties. Eind 2015 viel het ons op dat de middelen die we gebruikten voor onze communicatie en grafische vormgeving niet meer voldeden aan de behoeften van het bedrijf. Vervolgens vroegen we ons af of we misschien met een marketingbureau zouden moeten gaan samenwerken.

Dienst: Branding & Design

Budget: Ongeveer € 35.000

Gesprek met Patrick

Patrick Van EstMarketing bij Oniryx

Waarom had u hulp nodig bij het vinden van een bureau?

Voor het selectieproces, zoals gebruikelijk, hebben we onze eigen methode gebruikt - wat betekent dat we de mening van iedereen in-house hebben gevraagd. Vervolgens beseften we dat we meer dan dertig bedrijven moesten analyseren en dat wel even zou duren.

Hoe heeft u Sortlist gevonden?

Na deze vergadering zei Vincent, een van onze collega's, 'Ik heb misschien een idee voor je. Er is een bedrijf, Sortlist, wiens taak het is om dat te doen en zij kunnen ons misschien helpen'. Sortlist kwam naar ons toe en we begonnen een gesprek. Het mooie was dat ze veel belangstelling toonden voor onze briefing - of liever gezegd onze embryonale briefing - en ze brachten veel toegevoegde waarde.

Sortlist kent de bureaus goed, hun capaciteiten en mentaliteit, én of deze aansluiten bij onze bedrijfswaarden.

Wat was het resultaat?

Vier bedrijven werden aan ons voorgesteld en we beseften al snel dat drie van deze bedrijven perfect zouden zijn voor de missie. De geselecteerde bedrijven hadden allemaal kwaliteit, professionaliteit en interesse voor wie wij zijn. Maar één bedrijf stak er echt uit, vooral omdat ze ons DNA heel goed begrepen.

Beschrijf Sortlist's toegevoegde waarde

Voor mij is een van de belangrijkste redenen voor het gebruik van Sortlist dat het een procesversneller is. Het is een bedrijf dat de bureaus en hun capaciteiten echt goed kent. Ook in opzicht van hoe ze denken en werken, en of deze manier van denken overeenkomt met de waarden en de identiteit van ons bedrijf.

Zou u Sortlist aanbevelen?

Als ik Sortlist zou aanbevelen zou dat om twee verschillende redenen zijn. De eerste reden is dat het heel veel tijd bespaart. De zoektocht naar een bureau, als je de markt niet kent, is een doolhof waarin je de weg niet wilt kwijtraken. De tweede reden is de precisie van de briefing die ze schrijven. Ze begrepen echt wat we zochten, we hadden niets meer toe te voegen.

Beschrijf Sortlist in drie woorden

Als ik Sortlist in drie woorden zou beschrijven, dan zou ik zeggen: dynamiek, jeugdige geest en anti-conformisme.

Chantal CharbonnierMarketing Consultant at Oniryx

Four agencies were introduced to us and we quickly realized that three of these would be perfect for the mission. The selected agencies all had the same quality...

Lees meer
Chantal Charbonnier bespreekt ervaringen

Laat ons u voorstellen aan de beste bureaus voor uw project

Van webdesign tot reclamebureaus: wij houden rekening met ál uw criteria en stellen u voor aan de meest passende bureaus. U vergelijkt de voorstellen dan zelf en maakt de beste keuze.

100% gratis