Iconica (+ 5 reviews) | Sortlist

Iconica cover
Iconica logo

Iconica Doetinchem, Nederland

Dit profiel en de details worden beheerd door de eigenaar van het bureau.

Het Team

Iconica heeft een breed team van specialisten toegespitst op het bouwen van native mobiele applicaties. Het team bestaat uit frontend en backend developers, uit een interaction designer, een user expierence designer, een projectmanager en een product owner. Het team heeft veel ervaring met de bouw van mobiele applicaties, de gebruiker van de applicatie staat centraal in het ontwikkeltraject. Daarom worden eerste alle wensen helder in kaart gebracht, worden designvoorstellen gedaan, worden eindgebruikers betrokken in het proces en worden uiteindelijk korte behapbare sprints gepland waarin steeds een onderdeel van de app compleet gebouwd wordt. Zo houdt de opdrachtgever een duidelijk en accuraat beeld over de voortgang van het project en kan er tijdens het project eenvoudig bijgestuurd worden. Benieuwd naar recente projecten? Neem een kijkje in ons portfolio of plan een kennismaking.

 

Werkwijze

Design Driven Development, dat is de duidelijkste omschrijving van onze werkwijze. Software bouw je voor de eindgebruiker, dus betrekken we de eindgebruiker in het ontwikkelproces. De eindgebruiker staat centraal, ook wel User Centered Development genoemd. Dat is eigenlijk heel logisch; iedereen wil software dat technisch werkt, maar software dat door de eindgebruiker niet gebruikt wordt is even slecht als software dat technisch niet werkt.

Het proces om tot intuïtief werkende software, gebouwd door Iconica, te komen, kent enkele vaste stappen.

 • Requirements documentatie

Allereerst worden alle vereisten waaraan de software moet voldoen helder gedocumenteerd. Je kan immers geen planningen over doorlooptijd en investering maken als niet duidelijk is wat er gebouwd moet worden. 

 • Proof of Concept

Als er in de requirements technische knelpunten worden blootgelegd dan wil Iconica eerst bewijzen dat het de geschikte partij is om mee samen te werken. Daarom maken wij vanuit een testopstelling een werkend (niet-gestyled) appje waar het specifieke technische knelpunt wordt opgelost. Bijvoorbeeld; je wil met een appje toegangspoorten openen na validatie middels een camerabeeld. In dat geval bouwen wij vanuit een proefopstelling met een deurbel een minimaal appje waar een video-verbinding tot stand komt, waar een audio-verbinding tot stand komt en waarmee de deur middels een knop in de app geopend kan worden. Dit dient echt als een prototype, maar toont aan dat wij technisch in staat zijn de opdracht te voltooien. Het kan ook zo zijn dat het concept technisch niet haalbaar is, daar wil je dan liever vroeg in het traject achterkomen dan vlak voor oplevering. 

 • Gebruikersonderzoek

Als we weten wat er gebouwd moet worden en wij bewezen hebben dat we het kunnen bouwen gaan we met de eindgebruikers om tafel om te achterhalen hoe en waarom zij de app willen gebruiken. Dit geeft veel inzicht in bijvoorbeeld de optimale flow in de app en welke functionaliteiten prioriteit hebben of zelfs toegevoegd of geschrapt kunnen worden. Vanuit dit onderzoek wordt het design van de app aangepast en opnieuw voorgelegd aan de opdrachtgever.

 • Strategische roadmap sessie

Iconica plant een strategische sessie met de opdrachtgever om de roadmap van de applicatie vast te stellen. Nu bekend is welke functionaliteiten de opdrachtgever wil hebben en welke functionaliteiten de gebruikers het belangrijkst vinden kan de lijst met functionaliteiten geprioriteerd worden en in de tijd geplot worden. Daaruit ontstaat een roadmap waarbij de belangrijkste en meest cruciale functionaliteiten in de eerste versie van de app gebouwd worden. Uitbreidingen in latere doorontwikkelingen of design-iteraties komen in latere versies. Vanuit de roadmap wordt eveneens een planning gemaakt wanneer mijlpalen behaald moeten worden, zoals oplevering van versie 1 en de frequentie van het publiceren van nieuwe versies. 

 • Aanvang ontwikkelen, testen, accepteren en publiceren

Ontwikkelen, Testen, Accepteren en Publiceren staan bekend als OTAP. Tijdens dit proces wordt de app daadwerkelijk gebouwd en getest. Uiteraard ligt de acceptatie van de applicatie bij de opdrachtgever. Na acceptatie (akkoord) wordt de app gepubliceerd en staat de eerste versie in de appstores. 

 • Tijd voor Taart

Release van een eerste versie is een memorabel moment, dat vieren we met gebak. En terwijl we samen gebak eten bespreken we gelijk hoe het proces verlopen is en hoe we het proces bij moeten schaven voor de volgende releases. Tenslotte is een samenwerking een langdurige relatie waarin het belangrijk is dat onvrede wordt uitgesproken en opgelost, want alleen dan zijn we in staat om als team te functioneren. 

11 mensen in hun team
Spreekt Duits, Engels, Nederlands
4 projecten in hun portfolio
Werkt op afstand over de hele wereld
Sortlist lid sinds 2019
Opgericht in 2018
1 award gewonnen
Vergelijk met andere bureaus

Diensten

2 diensten aangeboden door Iconica

Naam van dienst
Niveau van ervaring

Gerelateerde beoordelingen
Vanaf

 • Beschrijving
  Iconica is gespecialiseerd in Native App Development. Om tot een goede app te komen is het belangrijk om te weten wat precies de wensen van de opdrachtgever zijn, maar vooral wat de wensen van de doelgroep zijn. Daarom werkt Iconica Design Driven, eerst helder hebben wat er gebouwd moet worden, daarna aanvangen met bouwen. Iconica kan al voor een zeer geringe investering prototypes leveren.
  Skills in Mobile App (6)
  DevelopingExperiencebuildingUser Experienceuser interfacecreate
  Projecten in Mobile App (3)
  Nationale Tuincheck - Mobile App
  Sprinqle | embedded software en native apps - Mobile App
  MOR - App - Mobile App
  Reviews in Mobile App (3)
  Maddy Salden
  Prisca van der Wal
  Martin Jacobs
  Klanten in Mobile App (3)
  Iconica DevelopmentInternet | national
  Dutch Toys Group BVSpeelgoed | international
  Sustainable Outlook BVNon-profit | national

  Meer informatie over Mobile App


 • Beschrijving
  Door in een vroeg stadium de eindgebruiker centraal te stellen in het project, worden er toepassingen ontworpen en gebouwd die de eindgebruiker wil gebruiken. Want software die de eindgebruiker niet wil gebruiken is even slecht als software dat niet werkt. Iconica kan al voor een zeer geringe investering Design Thinking toepassen en tot prototypes komen.
  Skills in Ergonomie (UX / UI) (11)
  UXuiergonomicsUser Experienceuser interfaceDesignPrototypingDevelopmentWireframingUsability+1
  Projecten in Ergonomie (UX / UI) (3)
  Nationale Tuincheck - Ergonomie (UX / UI)
  Sprinqle | embedded software en native apps - Ergonomie (UX / UI)
  MOR - App - Ergonomie (UX / UI)
  Klanten in Ergonomie (UX / UI) (3)
  Sustainable Outlook BVNon-profit | national
  Dutch Toys Group BVSpeelgoed | international
  Iconica DevelopmentInternet | national

  Meer informatie over Ergonomie (UX / UI)

Heb je een van die diensten nodig?

Vraag Iconica om een offerte en krijg in korte tijd een antwoord.Portfolio

4 projecten uitgevoerd door Iconica

Nationale Tuincheck
Nationale Tuincheck

Project gemaakt voor Sustainable Outlook BV in de Non-profit industrie voor een B2B / B2C publiek in 2020.Middels een native app achterhalen welk label je tuin verdient. Dat was de opdracht. De Tuincheck deelt labels uit aan particuliere tuinen zoals we ook labels voor energie kennen. Doelstelling is mensen bewust maken van het belang van groen in de tuin en hen op een laagdrempelige manier concrete handvatten te geven hoe de tuin eenvoudig 'vergroend' kan worden. Het concept is mede geïnitieerd door TV-tuinman Lodewijk Hoekstra, bekend van onder andere Eigen Huis & Tuin.

Ergonomie (UX / UI)Mobile App
Meer lezen
Sprinqle | embedded software en native apps
Sprinqle | embedded software en native apps

Project gemaakt voor Dutch Toys Group BV in de Speelgoed industrie voor een B2B publiek in 2020.Sprinqle water speelgoedtegels van ExitToys is innovatief en interactief speelgoed voor kinderen. Iconica heeft de embedded software ontwikkeld, welke te bedienen is met de voet. Daarmee kan het speelgoed aangezet worden, van spel gewisseld worden en het bezit functionaliteiten zoals verspringen naar standby modus na verloop van tijd. Iconica heeft eveneens een native mobiele app ontwikkeld voor iOS en Android waarmee extra spellen beschikbaar zijn en de tegels interactief gebruikt kunnen worden. Door in de app op een tegel te drukken komt er direct een waterstraal uit die tegel.

Ergonomie (UX / UI)GamingInnovatie+1
Meer lezen
MOR - App
MOR - App

Project gemaakt voor Iconica Development in de Internet industrie voor een B2C publiek in 2019.

Ergonomie (UX / UI)Mobile App
Meer lezen
Dynamische landingspagina's
Dynamische landingspagina's

Project gemaakt voor Various companies in de E-commerce industrie voor een B2B publiek in 2020.De Dynamic Landingpages is de perfecte SEO tool in enkele situaties. Het kost enige moeite om de Dynamic Landingpages te bouwen, maar wanneer de eerste gereed is, is het vermenigvuldigen van het aantal zeer eenvoudig. Enige wat aangeleverd moet worden is content met een sleutelwoord. Dat maakt het uitermate geschikt voor bijvoorbeeld webshops die vele producten hebben en op deze manier zeer specifiek een landingpage per product kunnen generen die leidt naar de verkooppagina van het product. Je krijgt dan bijvoorbeeld een webshop met 1000 producten die per product een landingpage hebben en daardoor heel goed vindbaar zijn in Google.

InnovatieWeb Applicatie
Meer lezen
Heb je een soortgelijk project?

Vraag Iconica om een offerte en krijg in korte tijd een antwoord.


Team

11 leden in Iconica's team

Neem gemakkelijk contact op met Iconica's team

Stuur ze een bericht en krijg snel een antwoord.


Prijzen

Iconica heeft 1 award gewonnen

10 years MCT2020-02-29

Reviews

5 reviews voor Iconica

4.3/5
(5 reviews)
Prisca van der WalDirecteur bij NL Greenlabel
ServiceMobile App
SectorAnderen
Team1 - 10
4/5
Budget
Kwaliteit
Plan
Samenwerking
Wat was het doel van de samenwerking?
Iconica heeft ons geholpen om te komen tot een app. Het hele proces van architectuur, vormgeving etc tot en met testen en lanceren hebben zij verzorgd.
Wat vond je het leukst tijdens de samenwerking?
Het enthousiasme van het team en de flexibiliteit om te komen tot een aansprekend geheel

Prisca van der Wal beveelt dit bureau aan


ServiceMobile App
SectorAnderen
Team1 - 10

Martin JacobsProjectleider bij Exit Toys BV
ServiceMobile App
SectorSpeelgoed
Team11 - 50
4/5
Budget
Kwaliteit
Plan
Samenwerking
Wat was het doel van de samenwerking?
De keuze voor Iconica is gemaakt omdat zij een oplossing konden bieden voor onze openstaande technische vragen i.s.m. het ontwikkelen van een app.
Wat vond je het leukst tijdens de samenwerking?
Het hele ontwikkel proces vanaf start tot het opleveren van de app.
Zijn er verbeterpunten?
Overzicht van fases en het hierbij behorende kostenoverzicht

Martin Jacobs beveelt dit bureau aan


ServiceMobile App
SectorSpeelgoed
Team11 - 50

Maddy SaldenProject Manager bij Schakel
ServiceMobile App
SectorSoftware & Computer Services
Team11 - 50
4.75/5
Budget
Kwaliteit
Plan
Samenwerking
Wat was het doel van de samenwerking?
Het gemeenschappelijk ontwikkelingen van APP's, en ontwerpen van websites.
Wat vond je het leukst tijdens de samenwerking?
De vlotte samenwerking, snelle reactie termijnen en creatieve input.

Maddy Salden beveelt dit bureau aan


ServiceMobile App
SectorSoftware & Computer Services
Team11 - 50

Gewerkt met Iconica?

Deel je ervaring met ons.

Een review plaatsen

Contact

Contact gegevens van Iconica


Details


http://www.iconica.nl

 • HoofdkantoorRaadhuisstraat 25, 7001 EX Doetinchem, Netherlands

Sortlist logo

Sortlist is een onafhankelijk platform dat voor je op zoek gaat naar de meest relevante bureaus voor jouw project. Laat ons weten wat je zoekt, dan gaan wij aan de slag.

TwitterFacebookLinkedinInstagramYouTube
Sortlist
 • Over
 • Jobs
 • Blog
 • Contact opnemen met
Voor klanten
 • Hoe het werkt
 • Klantenervaringen
 • Ontdek
 • Ik heb een bureau nodig
Voor bureaus
 • Hoe het werkt
 • Klantenervaringen
 • Prijzen
 • Ik heb een bureau
 • 2021 © Sortlist | 
 • Alle rechten voorbehouden
 • Voorwaarden
 • Privacy
 • Hulpcentrum
 • Landen
 • Talen