INC strategisch ontwerpbureau (+ 9 reviews) | Sortlist

INC strategisch ontwerpbureau cover
INC strategisch ontwerpbureau logo

INC strategisch ontwerpbureau Enschede, Nederland

Dit profiel en de details worden beheerd door de eigenaar van het bureau.

Ontwerpers van vernieuwing

Strategisch ontwerpbureau INC is een strategisch en creatieve partner voor innovatie, marketing en communicatie. Wij helpen organisaties middels design thinking te innoveren en te positioneren door de combi van strategie en design. Denk hierbij aan het ontwerpen van nieuwe concepten, business modellen, positioneringen en visuele identiteiten. Dit zijn vaak projecten die invloed hebben op de lange termijn strategie van een organisatie. Ons team bestaat uit strategen en ontwerpers die allen op directieniveau kunnen adviseren en faciliteren. Ons team en onze inclusieve werkwijze zijn onze meest waardevolle ‘assets’ en geeft ons onderscheidend vermogen t.o.v. onze concurrenten. Hierbij een overzicht van onze dienstverlening:

 • merkidentiteit
 • merkstrategie
 • waarde propositie ontwerp
 • positionering
 • visuele identiteit/huisstijlontwikkeling
 • (re)branding
 • strategie ontwerp
 • business model innovatie
 • conceptontwikkeling
 • design research
 • customer journey mapping
 • klant/user research
 • service design

Wij zijn lid van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO).

10 mensen in hun team
Spreekt Engels, Nederlands
11 projecten in hun portfolio
Werkt op afstand over de hele wereld
Sortlist lid sinds 2019
Opgericht in 2010
4.98/5
Vergelijk met andere bureaus

Diensten

2 diensten aangeboden door INC strategisch ontwerpbureau

Naam van dienst
Niveau van ervaring

Gerelateerde beoordelingen
Vanaf

 • Beschrijving
  INC is dé specialist in Twente op het gebied van positionering. Als het gaat om merkpositionering / brand positioning en positioneringsstrategie / positioning strategy dan zijn wij de partner die je zoekt. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij jullie helpen bij complexe vraagstukken en zorgen we voor het gewenste resultaat. Hoe wij dat doen? Door inclusief te werken. Positionering is het kiezen van een onderscheidende, relevante en geloofwaardige positie in het hoofd van jullie klant. Met een goede positionering ben je herkenbaar en onderscheid je jezelf van de concurrentie. Als merk wil je herkend worden en betekenisvol zijn voor klanten. De uitdaging voor elk merk is om enerzijds aan te sluiten bij wat een klant wil en anderzijds het onderscheidend vermogen van het merk naar voren te laten komen. De positionering sluit aan bij de waardepropositie van het merk. Dit is het aanbod dat aansluit bij wat een klant echt wil. De waarde propositie moet passen bij de gekozen positionering, maar kan vaker aangepast worden, gezien wensen en behoeften van klanten continu veranderen. De positionering ligt vaak voor de langere tijd vast. De uitdaging voor elk bedrijf is om er achter te komen wat klanten echt willen. Met waarde propositie ontwerp organiseer je de informatie over wat klanten willen op een eenvoudige manier zodat je jouw aanbod hier op aan kunt laten sluiten. De waarde propositie richt zich enerzijds op de klant: de pijnpunten, taken en voordelen die hij/zij wil behalen. Anderzijds richt het zich op hoe jij als bedrijf hier invulling aangeeft met jullie producten en diensten. Hierdoor maak je snel inzichtelijk waar kansen en mogelijkheden liggen om klanten beter te bedienen. Uiteindelijk is het doel om een zogenaamde fit te vinden: het aanbod sluit dan aan bij wat een klant wil. Bij waarde propositie ontwerp is tevens het doel om snel te testen met nieuwe ideeën. Hierdoor leer je klanten nog beter kennen en kun je de waarde propositie steeds beter maken.
  Skills in Branding & Positionering (11)
  Visuele IdentiteitHuisstijlCommunicatiestrategiewaardepropositievisiepropositieidentiteitmarketingstrategiepositioneringHerpositionering+1
  Projecten in Branding & Positionering (10)
  Cube - Branding & Positionering
  Visuele identiteit Kaboodle - Branding & Positionering
  Herpositionering brood als verbinder - Branding & Positionering
  Conceptontwikkeling MaaS - Branding & Positionering
  Reviews in Branding & Positionering (4)
  Jeroen ter Stege
  Harald Rekers
  Saskia Oude Aarninkhof
  Loes Visscher
  Klanten in Branding & Positionering (10)
  Bracamonte Convenient KitchenVoedsel |
  Stad-upVervoer | regional
  KaboodleVastgoed | local
  HushVervoer | regional

  Meer informatie over Branding & Positionering


 • Beschrijving
  Bij INC werken we volgens de principes van Design Thinking, wij ontwerpen dus altijd vanuit het perspectief van de eindgebruiker. Met andere woorden 'human centered design'. Wij maken bijvoorbeeld klantreizen/customer journeys voor verschillende persona's, alvorens we met het grafische ontwerp starten.
  Skills in Ontwerp (5)
  HuisstijlRebrandingvormgevingidentiteitenvisueel
  Projecten in Ontwerp (10)
  Cube - Ontwerp
  Entweder - Ontwerp
  Visuele identiteit Kaboodle - Ontwerp
  Herpositionering brood als verbinder - Ontwerp
  Klanten in Ontwerp (10)
  Bracamonte Convenient KitchenVoedsel |
  MeilinkIndustriële Goederen en Diensten | regional
  Planting PowerLandbouw | national
  SmartCabSoftware & Computer Services | regional

  Meer informatie over Ontwerp

Heb je een van die diensten nodig?

Vraag INC strategisch ontwerpbureau om een offerte en krijg in korte tijd een antwoord.Portfolio

11 projecten uitgevoerd door INC strategisch ontwerpbureau

Cube
Cube

Project gemaakt voor Cube in de Architectuur & Planning industrie voor een B2B publiek.Om de basis voor een toekomstbestendige positionering te creëren hebben we door middel van interviews en strategie sessies de kansen en mogelijkheden geïnventariseerd. Dit resulteerde in het model: Are & D. Are staat voor het ‘zijn’ waarin de missie en kernwaarden besloten zijn:“Een ecosysteem creëren waarin mensen en organisaties voorop kunnen lopen en succesvol kunnen zijn in de digitale economie.”D staat voor Design en Development. Are & D is vooral een manier van werken waarin jong talent kan experimenteren en samen met klanten actief op onderzoek uit kan gaan om nieuwe mogelijkheden te creëren. Een digitale R&D afdeling als manier van werken.De 'Are & D' werkwijze is opgedeeld in drietal 'ruimtes' of 'cubes' waarin talent ontwikkeld wordt, geëxperimenteerd wordt met nieuwe ideeën en gewerkt wordt aan digitale producten die rendabel zijn voor klanten.

Branding & PositioneringDigital StrategyOntwerp
Meer lezen
Entweder
Entweder

Project gemaakt voor Entweder in de Vastgoed industrie voor een B2B publiek in 2020.Kenmerkend voor de aanpak van Entweder is de evolutie van de workspace en daarmee van de ventures. Als venture builder start, bouwt, financiert en verkoopt Entweder ‘proven ventures’. Deze ventures worden doorontwikkeld en geoptimaliseerd, geëvalueerd en naar een volgende fase gebracht. Start-ups groeien uit tot scale-ups en zijn klaar om het grote publiek te bedienen. Nieuwe businessmodellen zijn gebaseerd op één of meerdere thema’s: prefabricage van de bouw, automatisering van de transactie, ontstaan van de derde plek of de ontwikkeling dat we van product naar service gaan. De ventures kunnen verschillen in hun ontwikkelingsfase maar hebben met elkaar gemeen dat ze als scale-up - proven venture - verkocht worden. De nieuwe eigenaar kan dan gerust opschalen omdat de ‘kinderziekten’ eruit zijn gehaald en de juiste weg is gevonden!

Ontwerp
Meer lezen
Visuele identiteit Kaboodle
Visuele identiteit Kaboodle

Project gemaakt voor Kaboodle in de Vastgoed industrie voor een B2B / B2C publiek.Verkopers zijn heel goed in staat om zelf hun thuis te kopen of verkopen, zonder tussenkomst van makelaars. Dit principe staat aan de basis voor het idee om een nieuw platform te starten: Kaboodle. INC heeft geholpen de vernieuwende visie van Kaboodle te ontwerpen en de rol van het platform te definiëren. Daarnaast hebben we de visuele identiteit van Kaboodle ontworpen.

Branding & PositioneringOntwerp
Meer lezen
Herpositionering brood als verbinder
Herpositionering brood als verbinder

Project gemaakt voor Bakker van Maanen in de Voedsel industrie voor een B2B / B2C publiek.Bakker van Maanen wil mensen in de buurt bij elkaar brengen. Het oude model van snelle verkoop en actiematig werken sloot niet aan bij de visie van het bedrijf. Meer dan 3 jaar heeft INC het innovatie- en strategieproces bij Bakker van Maanen begeleid en samen zijn we tot het nieuwe retailconcept gekomen waarbij snelheid en verkoop vervangen zijn door ambacht, gastvrijheid en vooral plekken om samen te komen en te ontmoeten. De nieuwe winkels beschikken over een eigen bakkerij, een ontmoetingsplek en de mogelijkheid om het dagelijkse brood te kopen.

Branding & PositioneringOntwerp
Meer lezen
Conceptontwikkeling MaaS
Conceptontwikkeling MaaS

Project gemaakt voor Stad-up in de Vervoer industrie voor een B2B publiek.De verkeersdrukte in steden loopt op en vervuild de leefomgeving. Daarnaast kost het declareren van kilometers veel geld voor de overheid, bedrijven en instellingen. De Gemeente Enschede zag een noodzaak en een kans om de transitie naar nieuwe duurzame mobiliteitsvormen te versnellen en hiermee de leefbaarheid in de stad te verbeteren. Wij hebben, in samenwerking met Emodz, een overdraagbaar MaaS concept ontworpen onder de naam "Stad-up".

Branding & PositioneringInnovatieOntwerp
Meer lezen
Business model innovatie Planing Power
Business model innovatie Planing Power

Project gemaakt voor Planting Power in de Landbouw industrie voor een B2B publiek.Rent a Plant was er in de begin jaren van het bedrijf voor iedereen die planten of ander groen nodig had voor opvulling of aankleding van bijvoorbeeld een beursstand. Al snel hierna werden er ook planten in combinatie met onderhoud geleverd aan kantoren. Vanuit publicaties over de positieve effecten van planten in een ruimte zag Rent a Plant nieuwe kansen. Samen met Rent a Plant ontwikkelde INC een nieuw business model met een schaalbare merkstrategie die uiteindelijk toe werkte naar de nieuwe naam: Planting Power.

Branding & PositioneringInnovatieOntwerp
Meer lezen
Heb je een soortgelijk project?

Vraag INC strategisch ontwerpbureau om een offerte en krijg in korte tijd een antwoord.


Team

10 leden in INC strategisch ontwerpbureau's team

Neem gemakkelijk contact op met INC strategisch ontwerpbureau's team

Stuur ze een bericht en krijg snel een antwoord.


Prijzen

INC strategisch ontwerpbureau heeft 0 awards gewonnen


Reviews

9 reviews voor INC strategisch ontwerpbureau

4.98/5
(9 reviews)
Saskia Oude AarninkhofManager Culture & Communication bij Lienesch
ServiceBranding & Positionering
SectorAnderen
Team51 - 200
4.75/5
Budget
Kwaliteit
Plan
Samenwerking
Wat was het doel van de samenwerking?
We work with Inc for more than 10 years on very different projects concerning brand identity en collection communication. They helped us with understanding our DNA and using this for development of different commercial en internal communication tools.
Wat vond je het leukst tijdens de samenwerking?
Their knowledge about brand identity, their way of working and the good sparring / brainstorming partners within the bureau.

Saskia Oude Aarninkhof beveelt dit bureau aan


ServiceBranding & Positionering
SectorAnderen
Team51 - 200

Harald RekersMarketing & CRM manager bij Baan Twente B.V.
ServiceBranding & Positionering
SectorAuto
Team51 - 200
5/5
Budget
Kwaliteit
Plan
Samenwerking
Wat was het doel van de samenwerking?
The elaboration of the mobilty ++ project, and the StadUp project with the municipality of Enschede. After taking over the Ford companies from Fischer and Noordegraaf, developing a new corporate identity with a new logo
Wat vond je het leukst tijdens de samenwerking?
It is an enthusiastically, accurate, decisive and pleasant company to work with

Harald Rekers beveelt dit bureau aan


ServiceBranding & Positionering
SectorAuto
Team51 - 200

Loes VisscherMarketing & sales manager bij Brookhuis Groep
ServiceBranding & Positionering
SectorLogistiek & Supply Chain
Team501 - 1000
5/5
Budget
Kwaliteit
Plan
Samenwerking
Wat was het doel van de samenwerking?
Our corporate identity after we made two company acquisitions.
Wat vond je het leukst tijdens de samenwerking?
The employees are involved, they only want the best for you and your business. They always keep the higher goal in mind and alert you to it. In addition their creativity is admirable!

Loes Visscher beveelt dit bureau aan


ServiceBranding & Positionering
SectorLogistiek & Supply Chain
Team501 - 1000

Gewerkt met INC strategisch ontwerpbureau?

Deel je ervaring met ons.

Een review plaatsen

Contact

Contact gegevens van INC strategisch ontwerpbureau


Details


http://www.ontwerpbureauinc.nl

 • HoofdkantoorBeltstraat 1, 7511 JZ Enschede, Netherlands

 • Zonnebergweg 19, 7667 RC Reutum, Netherlands

 • Amsterdam, Netherlands

Sortlist logo

Sortlist is een onafhankelijk platform dat voor je op zoek gaat naar de meest relevante bureaus voor jouw project. Laat ons weten wat je zoekt, dan gaan wij aan de slag.

TwitterFacebookLinkedinInstagramYouTube
Sortlist
 • Over
 • Jobs
 • Blog
 • Contact opnemen met
Voor klanten
 • Hoe het werkt
 • Klantenervaringen
 • Ontdek
 • Ik heb een bureau nodig
Voor bureaus
 • Hoe het werkt
 • Klantenervaringen
 • Prijzen
 • Ik heb een bureau
 • 2021 © Sortlist | 
 • Alle rechten voorbehouden
 • Voorwaarden
 • Privacy
 • Hulpcentrum
 • Landen
 • Talen