Clutch (+ 6 reviews) | Sortlist

Clutch cover
Clutch logo

Clutch Amsterdam, Nederland

Dit profiel en de details worden beheerd door de eigenaar van het bureau.certified-flag
We maken digitale producten waar mensen blij van worden.
Wij zijn clutch. Een digital design studio. Wij zijn creatieve omdenkers en bevlogen makers. Wij gaan voor goed doordachte concepten en mooi vormgegeven interfaces die het merk laden, die converteren, die verbinden en inspireren. Waar mensen blij van worden. --- We are clutch. A digital design studio. We are creative thinkers and passionate makers. We go for well-thought-out concepts and beautifully designed interfaces that load the brand, convert, connect and inspire. What makes people happy.
18 mensen in hun team
Spreekt Duits, Engels, Nederlands
15 projecten in hun portfolio
2 samenwerkingen gestart via Sortlist
Werkt op afstand over de hele wereld
Sortlist lid sinds 2020
Opgericht in 2017
4 awards gewonnen
4.88/5

Diensten

4 diensten aangeboden door Clutch

Naam van dienst
Niveau van ervaring

Gerelateerde beoordelingen
Vanaf

 • Beschrijving
  Van de merkwaarden en de tone-of-voice tot het logo, kleurgebruik en de vormentaal. Alle onderdelen moeten precies op elkaar afgestemd zijn. Kloppend tot in detail. Alleen dan kun je als merk de emotionele verbinding maken en een unieke positie in de markt innemen. Hoe wij sterke merken ontwikkelen: Archetypisch: Merken met menselijke karaktereigenschappen zorgen voor verbinding en vertrouwen. Daarom geloven wij in de kracht van merkarchetypen. Ons merkkompas waarmee we op geheel eigen manier de positionering vormgeven en richting bepalen voor de visuele identiteit. Verbindende vormentaal: In een wereld waarin merken met hun logo en kleurgebruik steeds meer op elkaar gaat lijken, geloven wij dat de vormentaal tegenwoordig de creatieve signatuur van het merk bepaald. De grafische vormen die als een verbindende rode draad door de huisstijl lopen en zorgen voor de juiste nuance en een onderscheidende uitstraling. Digital first: De meeste contactmomenten met een merk vinden tegenwoordig plaats via een digitaal scherm. Daarom ontwikkelen we ieder merk vanuit een digital first mindset. De beleving van het merk op de verschillende digitale touchpoints voorop, zonder het belang van de analoge merkbeleving uit het oog te verliezen.
  Skills in Branding & Positionering (43)
  mockup designbrand impacttone voice documentatieBrandingIllustrationDigital DesignVisual IdentityLogo DesignBrand IdentityAnimatie+33
  Projecten in Branding & Positionering (13)
  Centraal beheer - brand en website - Branding & Positionering
  VodafoneZiggo - brand en website - Branding & Positionering
  NEXXT - brand en website - Branding & Positionering
  Infologic - brand - Branding & Positionering
  Reviews in Branding & Positionering (2)
  Wouter van Kwawegen
  Ernst Rudolf Rijsdijk
  Klanten in Branding & Positionering (13)
  EntopicMarketing & Reclame | national
  InfologicReizen & Vrije tijd | national
  YourProfessionalsPersoneelszaken | national
  NEXXTSoftware & Computer Services | national

  Meer informatie over Branding & Positionering


 • Beschrijving
  Iedere website heeft een eigen doel. Wij zijn er om samen deze doelen te bepalen én te behalen. We denken mee over concept en strategie en vertalen dit naar een pixel-perfect website die naadloos aansluit op de beleving van de eindgebruiker en gereed is om ambities waar te maken. Hoe wij webtrajecten aanpakken: Begin with the end in mind: Pas als je echt weet waar je naartoe wilt, kun je de koers bepalen. De beginfase is daarom cruciaal voor ieder webtraject. Scherp krijgen wat de huidige- maar vooral de lange termijn plannen zijn. En welke rol de website of applicatie daarin gaat spelen. Met dit op het vizier, creëren we de roadmap en bereiden we de techniek voor op de toekomstplannen. Prototyping: Wij geloven in de kracht van prototyping. De kracht van concepten vroegtijdig visueel maken, inzichten verzamelen en optimaliseren. Met dit iteratief proces als basis van ieder webtraject, creëren we digitale interfaces die naadloos aansluiten op de businessdoelstellingen en de beleving van de eindgebruiker. Flexible bouwblokken: Een website is nooit af. Sterker nog, eigenlijk begint het spel pas echt na de go-live. En dan wil je als organisatie over de controle beschikken om snel op de actualiteit in te kunnen spelen. Ons CMS op basis van flexibele bouwblokken biedt uitkomst en zorgt ervoor dat de dagelijkse aanpassingen eenvoudig zelf te maken zijn. Ook zonder programmeerkennis.
  Skills in Website Creatie (67)
  websiteApp DesignWordPressWeb DesignUX DesignCustomDesignWeb DevelopmentVisual IdentityWebsite Design+57
  Projecten in Website Creatie (12)
  Centraal beheer - brand en website - Website Creatie
  VodafoneZiggo - brand en website - Website Creatie
  NEXXT - brand en website - Website Creatie
  Infologic - brand - Website Creatie
  Reviews in Website Creatie (2)
  Vincent Mirck
  Niels Vonk
  Klanten in Website Creatie (12)
  Centraal BeheerVerzekering | national
  EntopicMarketing & Reclame | national
  InfologicReizen & Vrije tijd | national
  BuildyArchitectuur & Planning | national

  Meer informatie over Website Creatie


 • Beschrijving
  De technische ontwikkelingen gaan snel. Artificial intelligence, voice interfaces, blockchain, personalisatie. Nieuwe mogelijkheden voor services en functionaliteiten. Maar er verandert meer: de overload aan informatie heeft als gevolg dat je steeds kritischer wordt over welke content en websites je bezoekt. Wij helpen je met een digitale of agile transformatie, een nieuwe futureproof backend of frontend architectuur, een nieuwe service of een nieuwe brand-identity. We leren van wat er bij verschillende organisaties en in verschillende branches speelt, wat werkt en wat niet werkt en gebruiken onze jarenlange ervaring op alle niveaus in complexere organisaties.
  Skills in Digital Strategy (29)
  digitale transformatieontwerp innovatiedesign innovatiedigitaliseringdesignprototypingwebsiteconcept caromdenkenlean startup consulting+19
  Projecten in Digital Strategy (15)
  Centraal beheer - brand en website - Digital Strategy
  VodafoneZiggo - brand en website - Digital Strategy
  Simwave - webapplicatie - Digital Strategy
  NEXXT - brand en website - Digital Strategy
  Review in Digital Strategy (1)
  Zeno van de Ven
  Klanten in Digital Strategy (15)
  Centraal BeheerZorginstellingen | national
  HFMTalentindexOnderwijs | national
  SimwaveOnderwijs | international
  YourProfessionalsPersoneelszaken | national

  Meer informatie over Digital Strategy


 • Beschrijving
  Gebruikers hebben een fractie van een seconde de tijd nodig om een oordeel over een product of dienst te vormen. En aangezien steeds vaker het eerste contactmoment digitaal plaatsvindt, is een sterke uitstraling op de digitale kanalen van cruciaal belang voor het maken van die o zo belangrijke positieve eerste indruk.
  Skills in Ontwerp (37)
  vormentaalgrafische interfacehomepage ontwerpmvpinteractieve brandingmockup designfunctionele mvpelegant designvisual identitydesign van iconen+27
  Projecten in Ontwerp (15)
  Centraal beheer - brand en website - Ontwerp
  VodafoneZiggo - brand en website - Ontwerp
  Simwave - webapplicatie - Ontwerp
  NEXXT - brand en website - Ontwerp
  Review in Ontwerp (1)
  Vladan Soldat
  Klanten in Ontwerp (15)
  EntopicMarketing & Reclame | national
  Immigratie- en NaturalisatiedienstOverheid | national
  InfologicReizen & Vrije tijd | national
  WelshopZorginstellingen | national

  Meer informatie over Ontwerp

Heb je een van die diensten nodig?

Vraag Clutch om een offerte en krijg in korte tijd een antwoord.Portfolio

15 projecten uitgevoerd door Clutch

Centraal beheer - brand en website
Centraal beheer - brand en website

Project gemaakt voor Centraal Beheer in de Verzekering industrie voor een B2C publiek.Centraal Beheer zit in een verandering van verzekeraar naar dienstverlener. Een logische beweging. Omdat behoeftes veranderen. Er wordt meer verwacht dan verzekeren alleen. Klanten van vandaag en morgen willen hulp en gemak. Daarom ontwikkelt Centraal Beheer steeds meer diensten en producten die bijdragen aan deze behoeftes. Zodat onze klanten meer tijd overhouden voor andere zaken. Voor leuke dingen. Of om succesvol te ondernemen. Want gemak is overal, gemak is tijd, gemak mag wat kosten en gemak is beleving. Gemak is groen.Het groen van Centraal Beheer.

Branding & PositioneringDigital StrategyErgonomie (UX / UI)+2
Lees meer
VodafoneZiggo - brand en website
VodafoneZiggo - brand en website

Project gemaakt voor VodafoneZiggo in de Telecommunicatie industrie voor een B2B / B2C publiek.Van Vodafone en Ziggo naar VodafoneZiggo. Twee organisaties online samenbrengen. Met een uniforme ‘look and feel’ en ‘tone of voice’ overbrengen dat verbondenheid veel verder gaat dan slimme connecties tussen netwerken en de techniek van contact leggen.Via een gezamenlijke corporate website waardevolle bijdragen leveren aan het beleven van meer plezier en vooruitgang bij het leggen van verbindingen. Met de beste entertainment voor consumenten en een impactvolle ondersteuning van ondernemers. Altijd en overal.

Branding & PositioneringDigital StrategyErgonomie (UX / UI)+2
Lees meer
Simwave - webapplicatie
Simwave - webapplicatie

Project gemaakt voor Simwave in de Onderwijs industrie voor een B2B / B2C publiek.Simwave Academy maakt de maritieme industrie veiliger. Ze bieden een breed scala van op vaardigheden gebaseerde online cursussen aan. Hun doel: de kennis en efficiëntie van de bemanning maximaliseren en daarmee incidenten op zee verminderen.Clutch ontwikkelde een learning management system (LMS) met de focus op 'continous learning' dat ervoor zorgt dat de kennis en vaardigheden van de bemanning altijd up-to-date is, hetgeen leidt tot minder ongevallen en incidenten op zee.

Digital StrategyErgonomie (UX / UI)Mobile App+2
Lees meer
NEXXT - brand en website
NEXXT - brand en website

Project gemaakt voor NEXXT in de Software & Computer Services industrie voor een B2B publiek in 2021.Het afgelopen jaar hebben ICT Partners en Camarate ICT hun krachten gebundeld. Daarmee werd het in één klap een bedrijf met 150 ICT-experts verdeeld over 4 vestigingen.Door deze samensmelting is de behoefte ontstaan aan een nieuw merk. Eén die intern door beide partijen gedragen wordt en met een uitstraling die past bij dé IT partner van Nederland.Aan Clutch de vraag om een merkpositionering, visuele identiteit en een NEXXT-level website te ontwikkelen. Een uitdaging die ons past als een jas.

Branding & PositioneringDigital StrategyErgonomie (UX / UI)+2
Lees meer
CJP - applicatie
CJP - applicatie

Project gemaakt voor See Zwolle - CJP in de Software & Computer Services industrie voor een B2C publiek.

Digital StrategyErgonomie (UX / UI)Mobile App+2
Lees meer
Infologic - brand
Infologic - brand

Project gemaakt voor Infologic in de Reizen & Vrije tijd industrie voor een B2C publiek.Ze zijn je vast niet onbekend: die grote informatieschermen met real-time info op onder ander luchthavens en treinstations. Het brein achter dit systeem is Infologic.

Branding & PositioneringDigital StrategyOntwerp+1
Lees meer
Heb je een soortgelijk project?

Vraag Clutch om een offerte en krijg in korte tijd een antwoord.


Team

18 leden in Clutch's team

Clutch cover
Verhaal
Wij gaan voor goed doordachte concepten en mooi vormgegeven interfaces die het merk laden, die converteren, die verbinden en inspireren. Waar gebruikers blij van worden.
Neem gemakkelijk contact op met Clutch's team

Stuur ze een bericht en krijg snel een antwoord.


Prijzen

Clutch heeft 4 awards gewonnen

Sortlist Awards - Most attractive agency2022-01-30Netherlands
Sortlist Awards - Rising star2022-01-30Netherlands
Dutch Interactive Award (DIA) nominee2018-10-30Corporate

Dutch Interactive Award (DIA)2020-10-31Corporate


Reviews

6 reviews voor Clutch

4.88/5
(6 reviews)
Wouter van KwawegenCMO bij NEXXT
ServiceBranding & Positionering
SectorAnderen
Team51 - 200
4.25/5
Budget
Kwaliteit
Plan
Samenwerking
Wat was het doel van de samenwerking?
Clutch heeft de gedachte achter onze nieuwe merknaam zeer goed vertaald naar een corporate identity welke bijdraagt aan een positieve branding van NEXXT.
Wat vond je het leukst tijdens de samenwerking?
Korte lijnen, ruimte voor onze inbreng en de verrassende output na het starten vanuit een idee.
Zijn er verbeterpunten?
Projectmanagement; de communicatie tijdens het creatieproces mag nog strakker en vaker gebeuren door een vaste projectmanager te koppelen.

Wouter van Kwawegen beveelt dit bureau aan


ServiceBranding & Positionering
SectorAnderen
Team51 - 200

Ernst Rudolf RijsdijkOperations Manaager bij Infologic Nederland B.V.
ServiceBranding & Positionering
SectorSoftware & Computer Services
5/5
Budget
Kwaliteit
Plan
Samenwerking
Wat was het doel van de samenwerking?
Het ontwikkelen van een nieuwe identiteit en sparringspartner voor digitale projecten.
Wat vond je het leukst tijdens de samenwerking?
De energie en kundigheid van het team. Samenwerken met een team die je wensen en ideeën begrijpt en kan vertalen naar een eindproduct is het hoogst haalbare.
Zijn er verbeterpunten?
Een vergaderruimte die minder galmt ;-)

Ernst Rudolf Rijsdijk beveelt dit bureau aan


ServiceBranding & Positionering
SectorSoftware & Computer Services

Niels VonkFounder bij B2B loyalty
ServiceWebsite Creatie
SectorE-commerce
Team1 - 10
5/5
Budget
Kwaliteit
Plan
Samenwerking
Wat was het doel van de samenwerking?
Nieuwe huisstijl en uitstraling, plus ontwerp voor de digitale kanalen (oa website)
Wat vond je het leukst tijdens de samenwerking?
Compacte en waardevolle aanloop, to the point in het project en uitstekend eindresultaat. Kennis, creativiteit, en ervaring, gecombineerd met strakke planning en projectmanagement......

Niels Vonk beveelt dit bureau aan


ServiceWebsite Creatie
SectorE-commerce
Team1 - 10

Gewerkt met Clutch?

Deel je ervaring met ons.

Een review plaatsen


Contact

Contact gegevens van Clutch

Details • HoofdkantoorBarentszplein 6g, 1013 NJ Amsterdam, Netherlands

 • Rotterdam, Netherlands

 • Cologne, Germany

Clutch-youtubeClutch-linkedin
Sortlist logo

Sortlist is een onafhankelijk platform dat voor je op zoek gaat naar de meest relevante bureaus voor jouw project. Laat ons weten wat je zoekt, dan gaan wij aan de slag.

TwitterFacebookLinkedinInstagramYouTube
Sortlist
 • Over
 • Jobs
 • Blog
 • Contact opnemen met
Voor klanten
 • Hoe het werkt
 • Klantenervaringen
 • Ontdek
Voor bureaus
 • Hoe het werkt
 • Klantenervaringen
 • Prijzen
 • Ik heb een bureau
 • 2022 © Sortlist | 
 • Alle rechten voorbehouden
 • Voorwaarden
 • Privacybeleid
 • Hulpcentrum
 • Landen
 • Talen