Formatique (+ reviews) | Sortlist
Sortlist
Formatique cover
Formatique logo

Formatique Amsterdam, Nederland

Dit profiel en de details worden beheerd door de eigenaar van het bureau.
Formatique is een full service online video bureau gespecialiseerd in formatontwikkeling.  Wij geloven dat we klanten bij je merk of dienst kunnen betrekken door middel van online video formats. Video's die niet op zichzelf staan maar seriematig worden ingezet. Tailored content voor wat de doelgroep bezighoudt en waar en wanneer de video’s worden bekeken.  Formatique levert een full service. Van strategie en concept ontwikkeling, video & animatie productie, tot publicatie en performance monitoring. Kenmerkend voor Formatique signatuur is human interest. Of het corporate IT, finance of onderwijs betreft, wij brengen het verhaal terug naar de menselijke maat.  Formatique is an Amsterdam based full service online video agency specialized in format development. We believe you can engage your customers with your brand by using video series. Content that makes your brand stories meet the interest and curiosity of the audience. Tailored to viewing moments, and platforms used by your customers. This way you turn your viewers into actual fans and create long term engagement. You will get a full service from strategy & concept, video production, to distribution and monitoring. A key signature of Formatique is our focus on human interest. Whether it concerns IT, finance or education, we bring the story back to a personal level people can connect with.
3 mensen in hun team
Spreekt Engels, Nederlands
8 projecten in hun portfolio
Werkt op afstand over de hele wereld
Sortlist lid sinds 2019
Opgericht in 2017
1 award gewonnen
4.88/5

Diensten

2 diensten aangeboden door Formatique

Naam van dienst
Niveau van ervaring

Gerelateerde beoordelingen
Vanaf

 • Beschrijving
  Om tot een succesvolle video (serie) te komen, ontwikkelt en begeleidt Formatique het gehele proces:
  Content strategie - Definieren doelstellingen en KPI's - Concept development - Creatieve uitwerking format - Uitvoering videoproductie - performance monitoring.
  Skills in Film (7)
  Online VideoSocial VideoDocuVideo EditingreportagesFormatsvideoproductie
  Projecten in Film (7)
  AFAS werken bij - Wat Drijft Jou - Film
  Oracle CX Summit - Event formats - Film
  Brandweer Amsterdam Amstelland - BRAVO - Film
  Omroep WNL - Stand van Nederland - Film
  Review in Film (1)
  Jessica Heres
  Klanten in Film (7)
  FormatiqueMarketing & Reclame | international
  De Ondernemer - EngieEnergiebedrijven | international
  Brandweer Amsterdam AmstellandOverheid | regional
  Omroep WNLMedia | national

  Meer informatie over Film


 • Beschrijving
  Een online video staat nooit op zich en voor een format geldt dit des te meer, omdat het een onderdeel van een groter geheel aan communicatie-inzet is. De juiste content strategie, seriematige videoproductie en slimme distributie levert de perfecte uitgangspositie op om je doelstellingen te verwezenlijken.
  Formatique begeleidt je in dit proces waarin we uitgaat van wederzijds vertrouwen. Jij weet wat je wil bereiken, kent je markt, product/dienst en doelgroep. Formatique heeft niet alleen veel branche kennis, uitgebreide ervaring in wat wel en wat niet werkt en waarom. Wij gaan voor de extra mile. geen concessies aan kwaliteit. Het maximale uit het budget halen.
  Skills in Content Strategy (2)
  CommunicatiestrategieContentmarketing
  Projecten in Content Strategy (5)
  AFAS werken bij - Wat Drijft Jou - Content Strategy
  Oracle CX Summit - Event formats - Content Strategy
  Brandweer Amsterdam Amstelland - BRAVO - Content Strategy
  Showreel - Content Strategy
  Review in Content Strategy (1)
  Jan van Zwet
  Klanten in Content Strategy (5)
  Brandweer Amsterdam AmstellandOverheid | regional
  AFAS SoftwareSoftware & Computer Services | international
  Oracle - DDPSoftware & Computer Services | international
  AnyLinqSoftware & Computer Services | national

  Meer informatie over Content Strategy

Heb je een van die diensten nodig?

Vraag Formatique om een offerte en krijg in korte tijd een antwoord.Portfolio

8 projecten uitgevoerd door Formatique

AFAS werken bij - Wat Drijft Jou
AFAS werken bij - Wat Drijft Jou

Project gemaakt voor AFAS Software in de Software & Computer Services industrie voor een B2B publiek in 2019.Recruitment-communicatie is veelal inside out. Bedrijven vertellen over zichzelf en dan vaak op weinig onderscheidende wijze. In de 'Wat drijft jou' campagne is juist vanuit de doelgroep geredeneerd. Kijkers herkennen zich doordat de doelgroep letterlijk in beeld is gebracht en te vragen wat hen drijft in een baan. Kenmerkend aan de campagne is dat video als rijk media type tot leading contentvorm is gekozen in alle fases van de journey. In combinatie met de overige middelenmix en distributiestrategie is vooral kwalitatief bereik gegenereerd, met 4 x betere conversie.

Content StrategyFilmMotion Design+1
Lees meer
Oracle CX Summit - Event formats
Oracle CX Summit - Event formats

Project gemaakt voor Oracle - DDP in de Software & Computer Services industrie voor een B2B publiek in 2019.Voor de Oracle CX Summit - hèt event voor CX professionals - heeft Formatique verschillende video formats ontwikkeld. Geen 'standaard' sfeer video, maar aansprekende content.Voorafgaand aan het event hebben we een van de Oracle brand ambassadors 21 vragen gesteld in een personal & event branding video.We hebben 6 bezoekers de gelegenheid gegeven om een eigen 'verslag van de dag' te maken met een professionele cameraploeg. In reporter stijl hebben ze zo hun eigen event video gecreëerd, die eind van de dag direct beschikbaar was voor publicatie op de eigen social media (Linkedin).In het format Ambassaddeur of Afhaker werden Persoonlijke CX ervaringen van bezoekers gedeeld aan de hand van een attribuut. Bijvoorbeeld een autostuur bij automitive, Een giga vork bij horeca, etc. Daarnaast zijn verschillende inhoudelijke interviews met stakeholders geproduceerd in event shorts.

Content StrategyFilmMotion Design
Lees meer
Brandweer Amsterdam Amstelland - BRAVO
Brandweer Amsterdam Amstelland - BRAVO

Project gemaakt voor Brandweer Amsterdam Amstelland in de Overheid industrie voor een B2B publiek in 2019."ik kijk uit naar de volgende aflevering!"Een beter compliment kun je van de doelgroep niet krijgen. De Brandweer AA heeft bewezen dat interne communicatie rondom gedragsregels niet saai hoeft te zijn. Door een aantrekkelijke vorm met authenticiteit, lef en een vleugje Amsterdamse humor, is de (droge) inhoud zodanig verpakt dat deze beklijft. Met echt medewerkers in beeld en zelfs een brandweer collega in een leidende rol als presentatrice is een aantrekkelijke serie neergezet.Het bereik van de video's was optimaal door online distributie via playout op de interne Brandweer App en intranet en narrowcastingschermen in alle kazernes en kantoren.De video's zijn tezamen echt een serie met een logische inhoudelijke opvolging. Iedere aflevering is een letter uit BRAVO. De publicatie-timing werkte mooi toe naar het 'moment suprême'... de daadwerkelijke verhuizing van al het Brandweer kantoorpersoneel naar de verschillende kazernes.

Content StrategyFilmMotion Design
Lees meer
Amplitude Social campagne
Amplitude Social campagne

Project gemaakt voor Amplitude in de Software & Computer Services industrie voor een B2B publiek in 2019.Amplitude organiseert gedurende het jaar in EMEA een serie North Star workshops. Dit zijn events door heel Europa waar de doelgroep aan de hand van praktijk cases kennismaakt met de Amplitude visie en software.Belangrijkste doelstelling van deze events is leadgen t.b.v. new business development. Om deze workshops te promoten heeft Formatique een continue social video campagne ontwikkeld.De optimalisatie voor social bestaat uit: * Puur visuele storytelling door gebruik van motion graphics met bold teksten. Geen voice over want standaard staat audio op mute in de tijdlijn. * 1:1 formaat video. Dit formaat toont groter in de tijdlijn waardoor het meer de aandacht trekt. Dit levert aantoonbaar een hogere CTR op. * Localized CTA: Het verhaal over de workshops is generiek, want de inhoud van de workshops is per sessie vrijwel hetzelfde. Het einde van de video bevat een gelocaliseerde scene waarin het land, stad en datum van het betreffende event worden gecommuniceerd. * iedere gelocaliseerde video wordt getarget per land & doelgroep via sponsored content campagnes op Linkedin verspreid. Daarnaast worden de video's door lokale/nationale Amplitude brand ambassadors gepost.De campagne heeft ervoor gezorgd dat alle workshops steeds kort na aankondiging volgeboekt zijn en dat op sommige locaties zelfs naar een grotere event ruimte opgeschaald moest worden. Bijkomend voordeel is dat de dynamische, frisse animatie video's bijdragen aan de Amplitude brand perceptie.

Motion DesignOnline Advertising
Lees meer
Omroep WNL - Stand van Nederland
Omroep WNL - Stand van Nederland

Project gemaakt voor Omroep WNL in de Media industrie voor een B2C publiek in 2019.Voor Omroep WNL maakt Formatique een maandelijkse online video item genaamd Stand van Nederland.Een economisch onderzoeksprogramma dat de vinger legt aan de pols van de economie. In de Stand van Nederland gaan we op zoek naar de verhalen achter de economische cijfers. Elke maand zien we hoe Nederland er economisch voor staat en wie of wat daar invloed op hebben.Formatique verzorgt onderwerp keuze, redactie en videoproductie. De video's worden gepubliceerd op de verschillende online (sociale) WNL kanalen.

Film
Lees meer
Showreel
Showreel

Project gemaakt voor Formatique in de Marketing & Reclame industrie voor een B2B / B2C publiek in 2019.Overview of content produced by Formatique for a variety of brands. Showcasing different styles, production value and business objectives.

Content StrategyFilmMotion Design
Lees meer
Heb je een soortgelijk project?

Vraag Formatique om een offerte en krijg in korte tijd een antwoord.


Team

3 leden in Formatique's team

Formatique cover
Neem gemakkelijk contact op met 's team

Stuur ze een bericht en krijg snel een antwoord.


Prijzen

Formatique heeft 1 award gewonnen

Gold Award Grand Prix Content Marketing2019-10-31B2E (employer branding)

Reviews

2 reviews voor Formatique

4.88/5
(2 reviews)
Jan van ZwetEMEA Marketing Manager bij Amplitude
ServiceContent Strategy
SectorSoftware & Computer Services
Team201 - 500
5/5
Budget
Kwaliteit
Plan
Samenwerking

Wat was het doel van de samenwerking?

Wat vond je het leukst tijdens de samenwerking?

Jan van Zwet beveelt dit bureau aan


ServiceContent Strategy
SectorSoftware & Computer Services
Team201 - 500

Jessica HeresSr. Marketing Manager bij Oracle
ServiceFilm
SectorSoftware & Computer Services
Team10001 - 10002
4.75/5
Budget
Kwaliteit
Plan
Samenwerking

Wat was het doel van de samenwerking?

Wat vond je het leukst tijdens de samenwerking?

Zijn er verbeterpunten?

Jessica Heres beveelt dit bureau aan


ServiceFilm
SectorSoftware & Computer Services
Team10001 - 10002
Gewerkt met Formatique?

Deel je ervaring met ons.

Een review plaatsen


Contact

Contact gegevens van Formatique

Details


https://formatique.nl/

 • HoofdkantoorJohan van Hasseltweg 16c, 1022 WV Amsterdam, Netherlands

 • The Hague, Netherlands

Sortlist

Building great business stories.

Sortlist is een onafhankelijk platform dat voor je op zoek gaat naar de meest relevante bureaus voor jouw project. Laat ons weten wat je zoekt, dan gaan wij aan de slag.

TwitterFacebookLinkedinInstagramYouTube
Voor klanten
 • Ontdek
 • Krijg advies
 • Zoeken
Voor bureaus
 • Hoe het werkt
 • Prijzen
 • Ik heb een bureau
Middelen
 • Blog
 • Hulp en ondersteuning
Bedrijf
 • Over
 • Contact opnemen met
 • Jobs
 • 2022 © Sortlist - Alle rechten voorbehouden
 • Voorwaarden
 • Privacybeleid