Lightbase (+ reviews) | Sortlist

Lightbase cover
Lightbase logo

Lightbase Utrecht, Nederland

Dit profiel en de details worden beheerd door de eigenaar van het bureau.

Lightbase is een digitaal bureau uit Utrecht gespecialiseerd in web- en app-projecten.

Vanuit onze passie voor techniek ontwikkelen wij mobiele apps en webapplicaties om trots op te zijn. Omdat ze onze opdrachtgevers en partners vooruit helpen en omdat ze het leven van de eindgebruiker makkelijker en leuker maken.

We vinden het prachtig dat we ons werk hebben kunnen maken van het bouwen van apps, webapplicaties en API’s die het leven makkelijker en leuker maken. Simpel, complex, klein, groot, als we samen met onze opdrachtgevers maar trots kunnen zijn op het eindresultaat! Zo staan wij als zelfbewust digitaal bureau voor de volle honderd procent achter de projecten die we tot nu toe gerealiseerd hebben.

9 mensen in hun team
Spreekt Engels, Nederlands
6 projecten in hun portfolio
Werkt op afstand over de hele wereld
Sortlist lid sinds 2018
Opgericht in 2017
4.75/5

Diensten

2 diensten aangeboden door Lightbase

Naam van dienst
Niveau van ervaring

Gerelateerde beoordelingen
Vanaf

 • Beschrijving
  Wij ontwikkelen mobiele apps met React Native, een framework dat het mogelijk maakt om met één codebase apps te maken voor iOS en Android. Tot voor kort ontkwam je er niet aan om voor native app voor zowel iOS en Android twee keer te programmeren. Één keer in Objective-C of Swift voor iOS, en één keer in Java of Kotlin voor Android. Door gebruik te maken van React Native is dit probleem gelukkig verleden tijd. De laatste jaren zijn er daarom verscheidene platforms en tools langsgekomen voor cross-platform ontwikkeling. Die bieden het grote voordeel dat er maar één keer geprogrammeerd hoeft te worden voor beide platforms. De kwaliteit en gebruikservaring was vaak echter wel bedenkelijk, omdat vaak gebruik wordt gemaakt van web-elementen, en niet van de solide native componenten die iOS en Android bieden. React Native combineert het beste van beide werelden. Op die manier zijn wij in staat om hoogwaardige webapplicaties te ontwikkelen. React Native is oorspronkelijk door Facebook ontwikkeld, maar wordt heden ten dage gebruikt door vele grote technologiebedrijven, zoals Airbnb, Walmart en Tesla. Tegenwoordig is het framework + veel bijbehorende componenten volledig open source beschikbaar. Het grote voordeel van React Native, in tegenstelling tot veel andere cross-platform frameworks, is dat React Native wél gebruik maakt van die native componenten van iOS en Android. Dus met React Native kun je heel goede apps maken met één codebase, zonder dat je afbreuk doet aan de kwaliteit. Wij hebben vele duizenden uren ervaring met React Native en zijn volledig overtuigd van de toekomstbestendigheid ervan, maar houden met interesse opkomende alternatieven in de gaten, zoals bijvoorbeeld Flutter. Het bouwen van (web)applicaties met React Native is sneller en efficiënter. Daarnaast is het ontwikkelingsproces beter te volgen en zijn nieuwe functies eenvoudiger beschikbaar te stellen aan de gebruikers.
  Skills in Mobile App (15)
  Mobile App Developmentcross platformmobile appsmobile applicationsreact nativeAppleApplication DevelopmentMobile ApplicationApplication MobileApp Development+5
  Projecten in Mobile App (5)
  Fastned app - Mobile App
  Krogsveen makelaarsapp - Mobile App
  RET onderhoudsplatform - Mobile App
  NVM Bezichtigingsapp - Mobile App
  Klanten in Mobile App (5)
  Wayke SwedenAuto |
  RETVervoer | regional
  NVMVastgoed | national
  KrogsveenVastgoed | national

  Meer informatie over Mobile App


 • Beschrijving
  Wij ontwikkelen schaalbare webapplicaties en websites met React, een JavaScript-bibliotheek die daar speciaal voor ontworpen is. Dankzij de opkomst van Wordpress en later zelfs no-code platforms als Webflow, is het maken van een website steeds makkelijker en daarmee laagdrempeliger geworden. Dat is ook te zien aan de explosieve groei van kleine website-bouwers. Voor een eenvoudige website met vooral statische informatie, categorie "bakker op de hoek" hoef je ook zeker geen professioneel digitaal bureau in te schakelen. Wanneer er echter maatwerk gebouwd moeten worden is het al snel een ander verhaal. Wil je jezelf echt onderscheiden d.m.v. slimme toepassingen of een fantastisch design met mooie animaties, dan is het ontwikkelen van een webapplicatie vaak een stuk uitdagender. Vaak wordt er gekozen om een webapplicatie op maat te laten maken wanneer dit onderdeel wordt van een bedrijfsproces. Anders dan eenvoudige websites met vooral statische informatie komt er dan bijna altijd functionaliteit bij kijken. Het bouwen van een webapplicatie waarin met alle facetten rekening wordt gehouden is onze knowhow. Die functionaliteiten kunnen vele vormen aannemen. Denk bijvoorbeeld aan een webshop met koppelingen aan het voorraadbeheer en de administratie, een nieuws-site met groot bereik zoals nu.nl, of een reisplanner zoals ns.nl. Met hun complexiteit en functionaliteit leveren ze een bijdrage aan het bedrijfsproces. Dit vraagt ook om andere expertise in de ontwikkeling van de webapplicatie of website. Ze vergen veel meer diepgang in ontwerp, techniek en projectbegeleiding. Het zijn complexere projecten, gelukkig zijn wij daar goed in. Sterker nog, hoe complexer het vraagstuk rondom de webapplicatie, hoe sneller ons programmeerhart gaat kloppen. Wij ontwikkelen websites en webapplicaties met React. Dat is een open source JavaScript library om schaalbare producten mee te bouwen. Bij de juiste implementatie zorgt React ervoor dat de webapplicatie efficiënt draait en schaalbaar is, omdat componenten herbruikbaar zijn. Voor al onze projecten ontwikkelen we een collectie van componenten zoals knoppen, schermen, teksten, iconen, etc. die op diverse plekken in de webapplicatie gebruikt kunnen worden, terwijl ze maar één keer geprogrammeerd worden. Dat scheelt veel tijd in ontwikkeling en onderhoud.
  Skills in Web Applicatie (11)
  NodeJSWebMySQLMongoDBFirebaseTypescriptPostgreSQLReactDockerJS+1
  Projecten in Web Applicatie (3)
  Fastned app - Web Applicatie
  RET onderhoudsplatform - Web Applicatie
  OnzeAuto inschrijfmodule - Web Applicatie
  Review in Web Applicatie (1)
  Thomas Beekman
  Klanten in Web Applicatie (3)
  RETVervoer | regional
  OnzeAutoAuto | national
  FastnedEnergie en Olie | international

  Meer informatie over Web Applicatie

Heb je een van die diensten nodig?

Vraag Lightbase om een offerte en krijg in korte tijd een antwoord.Portfolio

6 projecten uitgevoerd door Lightbase

Fastned app
Fastned app

Project gemaakt voor Fastned in de Energie en Olie industrie voor een B2B publiek in 2020.Fastned, een Europees netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s, heeft hun app en tevens belangrijkste kanaal door ons laten herbouwen.

Ergonomie (UX / UI)Mobile AppWeb Applicatie
Lees meer
Krogsveen makelaarsapp
Krogsveen makelaarsapp

Project gemaakt voor Krogsveen in de Vastgoed industrie voor een B2B publiek in 2020.Voor Krogsveen, de grootste makelaarsorganisatie van Noorwegen, hebben wij een app gebouwd om makelaars te ondersteunen in het proces voor-, tijdens- en na het verkopen van een woning.

Ergonomie (UX / UI)Mobile App
Lees meer
RET onderhoudsplatform
RET onderhoudsplatform

Project gemaakt voor RET in de Vervoer industrie voor een B2B publiek in 2019.RET wil haar onderhoudsspecialisten in staat stellen om storingen in het camerasysteem van de metro efficiënter op te lossen, door data van signaalsterktemetingen te analyseren en visualiseren.

Ergonomie (UX / UI)Mobile AppWeb Applicatie
Lees meer
NVM Bezichtigingsapp
NVM Bezichtigingsapp

Project gemaakt voor NVM in de Vastgoed industrie voor een B2C publiek in 2019.Voor de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) hebben we de Bezichtigingsapp ontwikkeld, om mensen te helpen in hun zoektocht naar een passende woning.

Ergonomie (UX / UI)Mobile App
Lees meer
OnzeAuto inschrijfmodule
OnzeAuto inschrijfmodule

Project gemaakt voor OnzeAuto in de Auto industrie voor een B2B publiek in 2020.OnzeAuto, een snelgroeiende aanbieder van elektrische deelauto’s, wilde het onboardingproces voor deelauto’s digitaliseren voor maximaal gemak, efficienctie en schaalbaarheid.

Ergonomie (UX / UI)Web Applicatie
Lees meer
Wayke app
Wayke app

Project gemaakt voor Wayke Sweden in de Auto industrie voor een publiek in 2020.Wayke, de Zweedse marktplaats voor auto's, wil consumenten in staat stellen op een veilige manier tweedehands auto’s te vinden. Mobiele apps voor Android en iOS zijn hierin een belangrijk kanaal. Wij bouwen deze voor hen.

Mobile App
Lees meer
Heb je een soortgelijk project?

Vraag Lightbase om een offerte en krijg in korte tijd een antwoord.


Team

9 leden in Lightbase's team

Neem gemakkelijk contact op met Lightbase's team

Stuur ze een bericht en krijg snel een antwoord.


Prijzen

Lightbase heeft 0 awards gewonnen


Reviews

2 reviews voor Lightbase

4.75/5
(2 reviews)
Vince van den HamProduct Manager bij OnzeAuto BV
SectorVervoer
Team1 - 10
5/5
Budget
Kwaliteit
Plan
Samenwerking
Wat was het doel van de samenwerking?
Lightbase heeft geholpen met de ontwikkeling van een gebruikersvriendelijke omgeving voor het inrichten van een contractsysteem voor lokale deelauto aanbieders, met eigen prijsstelling en voorwaarden.
Wat vond je het leukst tijdens de samenwerking?
Het persoonlijke contact, de snelle service, en het altijd meedenken over meer efficiënte oplossingen.

Vince van den Ham beveelt dit bureau aan


SectorVervoer
Team1 - 10

Thomas BeekmanFounder bij Belmondo Future Works BV
ServiceWeb Applicatie
SectorPersoneelszaken
Team1 - 10
4.5/5
Budget
Kwaliteit
Plan
Samenwerking
Wat was het doel van de samenwerking?
Het doorontwikkelen van onze (web)app voor medewerkers van onze klanten. Verbeteren bestaande infrastructuur, opzetten nieuwe functionaliteiten, beperken bugs, etc
Wat vond je het leukst tijdens de samenwerking?
Duidelijke communicatie, proactief meedenken met de klant en lange termijn in ogenschouw blijven nemen
Zijn er verbeterpunten?
In paar gevallen is er voor bepaald onderzoek best wat budget nodig geweest, eventueel daarin nog beter afstemmen of het dat nu waard is. Maar dit was ook de 'nieuwigheid' in de samenwerking

Thomas Beekman beveelt dit bureau aan


ServiceWeb Applicatie
SectorPersoneelszaken
Team1 - 10
Gewerkt met Lightbase?

Deel je ervaring met ons.

Een review plaatsen


Contact

Contact gegevens van Lightbase

Details


http://www.lightbase.nl

 • HoofdkantoorStationsplein 32, 3511 ED Utrecht, Netherlands

 • Amsterdam, Netherlands

Sortlist logo

Sortlist is een onafhankelijk platform dat voor je op zoek gaat naar de meest relevante bureaus voor jouw project. Laat ons weten wat je zoekt, dan gaan wij aan de slag.

TwitterFacebookLinkedinInstagramYouTube
Sortlist
 • Over
 • Jobs
 • Blog
 • Contact opnemen met
Voor klanten
 • Hoe het werkt
 • Klantenervaringen
 • Ontdek
Voor bureaus
 • Hoe het werkt
 • Klantenervaringen
 • Prijzen
 • Ik heb een bureau
 • 2022 © Sortlist | 
 • Alle rechten voorbehouden
 • Voorwaarden
 • Privacybeleid
 • Hulpcentrum
 • Landen
 • Talen