Mandelo (+ 12 reviews) | Sortlist
Sortlist
Mandelo cover
Mandelo logo

Mandelo

verified-flagcertified-flag
Amersfoort, Nederland
Digital branding agency for distinctive brands.
Hi, we're a digital branding agency with strategists, designers and developers who build brands that break the status quo with purpose. Where companies effortlessly rattle on USP’s, target groups see through them immediately. They aim for long-term relationships with distinctive brands. With our strategy, branding and e-commerce your brand steals the show and hearts of your target group. Work with us and get a well thought out brand strategy, a distinctive visual identity and consistent brand experiences. From website to Tony Chocolonely wraps and everything in-between. Brand consistency up to your socks. With our teams both in the Netherlands and South Africa we are used to collab with all sort of different clients. On national and global scale. Our two locations not only stand for different cultural nuances, but for true specialism as well. In Amersfoort our digital branding team sets up strategic foundations, complete visual identities and outstanding websites. Our e-commerce team in Cape Town takes care of the ongoing digital relationships brands have with their target groups. - 🇳🇱 - Hi, wij zijn Mandelo. Een digital branding bureau met strategen, designers en developers die onderscheidende merken maken. Waar bedrijven moeiteloos USP’s opratelen, prikken doelgroepen daar direct doorheen. Zij gaan voor langetermijnrelaties met onderscheidende merken. Met strategie, branding en e-commerce steelt jouw merk straks de show én harten van je doelgroep. Werk met ons en krijg een goed onderbouwde merkstrategie die terugkomt in een onderscheidende huisstijl en consistente merkuitingen. Van je website tot aan Tony Chocolonely en alles daartussenin. We zorgen dat je herkenbaar, relevant en onderscheidend bent én vooral: consistent tot aan je sokken. Wat levert het op? Connecties, interactie en de voorkeur boven anderen. Nu en over vijf jaar. Met onze teams in Nederland en Zuid-Afrika zijn we allerlei type klanten gewend. Nationaal en internationaal. De twee locaties staan naast de verschillende culturele nuances ook voor echte specialisme. In Amersfoort werkt ons branding team aan merkstrategie, visuele identiteiten en wauw-websites. Ons e-commerce team in Kaapstad zorgt voor de continue digitale relaties die merken met hen doelgroep hebben. Zo vullen ze elkaar goed aan.
25 mensen in hun team
Spreekt Engels, Nederlands
8 projecten in hun portfolio
Sortlist lid sinds 2022
Opgericht in 2014
5 awards gewonnen
Website openen

Diensten

8 diensten aangeboden door Mandelo

Naam van dienst
Niveau van ervaring

Gerelateerde beoordelingen
Vanaf

 • Beschrijving
  Van een uniek merkverhaal tot aan een bepalende brand voice. Vanuit creatieve sessies, onderzoek en analyses definiëren we jouw merk. We kijken naar de kansen in de markt, zwaktes van de concurrentie en waar de doelgroep naar verlangt. Dat gebruiken we voor de positionering van je merk. Nieuwe naam nodig? Daar hebben wij een workflow voor. Net als een merkarchitectuur voor als je verschillende labels, submerken of producten hebt. Daarna gaan we aan de slag met de merkidentiteit en -persoonlijkheid. Via de eerdergenoemde sessies, interviews en observatie vangen we je DNA op. Die verwerken we in een helder merkverhaal en alles wat daarbij hoort. Bijvoorbeeld een brand voice: een houvast voor hoe je merk communiceert met je doelgroepen.

  Zo, da's een hele hoop woorden. Tijd voor design. Vanuit de goed onderbouwde strategie gaan we aan de slag met een visueel concept. Na een creatieve brief stellen we een moodboard samen op basis van merkattributen. Na feedback op het moodboard en het uiteindelijke akkoord daarop, starten we met visuele concepten. Tevreden? Dan werken we jouw favoriet uit en bespreken we de implementatie. Want zolang je oude logo nog overal rondzweeft, levert ons werk niet op wat je wil. Van interne presentatie tot concrete vervanging van je banners. Wij helpen je van begin tot eind. Zo heb jij straks een uniek brandmerk waar mensen niet omheen kunnen.
  Skills in Branding & Positionering (36)
  MerkpositioneringMerkstrategieBrand ManagementOnline BrandingHuisstijlDesignBrandbookb2b brandingMerkbeloftelogo motion design+26
  Projecten in Branding & Positionering (5)
  A fresh vision on fair food | Jimmy Loves Food - Branding & Positionering
  Branding of a helpful catering app | Apprendo - Branding & Positionering
  Campaign #RechtOpNee | Pharos & Rijksoverheid - Branding & Positionering
  Digital identity with global purpose | GZB - Branding & Positionering
  Review in Branding & Positionering (1)
  Marien de Wilde
  Klanten in Branding & Positionering (5)
  Jimmy Loves FoodVoedsel | national
  Pharos (in opdracht van Droomgever)Overheid | national
  IsoductIndustriële Goederen en Diensten | international
  Stichting GZBNon-profit | national

  Meer informatie over Branding & Positionering


 • Beschrijving
  Succes begint meestal met een duidelijk plan en altijd met een strategie. Dat lieten Napoleon, Steve Jobs en Tony Chocolonely ons al zien. Daarom bepalen we ook voor jouw merk eerst de web strategie. Vanuit die strategie zetten we een ijzersterke website neer. Na een kick-off brief en sessie(s) kennen we jouw organisatie en haar doelgroepen een stuk beter. Zodat we daar mee aan de slag kunnen!

  In de sessie(s) stellen we het verhaal, de toegevoegde waarde en het merkgevoel van jouw organisatie af, zodat er straks een onderscheidende, herkenbare en consistente website staat. Een website waar de doelgroep precies vindt wat het nodig heeft. Daarvoor gaan we in op de onderliggende verlangens van de doelgroep, hun behoeften en hoe jouw merk daar (straks) perfect op inspeelt.

  Als laatste stellen we wat aanvullende vragen die we nog hebben. Uiteindelijk brengen we elke unieke websitebezoeker naar de juiste plek en verwerken we in elk detail het merkgevoel dat we willen meegeven. De digitale strategie sessie(s) werken we uit in een compacte debrief. Met duidelijke verwachtingen, belangrijke achtergrondinformatie en strategische kennis hebben we de basis voor een succesvol project.

  Naast web strategie, maken we ook bredere digitale strategieën. Daarbij doen we analyses, kijken we naar jouw kanalen en maken we een strategisch plan voor hoe de juiste digitale platformen gaat inzetten. We doen meerdere sessies, hebben een onderzoeksfase en komen samen om de bevindingen te bestuderen. Op basis van die bevindingen en jullie input, gaan we aan de slag met het digitale framework van jouw organisatie.
  Skills in Digital Strategy (29)
  Project ManagementWebsite strategieMarketingcommunicatieplanMarketing CommunicatieDigitaal DrukwerkCRM ConsultingDigitale ConsultingDigital TransitionShopify MarketingMarketing Strategie+19
  Projecten in Digital Strategy (2)
  Digital identity with global purpose | GZB - Digital Strategy
  Hot branding and award winning website | Isoduct - Digital Strategy
  Review in Digital Strategy (1)
  Martijn de Jong
  Klanten in Digital Strategy (2)
  Stichting GZBNon-profit | national
  IsoductIndustriële Goederen en Diensten | international

  Meer informatie over Digital Strategy


 • Beschrijving
  Een website maak je niet zo 1,2,3. Daar gaat heel wat werk aan vooraf. Waarom? Omdat zelfs de kleinste dingen je websitebezoeker af laten haken. Positiever: besteed veel aandacht aan je website, dan levert hij ontzettend veel op. Afhankelijk van de situatie van onze klant, gaan we aan de slag met onze web workflows! Die bestaat uit twee fases: web design en development.

  In de web design fase starten we met een kick-off. Daarin leggen we de kaders, jouw wensen en handige achtergrondinformatie vast. We gaan verder met een web strategie sessie en bepalen daar samen de ins en outs van de nieuwe website. Van de belangrijkste doelgroepen tot de ultieme doelstellingen. Het is weer een stukje duidelijk wat we moeten maken. Tijd voor wat input vanuit het perspectief van de uiteindelijke websitebezoeker! Met een of meer user stories sessies, bedenken we wat een websitebezoeker op onze site wil doen. We schrijven het verhaal op van wat hij of zij doet, wil bereiken en nodig heeft. Zo komen we tot dingen die we niet op de automatische piloot zouden ontwerpen. Met UX research onderzoeken we aannames, de concurrentie en specifieke informatie die we nodig hebben voor jouw type website.

  Flink traject al hè? Geen zorgen. Een goed begin is het halve werk en het klinkt soms ingewikkelder dan dat het is. Op basis van alle informatie maken we een sitemap. Dat is een overzicht van alle pagina’s op een website en hoe zij in relatie tot elkaar staan. Een soort bouwplan waarin staat welke pagina's je website allemaal heeft. Als dat is afgevinkt, schetsen we elke pagina in 'wireframes'. Een wireframe is een visuele (grijze) weergave van de opbouw van de webpagina. Je hebt dan al een goed beeld van hoe de site er ongeveer uit komt te zien. Onze copywriter gaat aan de slag met goede teksten voor de website. Dat doet ie op basis van interviews en eerder informatie. Als de teksten er zijn, begint onze UI designer pas met het uiteindelijke ontwerp van de site. Zo kan die meteen aan de slag en weet hij/zij welke informatie een plekje moet krijgen.

  Is het design, ook de mobiele versie, goed en af? Dan gaan 'm tastbaar maken. Online natuurlijk. Na een duidelijke technische kick-off weten we precies wat alle functionele eisen zijn. Op basis van die eisen, kiezen we samen een platform waarop we jouw website bouwen. Onze developers bouwen alle pagina's pixel perfect op. Eerst statisch en daarna met alle nodige interacties. Zo wordt de site lekker levendig. Aan het eind leveren we de website aan je op en zorgen we ervoor dat je de website altijd makkelijk kan aanpassen. Qua inhoud dan. Voor technische dingen sluiten we een service- en onderhoudscontract af. Zo kun je altijd bij ons terecht voor hulp en verbeteringen. Wanneer jij maar wil! Als laatste zorgen we er ook voor dat alle meta-beschrijvingen zijn ingevuld en dat je SEO gegevens over worden gezet naar je nieuwe site.

  Voila: een nieuw website. Van design tot bouw.
  Skills in Website Creatie (35)
  Digital DesignWebsite LocalisatieWebsite HerontwerpWebsite OntwikkelingLandingspagina Ontwerpuser storiesWireframe OntwerpWebsite OptimisatieEmail CopywritingWeb Strategie+25
  Projecten in Website Creatie (8)
  A fresh vision on fair food | Jimmy Loves Food - Website Creatie
  Branding of a helpful catering app | Apprendo - Website Creatie
  Campaign #RechtOpNee | Pharos & Rijksoverheid - Website Creatie
  Website with a smile | Workz - Website Creatie
  Reviews in Website Creatie (9)
  Reza Javan
  Peeber Koelewijn
  Tim Bakker
  Miranda Adam
  Klanten in Website Creatie (8)
  Pharos (in opdracht van Droomgever)Overheid | national
  Under ArmourSport | international
  WastijdHuishoudelijke Diensten | local
  IsoductIndustriële Goederen en Diensten | international

  Meer informatie over Website Creatie


 • Beschrijving
  Ons team in Zuid-Afrika neemt het e-commerce voor haar rekening. Grote successen voor Crocs, Under Armour en Heineken in Zuid-Afrika laten zien dat je bij ons goed zit. Compleet afhankelijk van je vraagstuk gaan we aan de slag. Niets is ons te gek. We werken veel met Shopify Plus, Google Ads, retargeting, Social Ads etc. Vragen hierover? Neem contact op!
  Skills in E-commerce (27)
  website seowebshopsdesignShopify PlusGoogle Search ConsoleFacebook MarketingSEO AuditSearch MarketingShopifySEA+17
  Project in E-commerce (1)
  South African E-commerce records | Under Armour - E-commerce
  Review in E-commerce (1)
  Pieter Versloot
  Klant in E-commerce (1)
  Under ArmourSport | international

  Meer informatie over E-commerce


 • Beschrijving
  Onze designers ontwerpen met gevoel voor merk, functionaliteit en emotie. Van je volledige huisstijl tot aan je 404 (error) pagina. Voor elk middel heb je bepaalde kennis nodig. Voor de banner op jouw gebouw moet je bijvoorbeeld met andere dingen rekening houden dan de contactpagina op je website. Daarom hebben we designers met verschillende disciplines. Die werken in twee teams, 'web' en 'brand':

  - Team web doet UX en UI. Denk dan aan een sitemap, wireframes en het uiteindelijke ontwerp van websites. Maar ook user stories sessies, prototype testen en UX research.
  - Team brand ontwerpt vooral huisstijlen. Denk bijvoorbeeld aan het logo, de stijlelementen, de kleuren en de typografie van een merk. Dat werken ze vaak ook uit in 'huisstijldragers' als flyers, sokken, kerstkaarten, wegwijzering en (digitale visitekaartjes).

  Onze designers kijken altijd naar de functionaliteit van het product, uitstraling van het merk en het gebruiksgemak van de klant. Dat zorgt voor ontwerp waar je echt iets aan hebt.
  Skills in Ontwerp (38)
  Flyer ConceptieCreatief OntwerpBusinesskaart OntwerpInfographic OntwerpVisuele CommunicatieConceptueel OntwerpBrand bookUI kitCorporate identityStijlelementen+28
  Projecten in Ontwerp (5)
  A fresh vision on fair food | Jimmy Loves Food - Ontwerp
  Branding of a helpful catering app | Apprendo - Ontwerp
  Campaign #RechtOpNee | Pharos & Rijksoverheid - Ontwerp
  Website with a smile | Workz - Ontwerp
  Klanten in Ontwerp (5)
  WastijdHuishoudelijke Diensten | local
  Pharos (in opdracht van Droomgever)Overheid | national
  ApprendoSoftware & Computer Services | national
  Jimmy Loves FoodVoedsel | national

  Meer informatie over Ontwerp


 • Beschrijving
  Vanuit je merk haar (of zijn) brand voice schrijven we onderscheidende teksten voor je doelgroep. Dat zit zo:

  1) Voor je doelgroep.
  Klinkt vanzelfsprekend, maar niets is minder waar. Nog veel te vaak praten organisaties - en dus merken - over zichzelf en vergeten ze voor wie ze het doen. Best gek, want niemand gaat graag om met mensen die alleen maar over zichzelf praten. Wij zorgen ervoor dat je begrijpbare taal voor je doelgroep spreekt. Op verschillende vlakken leven we ons in: de doelgroep, de omgeving van de teksten en jouw merk.

  2) Vanuit je merk.
  Of het nou de openingszin van je chatbot is, of een subtitel van je productverpakking. Je wil dat je teksten herkenbaar zijn. Zelfs in de meest standaardsituaties wil je een vleugje merkgevoel meegeven. Met heel veel kleine stenen, bouw je aan jouw merk. In een brand voice leggen we 'vast' hoe jouw merk klinkt. Van keuzes over het gebruik van vakjargon tot het reageren op online reacties. Met juiste voorbeelden, afspraken en richtlijnen kan iedereen consistent en herkenbaar communiceren. Zo worden alle teksten van jouw merk één geheel.

  3) Onderscheidende teksten.
  Bij onderscheidend denken we vaak aan opvallend, gek en compleet anders. Logisch, maar gek genoeg is dat bij copywriting anders. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Dat gaat perfect op voor goede teksten waar je het verschil mee maakt. Teksten zijn vaak ingewikkeld, lang en ontzettend passief. Wij gaan terug naar de basis en maken je teksten lekker natuurlijk. Dat betekent: actieve uitdrukking, normaal uitspreekbaar en in begrijpelijke taal (b1). Dat is de basis. Vanuit de doelgroep en jouw merk bepalen we de accenten van je teksten. Dat is onderscheidend ten opzichte van de rest, want de brand voice van je organisatie is uniek.
  Skills in Copywriting (16)
  Content EditionCopywritingWebsite Copywritingad copyadvertentietekstcopywriting reclameEmail CopywritingDigital CopywritingSEO CopywritingEditorial Writing+6
  Project in Copywriting (1)
  It was about time | Wastijd - Copywriting
  Klant in Copywriting (1)
  WastijdHuishoudelijke Diensten | local

  Meer informatie over Copywriting


 • Beschrijving
  Met onze designers in team web kunnen we de meeste UX en UI vraagstukken aan. Afhankelijk van jouw vraagstuk, passen we onze web workflow toe. Heb je de wireframes en het hele voortraject al gedaan of laten doen? Dan starten we met UI. Onze designer pakt als eerste de homepage aan. Na goedkeuring start die met de volgende pagina's. Alles naar wens? Dan gaan we het ontwerp voor mobiel klaarmaken. In het eerder genoemde voortraject doen we sessies en werk rondom de sitemap, UX research, user stories, prototype tests etc. Het liefst testen we onze UX en UI ontwerp bij de doelgroep. Dat gaat altijd in overleg. Samen bepalen we de doelen, scenario's en vragen. De resultaten die uit de test komen, helpen ons bij het verfijnen van het ontwerp. Zo weet je dat het opgeleverde UX en UI design ook écht wat waard is. Handig hé?
  Skills in Ergonomie (UX / UI) (22)
  user testsux expertsontwerpconceptui ontwerpweb designuitwerkingGrafisch OntwerpUX OptimalisatieUsability Testing+12
  Project in Ergonomie (UX / UI) (1)
  It was about time | Wastijd - Ergonomie (UX / UI)
  Klant in Ergonomie (UX / UI) (1)
  WastijdHuishoudelijke Diensten | local

  Meer informatie over Ergonomie (UX / UI)


 • Beschrijving
  Als je merkstrategie en visuele identiteit staan, is het tijd voor de uitwerking in middelen! Onze designers en copywriters helpen je jouw merk helemaal uit te rollen. Van social media posts tot aan digitale handtekeningen. Doe je een brandingtraject met ons? Dan brengen we in een 'implementatiemeet' al je huisstijldragers in beeld. We geven je advies over middelen die interessant voor je zijn en die je minder nodig hebt. Als dat allemaal duidelijk op papier staat, gaan we aan de slag. Voor elk middel hebben we informatie nodig. Die heb jij, als het goed is tenminste. Als het moet, helpen we je tot aan de drukkerij. En wie help je zorgen dat alles goed terechtkomt? Wij maken je graag blij.
  Skills in Reclame (31)
  Landingspagina ontwerpMerkcampagnePr campagneLandingspageCommercial conceptWegwijzering ontwerpVisitekaart ontwerpAbri ontwerpFlyer ontwerpVisuals+21
  Projecten in Reclame (3)
  Branding of a helpful catering app | Apprendo - Reclame
  Campaign #RechtOpNee | Pharos & Rijksoverheid - Reclame
  South African E-commerce records | Under Armour - Reclame
  Klanten in Reclame (3)
  ApprendoSoftware & Computer Services | national
  Under ArmourSport | international
  Pharos (in opdracht van Droomgever)Overheid | national

  Meer informatie over Reclame

Heb je een van die diensten nodig?

Vraag Mandelo om een offerte en krijg in korte tijd een antwoord.
Team

25 leden in Mandelo's team

Mandelo cover
VerhaalOur digital branding team rather grows in quality than in numbers. Our team is small, but its knowledge is huge. We're diligent, disruptive and clear. We groeien liever in kwaliteit, dan kwantiteit. Ons team is compact in aantal, maar groot in kennis. In ons werk zijn we helder, ijverig en disruptief.
Neem gemakkelijk contact op met Mandelo's team

Stuur ze een bericht en krijg snel een antwoord.


Prijzen

Mandelo heeft 5 awards gewonnen

Site Of The Day Imagine People2022-09-30Orpetron
Honorable Mention GZB2022-08-30Awwwards

Honorable Mention Mandelo2022-06-30Awwwards
Honorable Mention Imagine People2022-01-30Awwwards
Honorable Mention Isoduct2021-03-30Awwwards


Reviews

12 reviews voor Mandelo

4.85/5
(12 reviews)
Arno RozemaDirector bij VineVisuals
ServiceWebsite Creatie
SectorMarketing & Reclame
Team1 - 10
5/5
Budget
Kwaliteit
Plan
Samenwerking

Wat was het doel van de samenwerking?Mandelo heeft goed nagedacht om tot een concept te komen voor een nieuwe website op basis van informatie die wij hebben gegeven. Het is altijd fijn als er net nóg iets beters wordt gepresenteerd dan je vooraf had gebriefd.

Wat vond je het leukst tijdens de samenwerking?De eerste review, Mandelo maakt er een moment van en dat wordt gewaardeerd.

Arno Rozema beveelt dit bureau aan


ServiceWebsite Creatie
SectorMarketing & Reclame
Team1 - 10

Peeber KoelewijnMedewerker Communicatie bij Israel Producten Centrum
ServiceWebsite Creatie
SectorRetail
Team1 - 10
4/5
Budget
Kwaliteit
Plan
Samenwerking

Wat was het doel van de samenwerking?Het bureau heeft voor ons een nieuwe website gecreëerd die moderner oogt, maar ook flexibeler te bewerken is dan de eerdere website.

Wat vond je het leukst tijdens de samenwerking?Het contact met de accountmanager. Het contact was vaak bijna vriendschappelijk. Er werd echt de tijd genomen en hoe vervelend het probleem ook was we kwamen er altijd samen uit.

Zijn er verbeterpunten?Er was altijd welwillendheid vanuit het bureau om te helpen, maar door hun afhankelijkheid van bepaalde platforms (in ons geval het platform waarmee de website was gebouwd) duurde het soms lang om problemen op te lossen.

Peeber Koelewijn beveelt dit bureau aan


ServiceWebsite Creatie
SectorRetail
Team1 - 10

Tim BakkerCreative director bij Visualchefs
ServiceWebsite Creatie
SectorMedia
Team1 - 10
5/5
Budget
Kwaliteit
Plan
Samenwerking

Wat was het doel van de samenwerking?Veel van onze klanten komen via via. Doel van de website is vooral de bevestiging dat we goed werk leveren.

Wat vond je het leukst tijdens de samenwerking?We willen beide mooi werk maken. Mandelo neemt een adviserende rol in het proces aan die goed past bij ons bedrijf.

Tim Bakker beveelt dit bureau aan


ServiceWebsite Creatie
SectorMedia
Team1 - 10

Gewerkt met Mandelo?

Deel je ervaring met ons.

Een review plaatsen

Contact

Contact gegevens van Mandelo

Details • HoofdkantoorStadsring 67, 3811 HN Amersfoort, Nederland

 • WorkWiser, 210 Main Rd, Somerset West, Cape Town, 7130, Zuid-Afrika

Mandelo-linkedinMandelo-instagram
Sortlist

Building great business stories.

Sortlist is een onafhankelijk platform dat voor je op zoek gaat naar de meest relevante bureaus voor jouw project. Laat ons weten wat je zoekt, dan gaan wij aan de slag.

TwitterFacebookLinkedinInstagramYouTube
Voor klanten
 • Ontdek
 • Krijg advies
 • Zoeken
Voor bureaus
 • Hoe het werkt
 • Prijzen
 • Kom op de lijst te staan
Middelen
 • Blog
 • Hulp en ondersteuning
Bedrijf
 • Over
 • Contact opnemen met
 • Jobs
 • 2023 © Sortlist - Alle rechten voorbehouden
 • Voorwaarden
 • Privacybeleid