O-bureau, Utrecht | Sortlist
Sortlist


Sortlist
O-bureau cover
O-bureau logo

O-bureau Utrecht, Nederland

Dit profiel en de details worden beheerd door de eigenaar van het bureau.
O-bureau, communicatiebureau voor maatschappelijk betrokken merken en campagnes
Hallo met O! O is al jaren (sinds 1993) een communicatiebureau voor maatschappelijk betrokken merken en campagnes. Onze missie? Met goede ideeën de wereld beter, mooier en leuker maken. Een goed idee klinkt goed, voelt goed en ís goed. Elke dag maken we met O het verschil voor mensen met campagnes die helpen, versterken of taboes doorbreken. We ontwikkelen concepten die blikken verruimen, gezondheid verbeteren of het milieu helpen. Kortom: ideeën waar de wereld beter van wordt. We zijn gek op samenwerken en inspiratie delen. Ben je in de buurt of wil je meer weten over O? Bel ons even, dan maken we tijd voor een kop koffie. Onze missie sinds 1993. Goede ideeën bedenken! Een goed idee is helder en simpel. Een goed idee is een idee dat je oma ook meteen snapt. Een goed idee is sterk en sociaal. Een goed idee prikkelt, motiveert en inspireert. Een goed idee bruist en maakt mensen blij. En écht goede ideeën maken de wereld een beetje beter, mooier en leuker. Zodat je denkt:  Oooh wat een goed idee! een goed idee. We geloven in de kracht van creativiteit, in de onschatbare waarde van ‘het idee’. Ideeën zetten verandering in gang en staan aan de basis van innovatie. Walt Disney dacht er ook zo over: “Als je het kan dromen, dan kan je het doen.” En wat dacht je van Albert Einstein: “Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal.” Daarom baseren wij elke campagne, elke huisstijl en elk ontwerp op dat ijzersterke idee. Wat heb jij vandaag bedacht?
12 mensen in hun team
Spreekt Engels, Nederlands
3 projecten in hun portfolio
Sortlist lid sinds 2021
Opgericht in 1993
Nog geen reviewsWees de eerste om er een te schrijven

Diensten

2 diensten aangeboden door O-bureau

Naam van dienst
Niveau van ervaring

Gerelateerde beoordelingen
Vanaf

 • Beschrijving

  Geen beschrijving opgegeven voor deze service.

  Skills in Branding & Positionering (9)
  Merk Creatiesocial mediasocial media managementbrand advertisingbrandingmarketingbrand designbrand creationBrand Design
  Projecten in Branding & Positionering (2)
  Huisstijl Diakonessenhuis - Branding & Positionering
  GGD-GHOR wervingscampagne artsen - Branding & Positionering
  Klanten in Branding & Positionering (2)
  DiakonessenhuisZorginstellingen |
  GGDZorginstellingen |

  Meer informatie over Branding & Positionering


 • Beschrijving

  Geen beschrijving opgegeven voor deze service.

  Skills in Content Strategy (9)
  social media managementmarketingbrandingsocial media campaigndesignsocial media consultantadvertisinggraphic designsocial media
  Project in Content Strategy (1)
  113 campagne suicidepreventie - Content Strategy
  Klant in Content Strategy (1)
  113Zorginstellingen |

  Meer informatie over Content Strategy

Heb je een van die diensten nodig?

Vraag O-bureau om een offerte en krijg in korte tijd een antwoord.Portfolio

3 projecten uitgevoerd door O-bureau

Huisstijl Diakonessenhuis
Huisstijl Diakonessenhuis

Project gemaakt voor Diakonessenhuis in de Zorginstellingen industrie voor een publiek.Huisstijl Diakonessenhuis Bij ons in de stad staat het oudste ziekenhuis van Nederland, het ‘Diak’. Als zo’n Utrechts icoon je vraagt om een nieuwe huisstijl én campagne te ontwikkelen, zeg je natuurlijk geen nee!Hierbij was het superhandig dat we het Diakonessenhuis al kenden, want in 2019 hebben we de campagne 175 jaar Diakonessenhuis voor ze ontwikkelt. In deze campagne stond een groot, rood hart centraal, een hart dat we nu mooi als vertrekpunt konden gebruiken voor de ontwikkeling van het nieuwe logo: twee hartjes die met elkaar in verbinding staan. Maar ja, het logo is slechts een onderdeel van de huisstijl, dus bedachten we tegelijk een heldere, herkenbare vormentaal met een grote D (jawel de D van;) als terugkerend kader. Om het unieke, persoonlijke en warme karakter van het Diakonessenhuis bij iedereen goed tussen de oren te krijgen, rolde er ook een bijzondere campagne uit onze koker. Een campagne waarbij trouwens de merkbeleving ‘dichtbij’ centraal stond. Vanuit die merkbeleving ontwikkelden we de payoff ‘dicht bij jou’ en het campagneconcept ‘Het ziekenhuis van…’ Hiermee maken we van het Diakonessenhuis het ziekenhuis van papa, mama, opa en oma. Het ziekenhuis waaraan jij je geliefden direct toevertrouwd, het ziekenhuis van jou en mij, het ziekenhuis van ons allemaal! Zo heeft het Diakonessenhuis dus een flinke metamorfose ondergaan. Een forse operatie, want alles moest ondersteboven, op de kop en binnenstebuiten! Een meterslang logo op de gevel? Check! Een nieuwe website en patiëntenfolders? Klaar! Een nieuwe doktersjas voor de KNO-arts? Done! Het is ons gelukt dus, de nieuwe huisstijl is vers uit de verpakking. Ja, we zijn stiekem best weer een beetje trots…

Branding & PositioneringOntwerp
Lees meer
GGD-GHOR wervingscampagne artsen
GGD-GHOR wervingscampagne artsen

Project gemaakt voor GGD in de Zorginstellingen industrie voor een publiek.Dringend artsen nodig Hoe krijg je zeventien miljoen inwoners zo snel mogelijk gevaccineerd? Eén ding is zeker: je hebt een heleboel artsen nodig. Daarom bedachten we in sneltreinvaart voor GGD GHOR Nederland de wervingscampagne ‘Vaccineer Nederland’. Geen organisatie moest het afgelopen jaar zo opschalen als de GGD. Toen de vaccins goedgekeurd waren, begon de race tegen de klok. Om het vaccineren in goede banen te leiden waren er minimaal 1000 artsen nodig als medisch supervisor op de priklocaties. In O’s intensieve social media campagne krijgen artsen de hoofdrol: jonge, pas afgestudeerde artsen, artsen die al met pensioen waren en artsen die tijd over hadden. Omdat ze hun steentje willen bijdragen. Omdat ze de GGD willen leren kennen. Omdat dit een unieke ervaring is. Omdat ze het als hun morele plicht voelen. Elke arts z’n eigen motivatie om erbij te zijn. Het communicatieconcept was dan ook: Ik ben erbij. Via een speciale compacte campagnewebsite kwamen kandidaten op de regionale websites van de GGD’en. Het resultaat was hartverwarmend. Binnen een paar weken konden we terugschalen. Artsen genoeg, de vaccinatie loopt. Missie geslaagd!

Branding & PositioneringOntwerpReclame
Lees meer
113 campagne suicidepreventie
113 campagne suicidepreventie

Project gemaakt voor 113 in de Zorginstellingen industrie voor een publiek.Campagne om levens te redden113 Zelfmoordpreventie maakt zich al jaren sterk voor 0 zelfmoorden per dag. Toen zij ons benaderden voor hun allereerste publiekscampagne, begonnen we met ons verdiepen in dit gevoelige, heftige onderwerp. Hoe bijzonder zou het zijn als je met een communicatiecampagne iets kon betekenen? Al zouden we maar één mens kunnen helpen met de campagne… Zelfmoord is een groot probleem en het is een probleem van ons allemaal. Want iedereen kan het gesprek aangaan met iemand die het niet meer ziet zitten. Onze campagne riep op om die eenzame buurman eens aan te spreken, langs te gaan bij je gescheiden zus. En dóór te vragen als je je zorgen maakt: denk je weleens aan zelfmoord? Want erover praten helpt, geeft lucht. We ontwikkelden een app om zo’n toch moeilijk gesprek aan te gaan. Een gesprek waarmee je uiteindelijk misschien wel het verschil van leven en dood kan maken.Meer weten? Neem contact met ons op!

Content Strategy
Lees meer
Heb je een soortgelijk project?

Vraag O-bureau om een offerte en krijg in korte tijd een antwoord.


Team

12 leden in 's team

O-bureau cover
Verhaal
O het leukste bureau? Jazeker! Bij O werken alleen maar leuke mensen met dezelfde missie. Geloof je ons niet? Vraag het onze klanten. Of beter nog: kom het gewoon zelf ervaren. Wij geven je met een gerust hart de ‘O-het-leukste-bureau-garantie’.
Neem gemakkelijk contact op met 's team

Stuur ze een bericht en krijg snel een antwoord.


Prijzen

O-bureau heeft 0 awards gewonnen


Reviews

Nog geen review voor O-bureau

Gewerkt met O-bureau?

Deel je ervaring met ons.

Een review plaatsen


Contact

Contact gegevens van O-bureau

Details


http://www.o-bureau.nl

 • Hoofdkantoor3534 AM Utrecht, Netherlands

Sortlist logo

Building great business stories.

Sortlist is een onafhankelijk platform dat voor je op zoek gaat naar de meest relevante bureaus voor jouw project. Laat ons weten wat je zoekt, dan gaan wij aan de slag.

TwitterFacebookLinkedinInstagramYouTube
Voor klanten
 • Hoe het werkt
 • Ontdek
 • Krijg advies
 • Zoeken
Voor bureaus
 • Hoe het werkt
 • Prijzen
 • Ik heb een bureau
Middelen
 • Blog
 • Hulp en ondersteuning
Bedrijf
 • Over
 • Contact opnemen met
 • Jobs
 • 2022 © Sortlist - Alle rechten voorbehouden
 • Voorwaarden
 • Privacybeleid