Hoe Google Nieuws kan helpen bij jouw marketing
SEA

Hoe Google Nieuws kan helpen bij jouw marketing

5,00/5(2)

Google nieuws bestaat al sinds 2002 maar is nog lang niet zo bekend als andere Google producten zoals Google Analytics, Youtube of Google Drive. Toch heeft Google nieuws ook zo haar sterke punten en kan het zeker helpen bij jouw marketingactiviteiten. We bespreken de mogelijkheden van het Google Nieuws platform in dit artikel en tonen je hoe jij Google Nieuws kunt gebruiken om meer website bezoekers te krijgen.

Wat is Google nieuws precies?

Google Nieuws is een website die een met een algoritme nieuws verzameld uit allerlei (internationale) bronnen. In totaal zijn er wel meer dan 50.000 bronnen. Google Nieuws categoriseert nieuws vanuit de hele wereld en plaatst het meest recente nieuws in elke categorie bovenaan. Het nieuws is een belangrijk onderdeel van onze samenleving en daarom controleert het algoritme van Google ook artikelen op waarheid. Je kunt het eigenlijk zien als een digitale krant zoals De Telegraaf of het Algemeen Dagblad maar met een veel grotere redactie: het Google algoritme

Hoe werkt Google Nieuws?

Zodra je deze nieuwsservice van Google begint te gebruiken, geef je aan wat je interesses zijn en Google doet de rest voor je. Er zijn meerdere mogelijkheden voor personalisatie, zodat je bijvoorbeeld ervoor kunt kiezen dat je het nieuws alleen in het Nederlands ziet of misschien meer nieuws uit de regio leest in plaats van conflicten in het Midden Oosten. Je hebt als gebruiker de controle over het type berichten dat voorbij komt.

Google kijkt hoe vaak berichten worden geopend om de relevantie en populariteit van een nieuwsartikel te meten. Als een artikel op Google nieuws populair is, dan is de kans groot dat deze ook aan jou wordt voorgesteld als het algoritme heeft ontdekt dat jij interesse zou kunnen hebben in dit artikel. Met Google nieuws zie je een constante stroom van nieuwsberichten die voor jou relevant zijn en heb je de mogelijkheid om te kiezen wat je leest.

Als je als bedrijf inspeelt op het nieuws en ook al blogs of nieuwsberichten schrijft kan Google Nieuws je helpen om meer verkeer naar je website te krijgen. Je moet natuurlijk wel aan een aantal voorwaarden voldoen om mee te kunnen doen met Google. Het allerliefste kom je terecht op de voorpagina van het nieuws. Laten we eens kijken hoe jij op de voorpagina van het nieuws terecht kunt komen.

Met Google Nieuws wordt je sneller gevonden dan je concurrenten

Hoe zet jij je bericht op Google Nieuws?

Google Nieuwsberichten worden eerder vertrouwd dan andere Google zoekresultaten. Als je vaak nieuwsberichten uit jouw niche plaatst kan het dus wel eens interessant zijn om ook je berichten te publiceren op Google Nieuws.

Aanmelden als nieuwssite

Het begint allemaal door je aan te melden als google Nieuwssite. Je moet een pagina hebben die volledig is gewijd aan nieuws (denk aan een blogpagina). Een veelvoorkomende fout is dat mensen denken dat ze een nieuwssite moeten hebben, dit is niet waar, een pagina is al voldoende.

Mobile responsive website

Google hecht enorm veel waarde aan content en websites die op mobiele devices kunnen worden bekeken. Bijna 80% van alle zoekopdrachten gebeuren van mobiele apparaten en daarom is een mobile responsive website dan ook een must voor je digitale marketing en seo optimalisatie.

Snelheid van je website

Niet alleen moet je pagina goed werken op een mobiel apparaat, ook moet je site snel zijn. Dat betekent dat hoe sneller je pagina laadt op zowel mobiel als desktop, hoe hoger je komt te staan op de Google ranking. Al heb je de meest uitgebreide en actuele informatie op je nieuwspagina staan, als deze pagina niet snel laadt, kan het zomaar zijn dat Google je nieuwsberichten over zal slaan.

Als je aan deze voorwaarden voldoet en bovendien echt een toegewijde pagina hebt voor je nieuwsberichten, is de kans groot dat je je aanmelding succesvol kunt afronden.Let er bovendien op dat je nieuwsberichten een goede structuur hebben, zonder spel- of typefouten geschreven zijn en een pakkende headline hebben waarin je jouw keyword gebruikt. Net als met SEO zijn deze “spelregels” enorm belangrijk voor Google Nieuws.

Werd In 2020 Google Nieuws meer gebruikt dan de krant?

Samenvattend

Het constant opladen van nieuwe artikelen en content is enorm belangrijk voor je SEO Als je een snelle (mobiele) website hebt met een toegewijde nieuwspagina waarin je het laatste nieuws uit jouw niche bespreekt, kan Google Nieuws er voor zorgen dat jij eerder gevonden wordt dan bijvoorbeeld je concurrenten.

Google nieuws verzamelt en categoriseert nieuws van meer dan 50.000 nieuwsbronnen over de hele wereld. Door hier onderdeel van uit te maken kun jij met je bedrijf constant nieuw verkeer naar je website brengen. Hier zijn goed gestructureerde, relevante nieuwsberichten voor nodig. Google Nieuws resultaten worden boven de normale zoekresultaten getoond en worden sneller vertrouwd dan andere zoekresultaten met hetzelfde onderwerp.Zo zorg je ervoor dat er meer mensen jouw website zullen bezoeken en je bovendien al meer vertrouwen dan andere websites die dezelfde informatie delen. Juist omdat lang niet iedereen bekend is met de kracht van Google Nieuws is dit je uitgelezen kans om eerder gevonden dan concurrerende bedrijven of websites.

close

Krijg toegang tot onze exclusieve content!

email