Werken met een web agency: 10 belangrijke voordelen
Web & Software Development

Werken met een web agency: 10 belangrijke voordelen

5,00/5(1)

Om projecten voor de creatie van websites of andere gebieden van digitale marketing uit te voeren, besluiten veel bedrijven deze opdrachten toe te vertrouwen aan een web agentschap. Sommige mensen vinden het echter nog steeds interessant om specialisten in huis in te nemen. Het argument dat wordt aangehaald is dat je door het doorlopen van een webbureau de expertise niet meer in eigen handen hebt. Dit zou de digitale evolutie van het bedrijf in gevaar kunnen brengen.

Hoewel deze argumenten in sommige gevallen relevant kunnen lijken, heeft het werken met een webbureau  wel degelijk belangrijke voordelen. We hebben alle tien belangrijke voordelen geïdentificeerd:

 • Je investeert in ervaring
 • Ervaring staat centraal
 • Maak je website uniek
 • Het bureau optimaliseert het middelenbeheer
 • Het bureau regelt je project met een ijzeren vuist
 • Het agentschap zorgt voor de samenhang van de strategie
 • Je concentreert je op wat je het beste kunt
 • Je hebt toegang tot nieuw talent
 • Het bureau staat oog in oog met nieuwe uitdagingen
 • Je houdt genoeg flexibiliteit over
 • Je blijft op de hoogte van de laatste stand van de techniek

Werken met een webbureau betekent investeren in een professioneel team. In tegenstelling tot een freelancer heeft een webbureau een grotere troef: de ervaring en knowhow van verschillende mensen met verschillende vaardigheden en achtergronden haalt zijn kracht uit de expertise van zijn team. De combinatie van talent en ervaring in de omgang met problemen maakt het webbureau een perfecte partner. Het is interessant om dit team te beschouwen als een verlengstuk van je bedrijf en die in staat is om een stap terug te doen en je te voorzien van kwalitatieve aanbevelingen voor je producten of diensten.

Maak je website uniek

Het toevertrouwen van de creatie van een website aan een webbureau geeft ook de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de creativiteit en de vaardigheden van een team. Of het nu gaat om het webdesign gedeelte of de ontwikkeling van functionaliteiten, je vermenigvuldigt de kans op een originele en unieke website.

Het bureau optimaliseert het middelenbeheer

Niet alleen heeft het webbureau al de beste profielen geselecteerd om zijn team te versterken, maar het beheert ook de toewijzing van de missies intern. Afhankelijk van je project zal deze taak aan de juiste persoon worden toevertrouwd: kostenefficiënt en competent. Aan de andere kant, als je ervoor kiest om een of meer freelancers in te huren, zul je veel tijd moeten besteden aan het werven, coördineren en begeleiden.

Het bureau regelt je project met een ijzeren vuist

Om de communicatie te vereenvoudigen en vooral om een betere opvolging van je website creatie project te hebben, stelt het webbureau een projectmanager aan. Deze persoon zal je enige contactpersoon zijn en is degene die je wensen en instructies zal verzamelen. Met een goede methodologie en een goede organisatie onder de verantwoordelijkheid van deze manager, zorgt het webbureau voor een kwaliteit en betrouwbaarheid die niet altijd te vinden is bij freelancers.

Zijn/haar rol bestaat voornamelijk uit:

 • Communiceren van instructies
 • Taken toewijzen aan de verschillende belanghebbenden
 • Je team op dezelfde golflengte brengen
 • Het project in de juiste richting duwen en op deadlines respecteren
 • De voortgang van de missie communiceren

Het agentschap zorgt voor de samenhang van de strategie

Binnen hetzelfde bureau zullen verschillende e-marketing experts bijdragen aan het verduidelijken en implementeren van jouw strategie.

Om efficiënt in dezelfde richting te gaan:

 • De rol van elke persoon zal goed worden gedefinieerd
 • Elke expert zal zijn of haar missie doelstellingen verwezenlijken. Zij zullen ervoor zorgen dat hun werk in overeenstemming is met de gemeenschappelijke strategie.
 • Dankzij interne vergaderingen worden de verschillende voorstellen besproken, de blokkades met de bijdrage van iedereen opgelost.

Dit teamwork en overzicht zijn belangrijke argumenten voor het succes van jouw web marketingstrategie.

Je concentreert je op wat je het beste kunt.

De kwaliteit van jouw diensten en producten is je wapen om je klanten te veroveren en te behouden. Je energie en tijd hieraan besteden is dus zowel natuurlijk als van levensbelang.

Wat betreft het creëren van een imago op het web en het opbouwen van je e-reputatie, dat is een andere zaak. Het digitale tijdperk is echter geen fictie meer, communiceren op het internet is een noodzaak die niet eenvoudigweg wordt gedaan.

Doe bij voorkeur een beroep op experts, bijvoorbeeld een webdesigner in Groningen, dat snel je behoeften begrijpt en optimale oplossingen voorstelt. Het levert ook een professioneel resultaat op, met zorg en zonder haast. Wat niet noodzakelijkerwijs het geval zou zijn als je het zelf zou moeten doen, parallel aan je echte activiteit.

Het is een winstgevende investering. Het werk van het web bureau stelt je in staat om zichtbaarheid te krijgen en je klantenbestand te ontwikkelen terwijl je gericht bent op je kernactiviteiten.

Je hebt toegang tot nieuw talent

De ideale persoon zou een getalenteerde digitale marketing expert zijn die zich kan aanpassen aan de behoeften van je bedrijf en wiens salarisverwachtingen betaalbaar zijn. Het vinden van die parel is een uitdaging, zo niet een puzzel. En als je het eenmaal gevonden hebt, kan het een gat in je budget maken.

 We weten echter dat deze nieuwe talenten in web bureaus werken. Het is aan jou om het project toe te vertrouwen aan een van hen om toegang te krijgen tot de beste profielen die uitblinken in hun vakgebied: webdesign, SEO, community management, enz.

Het bureau staat oog in oog met nieuwe uitdagingen

Er zijn geen gelegenheden zoals zwangerschapsverlof of vakanties die het goede verloop van een project in de weg staan als je gebruik maakt van goed een web agentschap.

Een bureau organiseert zijn personeel zelf en voert strenge procedures in om de continuïteit van het project te waarborgen. Bijvoorbeeld: een gedeelde map met alle informatie over een dossier (referenties, e-mail en gegevens archieven), een tool voor het bijhouden van taken, en vele andere die het mogelijk maken dat een andere persoon het overneemt zonder dat je realiseert dat er sprake is van afwezigheid.

De snelle respons is een van de sterke punten van de web agentschappen. Een kwaliteit die een freelancer niet zal kunnen hebben aangezien deze persoon alleen is.

Het risico nemen dat het project vertraging oploopt of dat je website niet goed werkt tijdens een onverwachte gebeurtenis of een lange afwezigheid zou schadelijk zijn voor je bedrijf.

Je houdt genoeg flexibiliteit over

Door met een webbureau te werken, blijft je ook flexibel met betrekking tot internetprojecten. Wat de duur ook is, je behoeften en het budget zullen het type partnerschap bepalen. Jij hebt de controle! Deze flexibiliteit bespaart je ook een hoop personeelsprocedures: aanwerving, opleiding, productie en de verschillende administratieve formaliteiten van een interne aanwerving. Tijdsbesparing en flexibiliteit gegarandeerd! 

Je blijft op de hoogte van de laatste stand van de techniek

De wereld van het web is in constante evolutie. Elk jaar verschijnen er nieuwe technologieën en functionaliteiten die steeds krachtiger en complexer worden. Zelfs als je gepassioneerd bent over digitale evolutie, het managen van een bedrijf of het opzetten van een professioneel project, heb je niet genoeg tijd over om op de hoogte te blijven van alle digitale trends.

 Aan de andere kant wordt een bureau ondergedompeld in de sfeer van het web. De experts hebben er hun taak van gemaakt. Ze zijn verplicht om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van webdesign, e-marketing, webontwikkeling, enz. Hun interesse of zelfs passie voor deze branche zal uiteraard een voorrecht voor je zijn. Ze zullen dus niet aarzelen om je te leiden naar de meest innovatieve en efficiënte oplossingen. Hierdoor bent je altijd op de hoogte van de laatste stand van de techniek.

close

Krijg toegang tot onze exclusieve content!

email