Waarom kiezen voor White Hat SEO? [7 ARGUMENTEN]
Marketing

Waarom kiezen voor White Hat SEO? [7 ARGUMENTEN]

5,00/5(1)

White Hat SEO is een term die nog lang niet bij iedereen bekend is. Omdat White Hat steeds vaker op komt duiken, vinden we het noodzakelijk om je te informeren. In deze blog gaan we dieper ingaan op de betekenis van White Hat SEO. We geven je een aantal tips geven bij het uitvoeren van deze strategie en ook alle voordelen van White Hat SEO. Het artikel wordt langzaam opgebouwd. We gaan met de basis en de betekenis beginnen en gaan naarmate we vorderen steeds wat dieper in op de materie. Laten we maar direct van start gaan.

De betekenis van White Hat SEO

De term White Hat SEO is een mooie term voor SEO volgens de spelregels van de zoekmachines doen. Netjes binnen de lijntjes blijven, de regels volgen en een zo natuurlijk mogelijk linkprofiel bouwen. Hierbij kun je denken aan kwaliteitscontent publiceren, ervoor zorgen dat jouw site snel laadt en mobiel vriendelijk is maar ook makkelijk te navigeren is vanaf elk device..

White Hat SEO is het tegenovergestelde van Black Hat SEO. Met Black Hat SEO ben je dus meer de rebel van de klas. Valsspelen is een groot woord, maar  binnen de lijntjes kleuren is het zeker niet.Er zijn veel vormen van Black Hat SEO die we iets verderop zullen bespreken.

Waarom kiezen voor White Hat SEO?

Door je niet bezig te houden met White Hat SEO loop je kans om schade op te lopen. Het ergste wat je kan overkomen is dat je gebanned wordt door Google en andere zoekmachines. Een website kan niet zonder Google en daarom is verbannen worden van deze zoekdienst dodelijk voor je website. Maar hoe zorg je er nu voor dat je geen gevaar loopt? Hou je aan de spelregels.

SEO is dan wel een belangrijke factor van je website, je moet ook rekening houden met de bezoekers van je website. Kwalitatieve content is dan ook een must en Google hecht daar  enorm veel waarde aan. Wanneer je content aanbiedt die voldoet aan de behoeften van je bezoekers en hun problemen oplost, zien je bezoekers jouw website als waardevol. Dat is een teken voor Google en deze waardering zorgt al voor een verbetering in je ranking. Dit is slechts één voorbeeld van White Hat SEO en waarom het werkt voor je website.

Je kunt de zoekmachines en dan met name Google zien als een machine die constant input nodig heeft. Door goede input te blijven voeren houd je de machine tevreden en zullen de resultaten verbeteren. Dit is White Hat SEO en werkt 100%, zeker op de lange termijn.

Je gaat de mist in als je snel verbeterde resultaten wilt is de verleiding groot om hier en daar de regels wat te overtreden. Het kan misschien even werken maar op den duur zal de machine haperen of zelfs vastlopen met een ban als gevolg.

De verschillen tussen White – en Black Hat SEO op een rij

We zullen een aantal belangrijke verschillen tussen White Hat en Black Hat voor je op een rijtje zetten zodat je in één oogopslag beide strategieën kunt onderscheiden. Het is belangrijk om de verschillen tussen White en Black Hat direct te herkennen. Zo voorkom je dat je met jouw gekozen SEO strategie fouten maakt en herken je Black Hat praktijken van mijlen ver. Ook als je je SEO gaat uitbesteden aan een marketing bureau is het belangrijk dat je controle houdt en ervoor zorgt dat er geen onnatuurlijke handelingen plaatsvinden om jouw SEO score omhoog te jagen. Zelfs als jij niet de verantwoordelijke partij bent, is het jouw website die wordt afgestraft en zul jij op de blaren moeten zitten.

White Hat SEO

  • Kwaliteitscontent zichtbaar voor bezoeker
  • Content gerelateerde keywords
  • Makkelijke website navigatie
  • Snelle laadtijden
  • Linkbuilding met goede domain authority

Black Hat SEO

  • Verborgen content vol met keywords
  • Onnatuurlijke plaatsing van keywords in meta tags
  • Linkfarming: vele verborgen ongerelateerde links
  • Gedupliceerde content van andere pagina’s of websites
  • Content cloaking: andere content tonen aan bezoekers dan wordt vermeld aan Google crawlers
What Is Difference Between White Hat SEO And Black Hat SEO, 50% OFF
Bron: Micoope

Om deze 7 redenen begin je NU met White Hat SEO

Verbeter de reputatie van je bedrijf

Door technieken te begrijpen die je begrijpt en respecteert volg je automatisch de richtlijnen van de zoekmachines. Hiermee zie je meer organische bezoekers komen die je vervolgens kunt converteren tot klanten door goede en betrouwbare content aan te bieden. Goede content is een bouwsteen van White Hat SEO en door deze content aan te bieden stijgt je online reputatie.

Echt geïnteresseerde bezoekers

White Hat SEO is misschien wat langzamer dan de technieken die je gebruikt bij Black Hat SEO maar door zo organisch mogelijk te werken heb je wel het beste resultaat. Je zult mensen aantrekken die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in de zoektermen en dus jouw content waarderen. Deze bezoekers zullen meer en meer content consumeren, klikken sneller op links en zullen minder snel je website wegklikken.

Risicovrij je Google ranking verbeteren

Black hat SEo mag dan aantrekkelijk klinken omdat je met minder inzet snel resultaat kunt zien. Dit kan even goed gaan maar de kans is groot dat Google je praktijken afkeurt en je op de zwarte lijst zet of een andere vorm van “straf” of boetes geeft. Met White Hat SEO volg je de regels van de zoekmachines en loop je geen gevaar.

Bespaar geld met White Hat SEO

Als je je bezig houdt met Black Hat SEO is de kans groot dat je dus gepakt wordt en de nodige verbeteringen aan je website moet uitvoeren. Hierbij kun je denken aan het handmatige weghalen van alle spammy links maar ook kijken welke backlinks je nog hebt uitstaan op andere websites of forums. Dit is een lang en tijdrovend proces dat soms ook niet direct mogelijk is. Door vanaf het begin met White Hat SEO te werken bespaar je zo veel tijd en eventuele kosten als je iemand moet betalen voor de verbetering.

Creatieve vrijheid

Met White Hat SEO ben je een stuk vrijer om te doen en laten met je website en je content. Waar je met Black hat SEO te vaak je keywords overdenkt kun je met White Hat Seo echt voor de originele en creatieve aanpak gaan. Natuurlijk houd je wel rekening met keywords en SEO maar je publiceert content waarvan je weet dat het een bepaalde doelgroep aanspreekt en waar je dus achter staat.

Makkelijk deelbaar binnen het bedrijf

Door je alleen aan White Hat SEO te houden blijf je op een legitieme manier je SEO verbeteren. Als je bedrijf groeit of je een gespecialiseerd SEO bedrijf in Nederland aanneemt om je SEO naar de next level te brengen, kan het wel eens vervelend zijn om uit te leggen dat je je bezig houdt met louche zaken, want zo moet je Black Hat SEO toch wel zien.

Geen gevolgen op legaal vlak

Er is natuurlijk geen speciale SEO wetgeving maar veel Black Hat SEO strategieën gebruiken andermans content om je website aantrekkelijk te maken op een gemakkelijke manier. Dat is natuurlijk wel verboden.en daar kunnen gevolgen zoals rechtszaken en boetes. Met White Hat SEO loop je hier geen risico op.

White Hat SEO Strategies | Download Scientific Diagram
Bron: Research Gate

Handige White Hat SEO Strategieën

Skyscraper techniek

Hoewel dit misschien op kopiëren lijkt, is dit het absoluut niet. Met de skyscraper (wolkenkrabber) techniek kijk je naar de content die je bij het eerste resultaat van je zoekterm vindt. Je kijkt welke content op jouw website zou passen. Vervolgens schrijf content dat ongeveer hetzelfde is als de gevonden content maar maak je deze vele malen beter. Zoek op een zoekterm die voor jou van toepassing is en maak betere content dan je op de eerste pagina vindt. Hier bedoelen we ook mee de Metadata zoals titel, omschrijving en zelfs url.Let goed op alle details en je zal merken dat je resultaten zullen verbeteren. 100% effectief en 100% legaal.

Hier ga je op zoek naar website waar je graag op vermeld zou worden. Dit kan bijvoorbeeld een website zijn over SEO en copywriting. Hier ga je op zoek naar gebroken links. Dit kan in een blogpost zijn of op andere content. Als je een link gevonden hebt kun je de beheerder van de website een bericht sturen waarin je hem wijst op de kapotte link en de gevolgen hiervan. In je email biedt je hem een link van jouw website aan die gebruikt kan worden. Het is even wat werk om de link op te sporen maar als jouw goed werkende link wel als bedankje wordt gepost, sta je eindelijk op die website met al het extra verkeer als positief gevolg.

Gastbloggen

Je hebt twee mogelijkheden. Een ervan is om blogs te schrijven voor willekeurige website en hierbij linken naar jouw website. Dit is niet altijd de correcte aanpak omdat dit al door Google beschouwd kan worden als een methode om de Page Ranking te verbeteren.

Je kunt dan beter kiezen om te bloggen voor een website in jouw niche en dan het liefst op een authority website, inderdaad een website met een goede reputatie.

Research en onderzoeken

Dit is misschien wel de meest tijdrovende strategie maar kan wel het beste resultaat opleveren. We raden je dan ook aan om dit niet enkel voor je White Hat SEO doelen uit te voeren maar ook om je websitebezoekers nuttige informatie te geven. Zulke onderzoeken die daadwerkelijk nuttig zijn voor de content consument worden vaak gedeeld en leveren een flink aantal backlinks op. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Don't Mess With The Google: the risk of putting all your eggs in one basket - Nextcloud
Bron: NextCloud

Tips voor een goede White Hat SEO

Focus op je merk

Hiermee bedoelen we dat je er voor zorgt dat je merk zo goed en mooi mogelijk naar buiten komt.Denk hierbij aan typographie, stijl en kleuren. Je moet ervoor zorgen dat mensen je blijven herinneren. Als ze jouw merk herinneren en de content goed vinden dan is de kans groter dat ze de volgende keer terugkomen als ze je tegenkomen tussen de zoekresultaten

Verbeter je mobiele weergave

Steeds meer zoekopdrachten vinden plaats via mobiele apparaten en als jij een website hebt dit niet goed reageert of er simpelweg niet zo mooi uitziet op tablet of mobiele telefoon dan zul je hier last van hebben. Google hecht veel waarde aan een goede mobiele gebruikservaring en zal je hier dan ook voor belonen. Tegelijkertijd wordt je gestraft als je website niet goed zichtbaar is op mobiel door de zoekmachines.

Gebruik je witruimte goed

Door slim je witte ruimtes van je webpagina’s te gebruiken zorg je voor een net ontwerp en verbeter je de leesbaarheid van je website. Dit bevordert dan weer interactie waardoor website bezoekers langer op je pagina zullen blijven en je bounce rate verkleind wordt.

Conclusie: White Hat SEO: de enige juiste SEO strategie

White Hat SEO betekent niets meer en niets minder dan je SEO aanpassen op de vereisten oftewel spelregels van Google en andere zoekmachines. Je zorgt voor goede, originele content waar je bezoekers iets aan hebben. Door dit te combineren met natuurlijke backlinks van andere pagina’s wordt je al snel als een autoriteit binnen je niche gezien. Niet alleen door je website bezoekers maar juist door de zoekmachines.

Black Hat SEO is iets dat verleidelijk klinkt vanwege de snellere resultaten maar je zeker wel je kop kan kosten. Dit soort praktijken werken vaak niet en zorgen zelfs dat je uiteindelijk door Google gebanned kan worden. Bovendien kan het repareren van Black Hat SEO nog flink wat geld kosten omdat je of zelf veel tijd kwijt bent om een SEO expert moet inhuren.

We raden je dan ook aan om netjes binnen spelregels van Google te blijven, vaak genoeg te controleren of er updates over de richtlijnen zijn en met je linkprofiel natuurlijk te hebben. Werk aan backlinks maar alleen als deze op autoritaire websites binnen je niches zijn. Dit kun je doen door bijvoorbeeld gastblogs te schrijven op dit soort websites of een van de andere strategieën die we hierboven beschreven hebben. White Hat SEO zal je niet gelijk veel resultaat geven als je er niet veel tijd en moeite in steekt. Het gaat bij White Hat SEO om de resultaten op de lange termijn en die zijn wat ons betreft zeker de moeite waard.

close

Krijg toegang tot onze exclusieve content!

email