SEO
Marketing

Doe zelf de SEO check van je eigen website

5,00/5(1)

Een beetje website kan niet zonder goede seo .Voordat we je onze tips geven over hoe je zelf het beste je seo kunt checken en verbeteren, duiken we in het fenomeen Search Engine Optimization en leggen we je uit waar je aan kunt werken zodat sneller en makkelijker gevonden kunt worden door online zoekmachines zoals Google. Search engines indexeren je website aan de hand van een aantal kenmerken, Dit je optimaliseren om je score bij deze zulke search pages te verhogen. Hoe je dit precies kunt doen en welke check nu het beste is voor jouw page zie je hieronder.

Hoe werkt een zoekmachine precies?

We zullen je niet gelijk met allerlei technische termen om je oren slaan. Laten we eerst eens kijken hoe een online zoekpagina zoals Google of Binq precies werkt en wat seo nu eigenlijk inhoudt.

Google is verreweg de meest bekende zoekpagina en we zullen dan ook met een paar woorden uitleggen hoe deze site precies werkt. Zodra je weet wat Google namelijk belangrijk vindt, kun je aan de slag met het verbeteren van je seo.

Google werkt op drie manieren. Eerst is een crawler die 24/7 links bezoekt en HTML versies van bezochte pagina’s opslaat in een database. Dan vindt er een indexatie plaats en om hierbij op te vallen heb je onder andere  kwalitatieve content nodig op je site die bovendien makkelijk en snel te bereiken is. Ten laatste is er nog het Google algoritme, misschien wel de meest bekende en gelijk ook onbekende term. Iedereen heeft namelijk wel eens gehoord van een algoritme. Die van Google behoort tot de meest uitgebreide, geheime en meest gewijzigde algoritmes ter wereld. Als je kan zorgen voor een goede score bij Google ben je al goed onderweg om direct gevonden te worden.

 

Three White-and-black Scrabble Tiles on Brown Wooden Surface

Op het moment dat jouw website geïndexeerd is zullen je pagina’s worden getoond in de zoekresultaten van Google en heb je een score te pakken. De volgorde van deze resultaten wordt bepaald door het algoritme. Voor elk zoekwoord heeft Google bepaald wat de meest relevante pagina’s zijn en welke informatie belangrijk is. Hoe hoger jouw score is, hoe hoger je . Deze sites worden vervolgens op volgorde getoond. Door een beetje slim met jouw website en de content om te gaan kun je flinke stappen vooruit maken in het algoritme en de daarbij behorende score van Google.

Het makkelijkste is natuurlijk om dit direct vanaf het begin te doen als je een website bouwt. Maar maak je geen zorgen, zelfs al je niet altijd rekening hebt gehouden met je seo score en seo optimalisatie is het nog niet te laat. Er zijn veel zaken die je kunt verbeteren zodat je hoger op de lijst van Google komt te staan. We geven je een aantal makkelijk uit te voeren tips en duiken nog wat verder in de materie zodat je direct aan de slag kunt.

Door op Google eens in te typen free seo check zal je tal van resultaten vinden waar je een online seo check kunt doen. Vergeet echt niet het woord free erbij te zetten want een hoop seo checker sites zijn ook betaald. Wat je precies aan deze check hebt lees je hieronder.

Doe de SEO check!

Er zijn veel websites waar je een gratis seo audit kunt doen. Je hoeft aan maar je url s in te voeren en je krijgt een seo score met een aantal verbeterpunten. Hoewel je bij een gratis seo analyse scan wellicht het resultaat krijgt van een slechts aantal pagina s zul je bij betalende seo audit tools een veel uitgebreidere SEO audit krijgen waarbij je meer informatie krijgt hoe je jouw website het beste geoptimaliseerd krijgt en hoe je score kan groeien.

Er zijn veel seo checker tools op de markt maar je zult vaak merken dat een betaalde tool je meer tips en een betere analyse geeft. Alle seo websites die je tips geven zullen je op het juiste spoor kunnen brengen maar lang niet elke tip zal je zelf kunnen uitvoeren. Het is dan ook altijd goed om een specialist aan te spreken als je zelf de eerste stappen vooruit al hebt genomen en op issues blijft vastlopen.. Zelf kun je bijvoorbeeld met gemak zorgen dat je een keyword op goede plekken laat terug komen en dat je niet te grote afbeeldingen gebruikt. Dit zijn al voorbeelden van website seo optimalisatie die je score zullen verhogen.

 

Free stock photo of app, application, close up, google

Zorg dat jouw website goed te zien is op een mobiele telefoon. Steeds minder websites worden nog met laptop of desktop pc bekeken en Google hecht dan ook met name waarde aan een mobile page die bijzonder snel laadt. Bij veel free seo tools zal er niet gelijk naar de mobile score gekeken worden maar zijn het met name de snelle optimalisatie technieken die je seo score van je website zullen verbeteren. Onze tip is dan ook met een aantal seo tools je eigen seo score zoveel mogelijk te verbeteren,

Houd er ook rekening mee dat dit een constant proces is. Na een paar uur werken aan je website zal je niet gelijk klaar zijn. Alle content die je op je website zet dient geoptimaliseerd te zijn. De monitoring van je website score kun je het beste eens in de zoveel tijd doen.

Gebruik vooral gratis tools aan het begin om snel je seo score te verbeteren en mocht je dan nog meer optimalisatie wensen, spreek dan eens met een bedrijf dat een uitgebreide analyse kan maken. Door extensieve search analysis die een seo expert je geeft zullen er veel issues aan het licht komen die je met free checks niet tegenkomt.

Snelle manieren om jouw seo te verbeteren

Check eerst eens hoe snel je website laadt en hoe lang het duurt voor je waardevolle content ziet vanaf het moment dat je op je website komt. Doe dit objectief, je logo en een stockfoto zal niet direct door de crawlers als waardevol beschouwd worden. Test door foto’s en video’s te verkleinen of de snelheid van pagina s er op vooruit gaat. Er zijn tal van speed scan tools te vinden. Google page speed is daar een goed voorbeeld van.

Een seo analysis site zoals Semrush kan je ook helpen door een scan van je website te maken. Dit is een betaalde seo site die een volledige analyse maakt van je websites. Semrush is niet goedkoop. Het standaardpakket begint vanaf $ 99 per maand. Ook als je met een beperkt budget zit kan Semrush je nog uit de brand helpen. Deze seo site geeft je namelijk niet alleen een score, er zijn ook tal van extra seo tools te vinden die je gratis kunt gebruiken. Denk hierbij eens aan url analysis of een tool die het aantal keywords op een pagina meet.

Onze favoriete tool op deze website helpt je met het bepalen van een juiste meta title en meta omschrijving. Voor elke pagina kun je meta titel en omschrijving als test ingeven en zien hoe dit op Google eruit komt te zien. Deze titel mag namelijk niet te lang zijn en ook is het goed her en der een seo keyword te zetten. Met deze free seo tool zie je precies of jouw tekst voldoet aan de laatste vereisten van Google.

Veel mensen vergeten nog wel eens dat externe links je seo ook enorm kunnen helpen. Het gaat dus echt niet alleen om het perfecte keyword of de snelheid van je website. Een externe link toont feitelijk aan dat je een andere autoriteit gebruik om je artikel kracht bij te zetten. Zo komt je website betrouwbaar over. Door het gebruik va verschillende links en url s laat je een goede indruk achter bij vrijwel elke search page. Dit wordt ook wel linkbuilding genoemd. Vrijwel elke free seo checker website zal een linkbuilding score check doen en je vertellen waar je er nog een extra link kan tussen proppen.

 

linkbuilding wordt steeds belangrijker

Hoewel veel links, zowel intern als extern je score zullen verhogen en je hierdoor makkelijker gevonden wordt op een search page wijzen we je er wel op om dit met enige mate te gebruiken. Niemand zit te wachten op een pagina vol met links en keywords. Check daarom goed of je geen overkill aan links en keywords in je content zet. Een goede website heeft de juiste balans tussen waardevolle tekst, keywords en links. Teveel links kunnen je website zelfs schade toebrengen, helemaal als je links niet al te veel toevoegen aan je content. Gebruik dan ook eens een tool die test hoe goed je link is. Deze authority score is een waardering van de betrouwbaarheid van de link die je op je pagina wilt zetten. Geen enkel search site zal jouw bovenaan de lijst zetten als je content vol met matige links staat. De score van je website hangt dus af de kwaliteit van jouw content en de websites waar je naartoe linkt.

Wat te doen na de gratis seo tools?

Als je meerdere malen een seo check site tool hebt gebruikt en je bent er zeker van dat je alle seo tips en trucs al gebruikt hebt en je score maar niet omhoog krijgt is het tijd om er een expert bij te halen. Je ranking zal in zulke gevallen dan met name nog afhangen van je load speed, de tijd dat het duurt voor je website volledig wordt geladen. Zelfs als je denkt dat je al je afbeeldingen al hebt verkleind en er geen verbetering meer in lijkt te zitten, komen de experts met een aantal trucs uit hun mouw om je score wat op te krikken.

Een seo checker kijkt hoe je makkelijk je score kunt verhogen, een seo expert kan bij wijze van onder de motorkap van je website kijken. Zij zorgen ervoor dat je nog een aantal dingen op je site aanpast en sommige issues weghaalt. Met code en constante monitoring van de website resultaten komen zij achter verbeterpunten waar je zelf nog nooit van gehoord hebt of een gratis seo checker je kan vertellen.

 

Onder de motorkap van een webiste, de resultaten die er echt toe doen

Door seo experts te gebruiken zul je pas echt het verschil in je ranking merken. Het kan zijn dat je direct bij de eerste paar verbeteringen een verhoging van je score ziet, maar vaak duurt het toch ook wel even. Het gaat bij seo af en toe ook gewoon om de kleinste details. De manier hoe een url staat, hoe een foto eruit ziet op mobile of issues die een bezoeker zelf niet merkt, allemaal hebben ze invloed op de score van je seo. Als je er echt voor wilt zorgen dat je website seo goed geregeld is kan je wat ons betreft niet zonder de monitoring van een seo bureau of expert. Net zoals je voor je boekhouding naar de boekhouder gaat en met juridische vragen naar een advocaat stapt, kunnen wij niet zonder onze seo experts.

Zet in op mobile

Hoewel we nog altijd vaak achter onze laptop zitten en we hier ook onze content creëren, wordt content juist geconsumeerd via de mobiele telefoon. Een veelgenoemde term is ook wel ” mobile first”. Dit houdt feitelijk in dat bij alles wat je maakt, of het nu content of een volledig nieuwe pagina is, je in eerste instantie alleen rekening houdt met de mobile user. Als het design op orde is voor de mobiele gebruiker, ga je aan de slag met de desktop gebruiker.

 

content creatie op pc, consumatie juist op mobiel

De mobile trend is de laatste twee jaar pas echt actueel bij Google en je score hangt ook af van je prestaties op mobiel. We merken dat als je het mobile first principe toepast de seo ranking van je page flink verbeterd. Het wordt zelfs een automatisme om alleen aan mobile te denken met alle positieve gevolgen van dien voor je website en de score op seo gebied.

 

Mobiele versies van websites worden steeds belangrijker

Een gratis online seo check website zal niet direct aangeven wat je nog moet aanpassen om de score van je eigen mobile website te verbeteren. De seo experts die we gebruiken voor onze website raden ons aan om altijd het data gebruik van de klant of bezoeker in het oog te houden. Grote afbeeldingen of zware filmpjes op je website maken je website niet alleen langzamer, ze kosten ook nog eens enorm veel aan data. Niemand zit te wachten op een langzame website en elke seo check website zal je dan ook een lage score geven bij langzame verwerkingstijden. Als je nu toch graag wat clips wilt hebben op je site kun je deze “embedden” met Youtube. Youtube werkt al op iedere smartphone en het zou dus geen enkel probleem moeten zijn om clips online te krijgen met behulp van een gratis Youtube tool. Hierdoor zal je website snelheid flink omhoog gaan en dat heeft dan ook weer een positieve invloed op je seo score.

close

Krijg toegang tot onze exclusieve content!

email