Heb je een geniaal idee en wil je de wereld van het ondernemerschap te betreden? Eén van de vele uitdagingen waar je voor komt te staan is de creatie en ontwikkeling van je merk. 

Het onderwerp is breed en vandaag richten we ons op het specifieke vraagstuk: hoe vind je de naam van je merk? 

De ontwikkeling ervan kan ingewikkeld en tijdrovend zijn, aangezien tijd de meest waardevolle resource voor een ondernemer is en er steeds andere, brandende kwesties zijn aandacht trekken. 

In dit artikel brengen we de geheimen aan het licht die je in staat zullen stellen om een originele en opvallende naam te bedenken die perfect aansluit bij het imago dat je aan je bedrijf wilt geven.

De naam van je bedrijf is verre van onbeduidend. Deze naam zul je je toch overal en altijd volgen en zal een grote rol spelen in de ontwikkeling van de bekendheid van je merk.

Wat is branding?

Branding is een expertise die bestaat uit het creëren van de naam van een merk waarmee een entiteit haar communicatie kan verzekeren, en dit voornamelijk in termen van de commerciële strategie.

Voordat je tot de kern van de zaak doordringt, moet je weten dat het ontwikkelen van een merk veel vaardigheden vereist. Weet dat we je steeds in contact kunnen brengen met branding professionals, die je kunnen ondersteunen bij al dit creatieve werk 👇

Werk met deBeste Agencies

Op zoek naar een agency? Sortlist heeft de grootste agency database ter wereld. Sinds de oprichting van Sortlist meer dan 5 jaar geleden, hebben we meer dan 50.000 bureaus over de hele wereld geanalyseerd om het u gemakkelijker te maken. Afhankelijk van jou behoeften en budget, zal ons team je gratis begeleiden tijdens je onderzoek.

1.1 Ken je bedrijf en je klanten

Het eerste wat je moet doen is even de tijd nemen om na te denken en je merk te leren kennen voordat je de naam kiest die het zal dragen.

Dit houdt in dat je weet wat je missie, visie en waarden zijn, maar ook het doelpubliek kent dat je wilt bereiken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je naam je doelpubliek kan verleiden zodra ze het zien. Het is daarom nodig om te weten waar je doelpubliek op zal reageren vooraleer je jouw merknaam te valideert.

Daarom zijn er twee vragen die je in overweging moet nemen:

  1. Hoe bepaal je precies je visie, missie en waarden?
  1. Hoe zorg je ervoor dat je jouw doelpubliek perfect kent?

Bepaal je visie, missie en waarden

Dit zijn de drie elementen die voortdurend opduiken in de ontwikkeling van een merk. Het is belangrijk dat ze voortdurend in je gedachten aanwezig zijn, niet alleen omdat ze je helpen om je bedrijf een naam te geven, maar ook, omdat ze je helpen om een duidelijke focus te behouden in je bedrijfsstrategie en al je medewerkers te verenigen rond één enkel doel.

In dit hoofdstuk illustreren we de ontwikkeling van een merknaam met een bekend voorbeeld:

Zoals je weet, is de missie van je bedrijf de bestaansreden van het bedrijf, hetgeen waar ze dagelijks voor vecht en het probleem dat het probeert op te lossen. Het bepalen van de missie van jouw bedrijf betekent in het kort: zeggen wat het doel is.

De visie van je bedrijf is één niveau hoger en verklaart de impact die het bedrijf wil hebben op de wereld door zijn missie te realiseren. Concreet: wat is het resultaat dat je met het uitvoeren van je missie wilt bereiken? Als je missie een succes is, hoe zal de wereld dan veranderen?

Tot slot bepalen de waarden van jouw bedrijf wat belangrijk is voor jouw bedrijf. Waarden helpen om de prioriteiten van een organisatie te identificeren, maar ook om te weten wat haar keuzes zal sturen en hoe ze haar beslissingen zal nemen.

In navolging van deze theoretische aspecten kijken we kort naar Microsoft en hoe zij dit dagelijks toepassen.

Microsoft’s missie is als volgt:

Our mission is to empower every person and every organization on the planet to achieve more.

Het door Bill Gates opgerichte bedrijf zegt dat het zijn missie is om individuen en organisaties in staat te stellen om meer te bereiken. Microsoft vecht om ieders productiviteit en efficiëntie te verhogen, en deze missie stuurt de werking van het bedrijf. Als dat laatste lukt, zal de wereld op een of andere manier worden beïnvloed en zal de visie van het bedrijf werkelijkheid worden:

To help people and businesses throughout the world realize their full potential.

We zien hier dat de visie perfect aansluit bij de missie van Microsoft. Als het bedrijf erin slaagt om organisaties effectiever in hun werk te helpen, hebben ze een grotere kans om hun volledige capaciteiten te bereiken.

Om haar missie en visie te bereiken, laat Microsoft zich ten slotte leiden door drie kernwaarden die haar beslissingen sturen en haar gedrag beïnvloeden. Hier zijn ze dan:

Previous
Next

Het is belangrijk dat je jezelf deze vragen stelt en hun antwoorden bepaalt voordat je de naam van je bedrijf kiest, met een goede reden: aanpassing.

Jouw naam is het eerste waarmee je publiek en prospects geconfronteerd zullen worden als ze je bedrijf zien, en het is cruciaal dat deze naam in lijn staat met je missie, visie en waarden. Zo niet, dan kan je geconfronteerd worden met dissonantie, dan zullen je klanten niet helemaal overtuigd zijn van je merk en zal je voortdurend het onaangename gevoel hebben dat je een naam gekozen hebt die de identiteit van je bedrijf niet echt overbrengt. Het is daarom cruciaal dat je deze oefening goed doet en dat je je missie, visie en waarden kent voordat je je merknaam ontwikkelt.

Ken je publiek door en door

Als je op dit moment op zoek bent naar jouw merknaam, is de kans groot dat je aan het begin van jouw avontuur als ondernemer staat en dat jouw aantal klanten nog niet te hoog is.

Er zijn verschillende strategieën die je kan toepassen om jouw publiek beter te leren kennen, afhankelijk van de informatie die u wilt weten. Het verkrijgen van de demografische gegevens van jouw doelgroep vereist immers een andere strategie dan het kennen van de werkelijke reden waarom jouw klanten jouw diensten zouden/doen gebruiken.

Het eerste type informatie dat hierboven wordt genoemd is relatief eenvoudig te vinden en er zijn drie strategieën die je kan gebruiken om de leeftijd, het geslacht, de moedertaal en de locatie van jouw klanten te achterhalen:

De eerste is eenvoudig: je hoeft alleen maar met jouw eerste klanten te praten en jouw mensen te bepalen op basis van deze interviews. Het is gebruikelijk dat de oprichter van een bedrijf een speciale relatie ontwikkelt met zijn eerste klanten, omdat ze hem niet alleen de eer geven om een product of dienst te testen dat nog in de kinderschoenen staat, maar hun feedback stelt de ondernemer ook in staat om zijn aanbod te verbeteren en zo zijn gebruikersbestand uit te breiden. Het is dus volledig in jouw voordeel om met jouw eerste klanten te praten, dit geeft jou waardevolle informatie en stelt je in staat om een goede relatie met hen op te bouwen.

Een tip: door een sterke relatie op te bouwen met jouw eerste gebruikers kan je hen de eerste ambassadeurs van jouw merk maken, en als je voor hen zorgt, kunnen zij een van jouw beste troeven worden in jouw inspanningen om jouw merk op te bouwen 🔥

De tweede strategie zal je vragen om een kleine community te hebben. Als je een Facebook-pagina hebt, is het kennen van de demografische gegevens van je gebruikers kinderspel. Ga naar het tabblad “Statistieken” en klik op “Mensen” om alle demografische gegevens van jouw publiek te zien: leeftijd, geslacht, locatie, spreektaal.

De enige zorg van deze tweede strategie is dat het vereist dat je al een kleine community hebt, en dus al een gevestigde naam hebt om je Facebook-pagina te creëren. Nu, je bent gewoon op zoek naar je naam. Hoe kunnen we deze paradox oplossen? 👇

De derde strategie stel je niet alleen in staat om jouw bestaande publiek beter te leren kennen, maar helpt het ook om te groeien door jou in staat te stellen om zoveel mogelijk e-mailadressen en dus potentiële klanten te werven. Het idee is als volgt, en we zullen het illustreren met een concrete case study:

Charles.co is een Franse online dienst die zich richt op het digitaliseren van de gezondheid van mannen. Concreet betekent dit dat mannen naar dit platform kunnen gaan, hun symptomen kunnen beschrijven, kunnen profiteren van een online consultatie met een van Charles’ partnerartsen en hun behandeling per post kunnen ontvangen. De vraag die de twee oprichters van het bedrijf maar niet beantwoord kregen was: hoe ontwikkelen we hun klantenbestand en hoe zorgen we ervoor dat we bekend worden?

De twee oprichters hebben een quiz online geplaatst over het thema van de mannelijke gezondheid, en hebben twee zeer belangrijke elementen toegevoegd.

Ten eerste werd deze vragenlijst verrijkt. Dit betekent dat er een notie van score aan verbonden was, en de respondenten werden aangemoedigd om hun vrienden uit te dagen om te zien wie het beste op de hoogte was van de gezondheid van mannen. Aangezien de vragen goedaardig waren, deelden de respondenten de vragenlijst zonder aarzeling met hun vrienden. Hierdoor konden de twee oprichters een aanzienlijk aantal respondenten en dus potentiële klanten hebben.

Ten tweede was het nodig om de contactgegevens van al deze respondenten vast te leggen, en de geniale slag is er: om de score op de vragenlijst te kennen, was het noodzakelijk om jouw e-mailadres in te voeren om jouw resultaten te ontvangen. Omdat de vragenlijst leuk was, wilden de respondenten hun score weten (ook om deze te vergelijken met de score van hun vrienden) en de twee oprichters van het bedrijf vulden hun mailinglijsten aan.

Hierdoor konden ze een lijst van potentiële klanten hebben op basis waarvan ze hun publiek konden ontwikkelen, maar het stelde hen ook in staat om de mentaliteit van hun klantensegment beter te begrijpen en dus een naam te vinden die hen zou aanspreken. Als gevolg van deze vragenlijst is hun aantal fans op Facebook toegenomen en konden de demografische gegevens van het platform de informatie die uit de vragenlijst naar voren kwam, valideren.

Dit zijn de drie strategieën die je kan gebruiken om jouw klanten beter te leren kennen en hun leeftijd, geslacht, locatie en taal te bepalen.

Maar het kennen van jouw doelgroep is niet alleen een kwestie van het hebben van deze informatie. Het gaat er ook om te weten waarom ze gebruik zouden/doen van jouw diensten en de dynamiek is hier anders: in plaats van te luisteren naar wat jouw klanten zeggen, moet je kijken naar wat jouw klanten doen.

Laten we Charles’ voorbeeld nog eens nemen. Interessant is hier niet specifiek de antwoorden die zij in de vragenlijst hebben gegeven, maar veeleer het feit dat zij de vragenlijst als zodanig hebben beantwoord. Het stelde de twee oprichters van het bedrijf in staat om te bevestigen dat de mannen in klaar waren om vragen online te beantwoorden, en het gaf hen inzicht in hoe ze hun product moesten ontwikkelen.

Je kan dus het gedrag van jouw gebruikers testen, maar je hebt ook de mogelijkheid om het gedrag te observeren om jouw aanbod te verbeteren en zo klantenbinding met jouw merk op te bouwen. Laten we een ander concreet voorbeeld nemen:

Mano Mano is een online shop met alle tools en items die je nodig hebt voor je manuele werk. In Le Livre de la Jungle, geschreven door Annabelle Bignon en Younès Rharbaoui, wordt uitgelegd dat Mano Mano Mano PopCorn Time sessies organiseerde om haar klanten beter te begrijpen en dus haar aanbod te verbeteren.

Concreet gesproken heeft het hele productteam elkaar ontmoet en Hotjar-sessies bekeken om te begrijpen hoe gebruikers de Mano Mano Mano-site gebruikten. Hier is een overzicht van wat er met Hotjar kan worden gedaan: 👇

Dit lijkt misschien erg veeleisend voor jou, maar de markt wordt zo concurrerend dat een grondige kennis van en inzicht in jouw klanten een echte noodzaak is als je wilt dat jouw bedrijfsproject een succes wordt.

Wat je moet onthouden is dat het belangrijk is om voor je ding benoemt , het belangrijk is om alles goed te doordenken en ontwerpen om zo de naam te kiezen die perfect past.

1.2. Het belang van eenvoud

Een ander belangrijk punt is dat de gekozen naam gemakkelijk te onthouden en te herkennen moet zijn. Natuurlijk zal de hele brandingstrategie die je gaat inzetten ook helpen om de naam van jouw bedrijf te verankeren in de hoofden van jouw klanten, of het nu gaat om jouw waardepropositie of om de aandacht van jouw klantendienst, maar het valt niet te ontkennen dat dit werk eenvoudiger zal zijn als jouw naam gemakkelijk te begrijpen is.

Dit betekent dat je aandacht moet besteden aan het geluid van het logo en ook aan het logo dat erbij hoort. Daarnaast is het belangrijk dat dit logo goed verankerd is in jouw grafisch charter.​

Laten we twee voorbeelden nemen van merknamen die bijzonder gemakkelijk te onthouden zijn, omdat ze originaliteit en consistentie combineren met de expertise van het bedrijf in kwestie:

Lunchr biedt een Mastercard maaltijdcheque aan voor Fransen, die de papieren versie van de maaltijdcheques moet vervangen en daarom de betalingen van de werknemers tijdens hun lunchpauzes moet vergemakkelijken.

De naam van dit bedrijf is niet alleen perfect verbonden met zijn expertise (“Lunch” – “Déjeuner”) maar is ook gemakkelijk uit te spreken. U kunt het voorbeeld van Lunchr gebruiken bij het zoeken naar jouw bedrijfsnaam, maar je kan ook ons tweede voorbeeld gebruiken:

Kymono biedt een B2B-aanbod voor de creatie van gepersonaliseerde kleding. Concreet betekent dit dat, als een bedrijf zijn medewerkers met zijn kleuren wil kleden, Kymono de volledige creatie van het kledingstuk, gemaakt naar het beeld van het bedrijf in kwestie, voor haar rekening neemt. Geconfronteerd met een dergelijk waardevoorstel wordt de link met het woord “Kymono” snel begrepen. Daarnaast beweert Kymono een schepper van bedrijfsculturen te zijn, en zijn naam weerspiegelt de geest van de Japanse cultuur.

Net als Lunchr is Kymono een gemakkelijk te onthouden en uit te spreken naam, die gekoppeld is aan de expertise van zijn bedrijf.

Dit zijn twee voorbeelden die je kunt gebruiken als inspiratiebron bij het zoeken naar een naam.

1.3. Vraag het aan de mensen om je heen

Om productiever te zijn en jouw creatieve proces te versnellen, kan je gebruik maken van participatieve webtools om zoveel mogelijk ideeën van verschillende medewerkers te verzamelen.

Betrek ook jouw team en omgeving: hun mening is belangrijk voor de naam die u overweegt te gebruiken voor de identiteit van jouw bedrijf en wat je ermee wilt weerspiegelen: individuen, professionals, leveranciers, enz.

Er is echter één aandachtspunt dat je in gedachten moet houden wanneer je de hulp van anderen in jouw onderzoek inroept: zij zullen nooit 100% eerlijk tegen jou zijn. Het kan erg verleidelijk zijn om je familie en vrienden te vragen naar de merknaam die je overweegt, het is geen slecht idee, zolang je maar naar het volgende punt kijkt. Aangezien dit jouw dierbaren zijn, lijkt het logisch dat ze om je geven en jou geen pijn willen doen.

Vooral omdat ze van je houden, zal het heel moeilijk voor hen zijn om afstand te nemen en eerlijk te zijn als je ze een merknaam geeft die verre van goed of origineel is. Het gevaar is dat je kan vertrouwen op deze valse positieve feedback van de mensen om je heen en niet de juiste keuze kunt maken.

Kortom, je kunt de mening van de mensen om je heen vragen, maar houd er rekening mee dat hun mening altijd beïnvloed zal worden door hun gevoelens voor je en hun verlangen om je geen pijn te doen.

2. De 5 geheimen voor het vinden van een ideale merknaam

2.1. Creëer jouw merkuniversum

Zoals hierboven uitgelegd, moet de creatie van een merkuniversum ruim voor de definitie van de merknaam plaatsvinden. Naast jouw missie, visie en waarden moet je weten wie je als ondernemer bent, wat jouw geschiedenis is en wat jouw bedrijf werkelijk doet. Bovendien, op welke markt ga jij je begeven: regionaal, nationaal of internationaal? Wat zijn jouw voordelen? Hoe ga je je positioneren ten opzichte van jouw concurrenten?

Net zoals je jouw bedrijf en jouw klanten moet kennen, moet je ook bewust zijn van de omgeving waarin jouw merk zal opereren en van de verschillende spelers in die omgeving.

Zo weet jij je ten opzichte van deze acteurs te positioneren en zich zo te onderscheiden van de massa. Het lijkt er dus op dat marktonderzoek en analyse van jouw concurrenten een essentiële stap is in het proces om jouw merk te creëren.

2.2. Bepaal jouw Unique Selling Proposition

Het moet worden erkend dat je door de toekomstige naam van jouw merk niet alles kunt uitdrukken. Je gaat moeten uitzoeken wat echt belangrijk is en wat jouw beste troef is om jou te onderscheiden van de concurrentie. Hiermee bedoel je dat je moet weten wat jouw waardepropositie uniek maakt ten opzichte van die van je concurrenten en dat de naam die je kiest die waardepropositie moet uitdrukken.

2.3.4 tips om niet over het hoofd te zien

Creëer een originele naam op basis van trefwoorden

Uit de namen die dicht bij jouw concept staan, zal je enkele lettergrepen aanpassen met behoud van de basisstructuur. In dit geval zullen de geluiden een zeer belangrijke rol spelen. Je kan spelen op de associatie van twee namen zoals: software + intuïtief = intuïtief © of zelfs spelen op fonetiek. De keuze voor een ultra eenvoudige naam kan zeer effectief zijn, zoals de “Pure Grace” eau de parfum.

Maak een alias aan

Bij het kiezen van jouw merknaam, bepaal je een  bijbehorende logo. De creatie van het logo is weliswaar gekoppeld aan de naam van het bedrijf, maar deze creatie moet absoluut deel uitmaken van een logica in relatie tot jouw algemene grafische charter. Het is altijd interessant om een beroep te doen op een bureau dat gespecialiseerd is in het vakgebied om tot een echt kwalitatief resultaat te komen.

Denk aan betrouwbare referenties

Hier kan je kiezen uit de namen van personages, bekende plaatsen of historische namen, zelfs die welke bijna onbekend zijn. Je zou jezelf zelfs een foto van een beroemdheid kunnen geven. Wees voorzichtig, dit betekent dat je een exploitatievergoeding moet betalen als je voor deze oplossing kiest.

Je kan er ook voor zorgen dat je jouw merknaam associeert met een bekend cultureel element, zoals Lancôme, dat zijn naam associeert met de stad Parijs, om zo te profiteren van het hele universum waarnaar deze plaats in het collectieve onbewuste verwijst.

Aan de andere kant hebben sommige merken er de voorkeur aan gegeven om een achternaam te gebruiken, meestal die van hun oprichter, zoals Franck Provost en Bouygues bijvoorbeeld.

Het gebruik van vreemde woorden

Vooral buitenlandse namen trekken een jonge doelgroep aan, waardoor kan worden geanticipeerd op de internationale ontwikkeling. Vergeet echter niet om naar de vertaling te vragen om in de toekomst geen spijt te krijgen van jouw keuze.

2.4 De conformiteit van de naam garanderen

Na zoveel moeite en onderzoek kan het oorspronkelijke doel uit het oog worden verloren. Je moet daarom controleren of jouw selectie van merknamen nog steeds gelinkt is aan het concept. Je kan de test zelf doen door een paar vragen te beantwoorden, zoals: Hoe ziet de naam eruit? Is het doelwit goed gericht en zal het de boodschap begrijpen? Is het niet te ver uit de pas gelopen? Is het gemakkelijk uit te spreken? Denk ook na over mogelijke evoluties bij de uitbreiding van jouw bedrijf.

De ideale benaming mag niet uit meer dan twee woorden bestaan.

2.5 Registreer jouw nieuwe merknaam

Dat is het! Dat is het! Dat is het! Je hield uiteindelijk 2 of 3 relevante namen over. Het enige wat je hoeft te doen is de wettelijke beschikbaarheid ervan te controleren in de INPI-database of op andere gespecialiseerde sites. Dan moet je het merk registreren om er zeker van te zijn dat het voorgoed jouw eigendom is!

Wees voorzichtig, de INPI kan de naam van jouw merk weigeren als het de consument misleidt.

De deponering en bescherming van een merknaam vereist een reeks zeer technische stappen en het is meer dan aanbevolen om zich te laten vergezellen door een deskundige op dit gebied.

Wij kunnen jou in contact brengen met partners die je kunnen helpen bij het registreren en beschermen van jouw merk 👇

Werk met deBeste Agencies

Op zoek naar een agency? Sortlist heeft de grootste agency database ter wereld. Sinds de oprichting van Sortlist meer dan 5 jaar geleden, hebben we meer dan 50.000 bureaus over de hele wereld geanalyseerd om het u gemakkelijker te maken. Afhankelijk van jou behoeften en budget, zal ons team je gratis begeleiden tijdens je onderzoek.

cre
Creatie Maakt Alles
's-Hertogenbosch, Netherlands
5/5 - 1 aanbeveling
BrandingWeb DesignGraphic DesignWeb DevelopementSocial MediaDigital StrategyAdvertisingMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
revi
REVITALIZE
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 9 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignDigital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
faam
NAAM en FAAM
Rotterdam, Netherlands
5/5 - 3 aanbevelingen
SEOBrandingWeb DesignGraphic DesignSocial MediaDigital StrategyEventAdvertisingMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
fan
Skybox Design Agency
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 2 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignDigital StrategyE-CommerceAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
pig
PigWorks
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 3 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignDigital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
kumpa
Kumpany
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
BrandingSocial MediaEventAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
zuur
Zuurstof | Bureau voor marketing en communicatie
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 8 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignDataWeb DevelopementMobile MarketingDigital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
alien
AlienTrick
Hengelo, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
SEOBrandingWeb DesignGraphic DesignDigital StrategyE-CommerceAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
boe
Boerenjongens
Haaglanden, Netherlands
5/5 - 2 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignSocial MediaAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
co
Your Majesty
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 4 aanbevelingen
SEOGraphic DesignAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
fra
Frismedia
Utrecht, Netherlands
5/5 - 2 aanbevelingen
SEOManagementBrandingWeb DesignGraphic DesignDataWeb DevelopementDigital Strategy
Ontdek het agentschaparrow_forward
vsia
Visia Media
Heerlen, Netherlands
5/5 - 8 aanbevelingen
BrandingWeb DesignDigital StrategyMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
evers
Evers + de Gier
Rotterdam, Netherlands
5/5 - 6 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignDigital Strategy
Ontdek het agentschaparrow_forward
wirelab-2
Wirelab
Enschede, Netherlands
5/5 - 5 aanbevelingen
BrandingGraphic DesignWeb DevelopementDigital StrategyAdvertisingMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
giving
GivingBrandsEnergy
The Hague, Netherlands
5/5 - 4 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
benge
Bengelmedia
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 4 aanbevelingen
Web DesignGraphic DesignEventE-CommerceAdvertisingMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
lounge
IM Lounge
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 1 aanbeveling
Web DesignDigital StrategyEventE-CommerceAdvertisingMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
pauw
PauwR Digital Marketing
Tilburg, Netherlands
5/5 - 4 aanbevelingen
BrandingGraphic DesignDigital StrategyE-CommerceAdvertisingMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
pr
2twintig
Rotterdam, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
BrandingSocial MediaEventMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
cb
C2B
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 3 aanbevelingen
Social MediaDigital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
voor
Counter Content
Zaandam, Netherlands
5/5 - 3 aanbevelingen
BrandingWeb DesignContent MarketingSocial MediaEvent
Ontdek het agentschaparrow_forward
strat
Stratego Branding
Tilburg, Netherlands
5/5 - 8 aanbevelingen
SEOBrandingWeb DesignGraphic DesignDigital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
proj
Studio Projectie B.V.
Leiden, Netherlands
5/5 - 3 aanbevelingen
SEOBrandingWeb DesignDigital StrategyMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
zuid1
ZUID Creatives
Tilburg, Netherlands
5/5 - 1 aanbeveling
SEOBrandingWeb DesignGraphic DesignSocial MediaAdvertisingWeb & Software Development
Ontdek het agentschaparrow_forward
media
Mediatastisch
Echt, Netherlands
5/5 - 2 aanbevelingen
SEOBrandingWeb DesignGraphic Design
Ontdek het agentschaparrow_forward
adv
ASEGA
Tilburg, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
BrandingContent MarketingSocial MediaMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
stur1
Stuurmen
Eindhoven, Netherlands
5/5 - 1 aanbeveling
BrandingWeb DesignGraphic DesignDigital StrategyE-Commerce
Ontdek het agentschaparrow_forward
bazen
Online Bazen
's-Hertogenbosch, Netherlands
5/5 - 13 aanbevelingen
Web DesignWeb DevelopementContent MarketingSocial MediaDigital StrategyReclameE-CommerceAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
sol
XYMS: Data Driven Marketing Consultancy
Utrecht, Netherlands
5/5 - 11 aanbevelingen
BrandingDigital StrategyMarketing AutomationEventE-CommerceAdvertisingMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
stil
Stijlbreuk
Tilburg, Netherlands
5/5 - 5 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignWeb DevelopementSocial MediaDigital StrategyE-CommerceAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
as
airsolid
Utrecht, Netherlands
5/5 - 3 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignDigital Strategy
Ontdek het agentschaparrow_forward
pict
DUTCH PICTURE INDUSTRY
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 3 aanbevelingen
BrandingDigital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
ten
Ten Stripes
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 1 aanbeveling
BrandingDigital StrategyE-CommerceMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
inno
Innovative Brands
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 13 aanbevelingen
SEOBrandingWeb DesignWeb DevelopementSocial MediaDigital StrategyEventE-Commerce
Ontdek het agentschaparrow_forward
dok
DOK30 Communicatie
Hoevelaken, Netherlands
5/5 - 2 aanbevelingen
BrandingSocial Media
Ontdek het agentschaparrow_forward
chee
Smaac
's-Hertogenbosch, Netherlands
5/5 - 5 aanbevelingen
BrandingProduct DesignWeb DesignGraphic DesignSocial MediaDigital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
goo
Novicom Marketing Group
Tilburg, Netherlands
5/5 - 6 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignSocial MediaDigital StrategyEventE-CommerceAdvertisingMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
vance
Vance
The Hague, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
SEOWeb DesignDigital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
triangl1
TRIANGLE PR
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 2 aanbevelingen
BrandingDigital StrategyEventAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
reel3
TILT Amsterdam
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 1 aanbeveling
Content MarketingDigital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
event
The Event Company
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
BrandingEvent
Ontdek het agentschaparrow_forward
inc
INC strategisch ontwerpbureau
Enschede, Netherlands
5/5 - 12 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic Design
Ontdek het agentschaparrow_forward
stry
Fundustry events
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
BrandingEvent
Ontdek het agentschaparrow_forward
sept
Dutchgraph
Nijmegen, Netherlands
5/5 - 4 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
monkey
Monkey Inside
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 7 aanbevelingen
BrandingGraphic DesignEventAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
tot
TOT PR & Communications
Rotterdam, Netherlands
5/5 - 3 aanbevelingen
BrandingSocial MediaEvent
Ontdek het agentschaparrow_forward
qq
Formatique
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 2 aanbevelingen
Digital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
plan
Plans & Pixels
Rotterdam, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
Web DesignGraphic DesignDigital StrategyE-mail MarketingAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
kite
Kitemedia
Utrecht, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
BrandingWeb DesignGraphic DesignDigital Strategy
Ontdek het agentschaparrow_forward
pos
Alles Online
Nieuwerkerk aan den IJssel, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
SEOGraphic DesignWeb DevelopementDigital StrategyE-CommerceAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
line
OnlineVisual
Rotterdam, Netherlands
5/5 - 9 aanbevelingen
SEOBrandingWeb DesignGraphic DesignDigital StrategyE-CommerceAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
dg1
DG Internetbureau
Rotterdam, Netherlands
5/5 - aanbeveling
BrandingWeb DesignGraphic DesignDigital StrategyReclameE-Commerce
Ontdek het agentschaparrow_forward
go1
Webiteers
Hengelo, Netherlands
5/5 - 6 aanbevelingen
SEOBrandingContent MarketingSocial MediaDigital StrategyE-mail Marketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
ordi1
Lab701 Social Media Factory
's-Hertogenbosch, Netherlands
5/5 - 12 aanbevelingen
SEOWeb DesignSocial MediaDigital StrategyMarketing AutomationEventReclameAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
we
Megawatt Group
Eindhoven, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
SEOBrandingSocial MediaEventAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
pap2
Your Personal Agency
Haarlem, Netherlands
5/5 - aanbeveling
Web DesignDigital StrategyAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
prove
mProvement
Hilversum, Netherlands
5/5 - 0 aanbeveling
SEOBrandingDigital StrategyE-mail MarketingE-Commerce
Ontdek het agentschaparrow_forward
ness
Brandness
Rijen, Netherlands
5/5 - 8 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignDigital StrategyE-CommerceAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
bur2
Studio Bureau
Rotterdam, Netherlands
5/5 - 1 aanbeveling
BrandingGraphic DesignAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
fosby1
Fosby Digital Agency
Bunnik, Netherlands
5/5 - 1 aanbeveling
SEOBrandingWeb DevelopementMobile MarketingDigital StrategyE-mail MarketingE-CommerceAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
online
Bloei Online
's-Hertogenbosch, Netherlands
5/5 - 2 aanbevelingen
SEOBrandingMobile MarketingSocial MediaDigital StrategyMarketing AutomationE-CommerceMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
wild
Wild Digital
Rotterdam, Netherlands
5/5 - 4 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignE-CommerceDesign
Ontdek het agentschaparrow_forward
imc
Impact Media Concepts
Nuenen, Netherlands
5/5 - 3 aanbevelingen
SEOBrandingWeb DesignContent MarketingSocial MediaReclame
Ontdek het agentschaparrow_forward
omd
OMD Branding
Rotterdam, Netherlands
5/5 - 11 aanbevelingen
SEOBrandingWeb DesignE-mail MarketingEvent
Ontdek het agentschaparrow_forward
search
Searchlab
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 4 aanbevelingen
SEOSocial MediaAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
Zware Jongens
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 5 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignReclameAdvertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
schermafbeelding-2020-06-04-om-14-54-34
Online Bazen
's-Hertogenbosch, The Netherlands
4,5 - 13 aanbevelingen
TrendingSalesWeb DesignSocial MediaE-mail MarketingReclameE-CommerceAdvertisingMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
schermafbeelding-2020-06-04-om-14-44-23
Wirelab
Amsterdam, The Netherlands
5 - 5 aanbevelingen
BrandingWeb DesignWeb DevelopementMobile DevelopementDigital StrategyWeb & Software DevelopmentMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward

3. Naamgeneratoren: goed of slecht idee?

Ondanks deze tips en tricks, kan het zijn dat je eenvoudigweg een tekort aan inspiratie heeft bij het zoeken naar jouw bedrijfsnaam. Het kan ook zijn dat je na zorgvuldig onderzoek te weten komt dat de namen die je gekozen hebt, allemaal al gebruikt zijn en identiek zijn. Blijf zen! Er is namelijk een groot aanbod aan gratis en snelle online merknaamgeneratoren die elke ondernemer kunnen helpen.

Elke generator heeft zijn eigen bijzonderheden. Terwijl sommige generatoren jou toestaan om merknamen te genereren vanuit een stamwoord, helpen andere zoals Panabee of Brand Generator jou bij het vinden van namen uit trefwoorden. Nog krachtiger is LeanDomainSearch degene die jou meer dan honderd variaties biedt met een woord of een uitdrukking. We kunnen ook de naam Namelix voorstellen.

Bovendien kun je twee vliegen in één klap slaan! Met de meeste van deze tools kan je vaak rechtstreeks de domeinnaam kopen die gekoppeld is aan jouw nieuwe merknaam.

Conclusie

Al deze methoden zullen je moeten helpen om gemakkelijker een naam te vinden voor jouw bedrijf en merk.

Het is echter wel belangrijk om rekening te houden met het steeds toenemende belang van een sterk merk: jaar na jaar neemt dit toe en wordt concurrentie op de wereldmarkt steeds heviger.

In dergelijke omstandigheden zal een samenwerking met de juiste partners je kansen op succes vergroten en de creatie van je merk vergemakkelijken. Vertel ons over wie jullie zijn als bedrijf en we bieden je gratis de beste branding bureaus aan die van je merk dé referentie in zijn markt zullen maken 👇

Op zoek naar een Branding of 3-D Branding agency? Sortlist heeft de grootste agency database ter wereld.  Afhankelijk van jou behoeften en budget, zal ons team je gratis begeleiden tijdens je onderzoek.

Vind een agency