Linkbuilding, een belangrijk onderdeel van je seo strategie. We hebben er al meerdere malen over geschreven en raken er eerlijk gezegd niet over uitgepraat. Nu is er een nieuwe term die we je willen bijleren en dat is duurzame linkbuilding. Wat deze strategie inhoudt lees je hieronder. Ook zullen we wat nuttige linkbuilding mogelijkheden zien in 2021 en wat voor backlinks je liever niet hebt.

Er zijn genoeg updates te geven over seo, backlinks en linkbuilding. Ga er dus maar eens goed voor zitten en steek een hoop nieuwe informatie op over linkbuilding.

Inhoudsopgave

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Als linkbuilding niet zo heel veel invloed zou hebben op je ranking zouden bedrijven er geen miljoenen aan verdienen en was je waarschijnlijk ook niet dit artikel aan het lezen. Met linkbuilding laat je andere websites naar jouw website pagina, al dan niet ter betaling.

Deze links worden door Google gezien als referenties naar je website en dus is dit belangrijk voor je seo strategie. Toch is linkbuilding de afgelopen jaren flink veranderd.

Vroeger kon je nog tientallen links kopen uit China en andere Aziatische landen om zo hoger op de Google ranking te komen. Die praktijken zijn inmiddels voorbij. Natuurlijk kun je nog steeds dit soort links kopen, het effect is echter minimaal. Sterker nog, het kan zelfs averechts werken. Kwaliteit gaat ook bij Google boven kwantiteit. Het is dus belangrijk om kwalitatief goede backlinks te verzamelen.

Omdat Google alleen de meeste relevante websites bovenaan de zoekresultaten tonen. Hoe meer kwalitatieve links je hebt verzameld, hoe meer Google waarde hecht aan jouw website. Dat betekent dus dat als jij meerdere websites naar jouw site hebt linken, Google je als relevant en autoriteit ziet. Als dit het geval is dan zul je zeker stijgen op de zoekpagina’s van Google.

tom-orrow-banner
Tom Orrow
Amsterdam, Netherlands
- aanbeveling
Digital & Marketing StrategyBrandingE-CommerceMedia & AdvertisingCreative & DesignMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
impact-banner-2
Impact Media Concepts
Nuenen, Netherlands
5/5 - 6 aanbevelingen
SEOBrandingWeb DesignWeb DevelopementMedia & AdvertisingCreative & DesignWeb & Software Development
Ontdek het agentschaparrow_forward
greymen-banner
Greymen&Co
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 3 aanbevelingen
Custom Software DevelopmentBrandingProduct DesignWeb DesignWeb DevelopementSocial MediaMedia & AdvertisingWeb & Software DevelopmentMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
megawatt-banner
Megawatt Group
Eindhoven, Netherlands
5/5 - 6 aanbevelingen
Digital & Marketing StrategyBrandingWeb DesignWeb DevelopementSocial MediaCreative & DesignWeb & Software DevelopmentMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
drivvn-banner
Driivn
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 13 aanbevelingen
Digital & Marketing StrategyWeb DesignWeb DevelopementSocial MediaE-CommerceMedia & AdvertisingCreative & DesignWeb & Software DevelopmentMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
schermafbeelding-2020-11-30-om-14-42-16
IM Lounge
Amsterdam, Netherlands
5/5 - 5 aanbevelingen
Digital & Marketing StrategyMobile MarketingContent MarketingSocial MediaE-mail MarketingMedia & AdvertisingMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
scherp-online
Scherp Online
Eindhoven, Netherlands
5/5 - 7 aanbevelingen
Custom Software DevelopmentDigital & Marketing StrategySEOBrandingWeb DevelopementWeb & Software DevelopmentMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
schermafbeelding-2020-09-25-om-16-36-29
Endeavour
Haarlem, Netherlands
5/5 - 1 aanbeveling
Digital & Marketing StrategyBrandingSocial MediaMedia & AdvertisingMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
schermafbeelding-2020-09-25-om-14-39-15
Bright8
Haarlem, Netherlands
5/5 - 5 aanbevelingen
Digital & Marketing StrategyBrandingGraphic DesignPRCreative & DesignMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
schermafbeelding-2020-09-25-om-14-30-49
AlienTrick
Hengelo, Netherlands
- 0 aanbeveling
Digital & Marketing StrategySEOBrandingWeb DesignGraphic DesignE-CommerceMedia & AdvertisingCreative & Design
Ontdek het agentschaparrow_forward
schermafbeelding-2020-09-25-om-16-47-55
Wirelab
Enschede, Netherlands
5/5 - 5 aanbevelingen
BrandingProduct DesignWeb DesignGraphic DesignWeb DevelopementMedia & AdvertisingCreative & DesignWeb & Software DevelopmentMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
schermafbeelding-2020-09-25-om-14-42-48
Counter Content
Zaandam, Netherlands
5/5 - 6 aanbevelingen
BrandingWeb DesignContent MarketingSocial MediaPREventMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
schermafbeelding-2020-09-25-om-16-34-16
ZUID Creatives
Tilburg, Netherlands
5/5 - 6 aanbevelingen
SEOBrandingWeb DesignGraphic DesignWeb DevelopementSocial MediaMedia & AdvertisingWeb & Software Development
Ontdek het agentschaparrow_forward
schermafbeelding-2020-09-25-om-15-04-59
Mediatastisch
Echt, Netherlands
5/5 - 4 aanbevelingen
SEOBrandingWeb DesignGraphic DesignWeb DevelopementMobile DevelopmentWeb & Software Development
Ontdek het agentschaparrow_forward
schermafbeelding-2020-09-25-om-16-45-41
Online Bazen
's-Hertogenbosch, Netherlands
5/5 - 13 aanbevelingen
SEOContent MarketingSocial MediaE-CommerceMedia & Advertising
Ontdek het agentschaparrow_forward
schermafbeelding-2020-09-25-om-16-16-47
PXL.Widgets
Haarlem, Netherlands
5/5 - 8 aanbevelingen
SEOBrandingWeb DesignWeb DevelopementMobile DevelopmentE-mail MarketingE-CommerceCreative & Design
Ontdek het agentschaparrow_forward
schermafbeelding-2020-09-28-om-09-27-06
Novicom Marketing Group
Tilburg, Netherlands
5/5 - 9 aanbevelingen
BrandingWeb DesignGraphic DesignSocial MediaEventE-CommerceMedia & AdvertisingMarketing
Ontdek het agentschaparrow_forward
schermafbeelding-2020-09-25-om-16-43-32
mProvement
Hilversum, Netherlands
5/5 - 5 aanbevelingen
SEOE-CommerceMedia & Advertising
Ontdek het agentschaparrow_forward

Wat is duurzame linkbuilding?

Het verzamelen van kwalitatieve backlinks en het bouwen van een natuurlijk linkprofielkun je zien als een duurzame manier van linkbuilding. Als jij als relatief nieuwe website zonder al te veel content ineens dertig backlinks heb vergaard van allerlei websites zonder al te hoge DA (domain authority score), dan heeft Google natuurlijk in de gaten dat er iets niet pluis is.

Mocht je echter veel content uitbrengen en andere websites regelmatig naar jouw website linken dan spreek je over een natuurlijk linkprofiel. Het gaat er hier niet alleen om dat je alleen maar goede links vergaart, het moet juist een goede mix zijn. Dit is een mix met eerlijk verdiende backlinks die bovendien nog eens relevant zijn.

Hier zitten overigens zowel kwalitatieve als minder kwalitatieve links tussen. Ook is er een mix tussen follow als no follow links. Wat follow en nofollow links zijn lees je zo als we de verschillen link soorten bespreken.

Dat links naar je website belangrijk zijn is dus een understatement. Er zijn diverse links die naar jouw site kunnen leiden.We zullen ze hier voor je opsommen:

  1. Follow links 
  2. No follow links 
  3. Betaalde links 
  4. User generate content

Hier komen we dan met een beetje uitleg 🤩

Met het plaatsen van een follow link geeft de pagina die naar jouw pagina linkt een blijk van waardering. Ook vertelt het Google via de html code dat deze link gebruikt mag worden om te volgen en dat de de link dus de moeite waard is voor het algoritme en bezoekers. Met deze link wordt er dus bijgedragen aan de pagerank, autoriteit en de positie van de website waar naartoe gelinkt wordt.

Dit is feitelijk het tegenovergestelde van follow links. No follows worden vaak gebruikt om misbruik of verkeerde indexering te voorkomen. No Follow links dragen niet bij aan de pagerank van een pagina maar hebben zeker wel een meerwaarde. Zelfs met no follows kun je een toename in relevante bezoekers zien, een stijging in pagerank krijgen en follows van andere websites ontvangen. Je gebruikt een no follow link bijvoorbeeld voor inlog- of registratie pagina’s. Je wilt niet dat deze pagina’s geïndexeerd worden omdat mensen niet direct op een registratie pagina terecht willen komen en direct weg zullen klikken.

Een andere link die nogal eens voorkomt is een betaalde of gesponsorde links. Er zijn vele websites die een heel verdienmodel hebben gemaakt van het plaatsen van links of content tegen betaling. Hoewel deze links voorheen een nofollow code kregen wordt deze nu met een “sponsored” tag geplaatst

User Generated Content

Je bezoekers op je website naar hun mening vragen is nooit geen slecht idee. Toch wil je niet dat er misbruik gemaakt wordt van je website als je een soort van forum hebt en waar discussie wordt gevoerd. Door een UGC (User Generated Content) tag te plaatsen voorkom je het risico dat er gespamd gaat worden en hecht je dus ook geen waarde aan andere sites die als spam beschouwd kunnen worden

Linkbuilding en social media

Op dit moment is social linkbuilding nog niet mogelijk. Wel groeit de invloed van social media platformen zoals Facebook, Instagram en Twitter. Dit betekent niet dat je hier niet aan linkbuilding kunt doen, het is namelijk wel mogelijk. Alleen houdt Google op dit moment nog geen rekening met social media links. Het plaatsen van links op je social media accounts is wel degelijk belangrijk. Zo zorg je er namelijk voor dat andere mensen wel op deze links klikken. Als ze eenmaal op je website zijn beland kunnen ze deze alsnog aanbevelen aan anderen. Je moet dit dus zien als een indirect effect van linkbuilding op social media.

Link building and building relevant links should be done as naturally as possible if you want to maintain a good, sustainable link building strategy and what could be more natural than linking to your website on social media. Buying social media backlinks is not immediately useful in terms of SEO, but every marketing agency will advise you to collaborate with other bloggers, influencers and, for example, Facebook pages of relevant websites to get a greater reach.

With relevant links to your website, a social media link building strategy will certainly be possible in the future. Our link building advice is therefore to immediately use these links so that you are well prepared if Google does decide to include the social media links.

Link building is a fairly extensive topic and especially with follow and no follow links tags the whole story can become quite complicated. As we said, your SEO strategy consists of more than just buying backlinks. This will really not put you in the top ten of Google results. Every link you place or have placed affects your SEO strategy and that is why it is important that you know what you are doing. If link building is not something you can invest a lot of time in or do not want to delve into immediately, we recommend that you outsource your link building and SEO .

A marketing agency can help you with the optimization of your website and put together a good link profile. Link building is a profession in its own right and in that regard we recommend that if you have any uncertainty about link building or SEO that you seek external help. Precisely because search engine optimization contains so many different facets, it is easily underestimated.

Finding the right balance. That is actually very succinctly said what is important in link building and SEO strategy. Too many backlinks from an unreliable website can crack your entire SEO campaign, but none or a few backlinks provide too little recognition and authority. If you have backlinks placed, ensure a good mix between follow and no follow links, but make sure that your links come from reliable and relevant sites. There are companies that specialize in link building and SEO strategies that can find the perfect mix for you.

If you have done everything you can to create the perfect content, but your search engine results are not yet something to write home about, then you can do two things: read up on link building and SEO or outsource this to a marketing agency. Due to the complexity of the terms and the execution of the tags, a mistake is easily made. That is why we recommend outsourcing link building. Together you can look for a good mix so that you build a natural profile and do not come across as too spammy. This will certainly benefit your Google Pagerank. If you prefer to invent link building yourself, that is of course also possible. Then keep the above tips at hand and look for the right balance yourself.

Are you looking for a specialist in link building? Then the best SEO agency in Rotterdam specialized in Link Building.