Waar moet je op letten bij het ontwikkelen van een webapplicatie?
Creative & Design

Waar moet je op letten bij het ontwikkelen van een webapplicatie?

3 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 53 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 53 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 53 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 53 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 55,00/5(3)

Een webapplicatie laten maken of deze zelf ontwikkelen kan erg lastig zijn er komt namelijk veel bij kijken. Om je te helpen meer inzicht te krijgen in het proces van de ontwikkeling van een webapp geven we je hier graag uitleg over. Hieronder vind je alle belangrijke punten van de ontwikkeling.

Wat is een webapplicatie?

Een webapplicatie/webapp is een soort computerprogramma. Het wordt door developers ontwikkeld in de vorm van een interactieve website.

Webapps zijn overal te gebruiken via een webbrowser, de enigste vereisten hiervoor zijn dan ook dat je een browser en een goede internetverbinding hebt. Hiermee werkt de applicatie volledig.

Er zijn veel verschillende soorten webapplicaties. Elk met zijn eigen functionaliteiten en doelen. Er is één ding wat alle webapplicaties in gemeen hebben en dat is dat je moet inloggen met een account om gebruik te maken van de applicatie.

Momenteel nood aan een |

Sortlist heeft wat je nodig hebt: een bureau gespecialiseerd in het maken van DE webapp voor jou!

Vind mijn webapp agency nu!

Je maakt een account vaak gemakkelijk aan door je e-mailadres in te vullen en een wachtwoord aan te maken. De meesten webapplicaties hebben een gebruiksvriendelijke interface waardoor je een logische navigatie hebt en het voor iedereen gemakkelijk te gebruiken is.

Een van de meest bekende app is een contentmanagementsysteem, hiermee kun je gemakkelijk zonder veel technische kennis documenten en gegevens online zetten. Wat veel mensen niet weten is dat social media platformen ook webapplicaties zijn. Denk dan aan Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn, etc. Iedereen werkt dus zonder het door te hebben vaak met een webapplicatie.

Webapplicatie

Het verschil tussen een webapplicatie en een desktopapplicatie

Naast een webapplicatie heb je ook een desktopapplicatie. Deze twee lijken op elkaar maar zijn weldegelijk verschillend. Een webapplicatie gebruik je namelijk op het web, zoals de naam al zegt. Doordat het op het web is, is het overal toegankelijk. Daarentegen gebruik je een desktopapplicatie via een app.

Je download de app via een browser, zo komt er een installatie op gang die de applicatie op je laptop, mobiel of tablet download. Zodra het programma geïnstalleerd is kun je het offline gebruiken en heb je dus geen internetverbinding meer nodig, die je bij een webapplicatie wel ten alle tijden nodig hebt. Dit is dan ook het grootste verschil tussen beiden.

Desktopapplicatie

Webapplicaties maken gebruik van een centrale database waar alle gegevens worden opgeslagen. Daarentegen worden alle gegevens bij een desktopapplicatie opgeslagen in eigen beheer, dit is namelijk vaak veiliger voor als er een lek ontstaat.

Beide applicaties hebben dus zo zijn voordelen en nadelen, in het komende hoofdstuk gaan we hier nog meer toelichting op geven.

Voordelen van een webapp

Een webapplicatie heeft veel voordelen. Wij zouden daarom ook aanraden om eerder een webapplicatie te laten ontwikkelen dan een app.

👉🏻 Ten eerste kun je op alle apparaten gebruik maken van een webapplicatie. Denk dan aan een laptop, Pc, tablet en mobiele apparaten. Om de software te gebruiken hoef je geen installatie uit te voeren, je gebruikt de applicatie namelijk via een browser.

👉🏻 Webapplicaties hebben ook een responsief design. Dit betekent dat de site zich aanpast aan het apparaat waar het op bezocht wordt.

Met de techniek van tegenwoordig heb je bijna overal internet, en is het daarom ook bijna overal mogelijk om de webapplicatie te gebruiken.

Webapplicatie ontwikkelen

Heb je zelf een webapplicatie of wil je het laten ontwikkelen door experts? Zorg dat je goed gaat analyseren wat de functionaliteit moet zijn van je software applicatie en werk een digitale strategie uit.

Je hoeft je webapplicaties maar één keer te ontwikkelen, het heeft niet vaak updates nodig want een webapplicatie is altijd bijna altijd up-to-date. Ook zijn er veel ontwikkelaars die je kunt inhuren om je webapplicatie te laten ontwikkelen. Deze ontwikkelaars weten veel van het programmeren af en houden rekening met je wensen en het gebruiksgemak voor een optimaal resultaat.

Wat kost een web app?

De kosten van webapplicaties kunnen erg verschillen, dit komt omdat je het natuurlijk zo breed kunt maken als dat je wilt. De kosten bestaan meestal uit de eenmalige investeringskosten en maandelijkse kosten. Deze kosten gaan al vanaf €49 per maand. Als je maatwerk webapplicaties wilt laten bouwen kunnen de kosten zelfs oplopen tot €1000 per maand. Dit komt omdat maatwerk webapplicaties meer tijd kosten om te maken en gefocust zijn op doelgroep. Wanneer je de app laat maken door een goede partij zullen zei ook altijd zorgen voor doorontwikkeling en onderhoud.

Waar kun je een web applicatie laten maken?

Nu je weet wat een web app kan kosten, moet je natuurlijk ook nog weten waar je het kan laten ontwikkelen. Ik ga je vertellen waar jij jouw webapplicatie kan laten ontwikkelen.

Je kunt web applicaties vaak laten maken bij een internetbureau. Het ontwikkelteam gaat dan eerst aan de slag met een brainstormsessie, hierin kunnen alle stakeholders ideeën delen over de webapplicatie.

Vanuit daar kan het team aan de slag met het ontwerp van de app en zullen ze een eerste versie maken van het design. Er wordt rekening gehouden met bedrijfsprocessen en er wordt een planning gemaakt voor de ontwikkeling. De voortgang wordt tussendoor besproken, vaak werken development teams met korte sprints zodat je goed het proces kunt volgen.

Aanbeveling

Heb jij interesse in een webapplicatie? Dan is Yooker Full Service Webbureau een goede aanbeveling. Zei zullen al jouw zorgen uit handen nemen voor het ontwikkelen van en goede webapplicatie en en denken graag na over diverse digitale oplossingen.

close

Krijg toegang tot onze exclusieve content!

email