web hosting
Web Development

Een goede web hosting: 3 tips die je NIET mag missen!

4,00/5(4)

Een goede web hosting maakt of kraakt je omzet. Wanneer je omzet stagneert kan één van de oorzaken zelfs een slechte hosting zijn! Een goede hosting is dus enorm belangrijk. In dit artikel lees je het belang van een goede hosting en krijg je 3 tips bij het kiezen van een web hosting.

Een goede organische vindbaarheid

Een goede hosting speelt een belangrijke rol in de organische vindbaarheid in zoekmachines zoals Google en Bing. Door een goede hosting te kopen wordt je website snel geladen, waardoor je website een stuk gebruiksvriendelijker wordt. Zeker voor je mobiele website is laadsnelheid enorm belangrijk.

Wist je dat meer dan de helft van de bezoekers overweegt om een website te verlaten als de pagina langer dan drie seconden laadt? Goede web hosting is cruciaal voor een snellere site en betere ranking in zoekmachines zoals Google, wat direct bijdraagt aan een verhoogde omzet!

Geen defecte pagina’s

Een goede hosting heeft weinig mankementen, zoals haperende pagina’s of dat de website zelfs uit de lucht is. Wist je dat zoekmachines ook verifiëren waar de server staat, hoe goed de hostingserver is en wat het IP-adres is? Meer dan tweehonderd factoren bepalen of een website wel of niet goed vindbaar is in zoekmachines. Een aantal factoren heeft betrekking op de hosting.

Wat als je website uit de lucht gaat?

Kies altijd voor een hosting provider die goed bereikbaar is en een goede klantenservice heeft. Soms wil je je hostingpartij bellen, omdat bijvoorbeeld je website uit de lucht is of je het wachtwoord van jouw WordPress kwijt bent.

Bij het kiezen van web hosting services is het essentieel om de recensies te bekijken en te beoordelen hoe een partij hun klantenservice afhandelt. De ideale hostingprovider moet goed bereikbaar zijn via chat, e-mail en telefoon. Helaas is dit niet altijd het geval bij alle providers.

Wat betaal je voor een goede hosting?

Bij het overwegen van webhosting-opties, kun je ook kijken naar google web hosting. De tarieven voor webhosting kunnen sterk variëren. Voor slechts enkele euro’s kun je al een hostingpakket verkrijgen, maar hierbij kun je beperkte klantenservice en opslagruimte verwachten. Gemiddeld kost een basis website hosting voor tien tot twintig websites ongeveer tien euro per maand. Een domeinnaam aanschaffen kost ook rond de 10 euro. Voor het beheer van grotere websites ligt de prijs aanzienlijk hoger, soms tot wel tweehonderd euro per maand.

Een goede webhosting heb je afgesloten wanneer je website optimaal presteert. Je website laadt in dit geval niet langer dan twee seconden, je website ligt niet of zelden uit de lucht en je website is goed beschermt tegen virussen als Malware.

3 tips bij het kiezen van een goede hosting

Een goede hostingpartij neemt dus heel veel zorgen weg, waardoor jij je kan focussen op de uitbouw van je website. In het vervolg van dit artikel lees je 3 tips bij het kiezen van een goede hosting.

Wat wil je met je website bereiken? 

Allereerst is het belangrijk dat je bepaalt waarvoor je je website gaat gebruiken. Hoe meer je van je website vraagt, hoe uitgebreider en dus beter je hosting moet zijn. Als je bijvoorbeeld een ondernemer bent en je biedt online videotrainingen aan, dan vraagt dit behoorlijk wat van een server. Wanneer je ook een chatfunctie toevoegt is het verstandig om te kiezen voor een goede hosting.

Wellicht heb je ook plannen om in de toekomst meerdere domeinen te kopen en heb je meerdere hosting pakketten nodig. Kies dus een hosting dienst dat goed past bij je flexibele ideeën.

Hoeveel opslagruimte heb je nodig?

Bij het selecteren van een web hosting provider, is het cruciaal dat de aangeboden schijfruimte in lijn is met de behoeften van je website. Overweeg hoeveel pagina’s je wilt hebben, of je van plan bent om zware bestanden zoals video’s en animaties te uploaden, en of je een uitgebreid e-mailprogramma wilt implementeren.

Een goede web hosting keuze kan het verschil maken in de prestaties en betrouwbaarheid van je site.

Om je een beeld te geven: 1 foto neemt 0,5 MB in beslag. Als je dus besluit om 100 foto’s online te publiceren heb je 50 MB nodig. Kwalitatief goede foto’s nemen vaak meer ruimte in beslag, tot wel 1 MB!

Heb je een PDF-document met een aantal foto’s? Wanneer het een document is met kwalitatief goede foto’s neemt dit 1 MB in beslag per 4 pagina’s.

Welke CMS gebruik je?

Bij het kopen van een geschikte hosting is het ook slim om te kijken of de hosting provider verstand heeft van je content management system (CMS). Je hebt verschillende soorten CMS-systemen, zoals WordPress en Drupal.

Bij het selecteren van een hostingpartij is het raadzaam een provider te kiezen die gespecialiseerd is in wordpress web hosting. Zo ben je verzekerd van optimale ondersteuning voor je CMS en worden problemen zoals foutmeldingen efficiënt opgelost!

Verder is het aan te raden dat er automatische updates worden doorgevoerd. Dit kost ontzettend veel tijd en moeite. Anders krijg je bijvoorbeeld vaak een melding dat je je website moet updaten om hack aanvallen te voorkomen.

Up & running

Kies voor een webhosting partij die bijna altijd de garantie kan geven op een goede verbinding. Bezoekers over de hele wereld moeten op ieder moment toegang kunnen krijgen tot je website. Een webpagina verbinding van lager dan 99% is onaanvaardbaar.

Om de scores te vergelijken is het hiervoor verstandig om de reviews te lezen. Kijk op een review platform hoe goed een hostingpartij scoort. Wordt de server score met minder dan vier sterren beoordeeld? Dan kan je over het algemeen stellen dat de kwaliteit matig is.

Backups

Tot slot is het verstandig om een hosting provider te kiezen, die je de mogelijkheid geeft backups te maken mocht je website onverhoopt offline gaan. Met behulp van een backup is je website snel weer in de lucht!

Veel gemaakte fouten bij het kiezen van webhosting

Velen maken het wel eens mee: je begint een site, wellicht loopt het lekker en van de één op de andere dag is je website uit de lucht. Dit kan iedereen overkomen! Zorg er dus voor dat je webhosting partij kiest met een goede klantenservice. Er zijn namelijk voldoende partijen waarbij je echt moeite moet doen om de contactgegevens te vinden. Kies dus voor een webhosting partij met een goede helpdesk, waar je voornamelijk Nederlanders kunt bellen en mailen.

Een ander veelgemaakte fout is dat er te veel gefocust wordt op de prijs. Door het constant vergelijken ben je op zoek naar de goedkoopste hosting pakket in je zoektocht. Het is van belang dat je kijkt of je webhosting pakket goed aansluit bij je behoefte. Een slechte webhosting partij kan uiteindelijk dus geld kosten.

Tot slot zijn er ook veel mensen die voor een duurdere variant kiezen en de webpagina’s volledig vullen met advertenties, video’s en grote foto’s. Deze content maakt je website, ondanks dat je een goede webhosting hebt, een stuk trager. Hou voldoende rekening met het toevoegen van verschillende belastende content. Zo behoud jij je bezoekers en dus ook je omzet!

En dan nog dit…

Het is altijd aan te raden om een bepaalde hosting te testen. Tegenwoordig heb je veel hostingpartijen, waarbij je tussen de zeven en dertig dagen de tijd hebt om je hosting te proberen. Test de web hosting op de bovenstaande beschreven punten, zoals opslagruimte, klantenservice en web snelheid. Door te kiezen voor een webhosting partij die minimaal vier sterren heeft in de beoordelingen zit je meestal wel goed!

Een goede hosting kopen betaalt zich terug

Nog even een recap: een goede webhosting laat je bezoekers converteren. Doordat de website goed beschermd is tegen hack aanvallen, je website binnen drie seconden laadt en website haast altijd in de lucht is heb je hier geen omkijken naar. Voor een goede webhosting betaal je tussen de tien en twintig euro. Het is zeker te overwegen waarde om hier meer voor te betalen als je website hierom vraagt. Focus je niet te specifiek op één factor bij het kiezen, zoals de prijs en kies voor een partij die een goede klantenservice heeft en waarbij je je webhosting kan testen. Door op deze factoren te letten moet het vast wel goed komen!

Kortom, een goedewebhosting laat je website een stuk beter beschermen. Niet alleen laadt je website snel, ook heb je niet of nauwelijks last van serverproblemen en is je website goed beveiligd. Bedenk voor jezelf goed wat je met je website wilt bereiken. Aan de hand hiervan bepaal je hoeveel opslagruimte je nodig hebt, hoe beveiligd je website moet zijn en wat je voor je webhosting wilt betalen. Investeer dus in een goede web hosting, want het betaalt zich zeker terug!

We hebben een zeer groot panel van agentschappen, waaronder de beste webdesignagentschappen zowel in België als Nederland. Meer specifiek kunnen we jou doorverwijzen naar webdesign agentschappen in vele steden:

Breda – Utrecht – Tilburg – Antwerpen

close

Krijg toegang tot onze exclusieve content!

email