Professionele website
Creative & Design

Hoe laat je een professionele website maken? Handige tips.

5,00/5(1)

Vrijwel elke professionele organisatie is in het bezit van een professionele website. Een professionele website laten maken is een ‘must’ voor elke onderneming die zaken wil doen met andere bedrijven.

Alleen kost dat geld, en waar begin je bij je zoektocht naar professionals, of kijk je toch beter naar een full service webdesign bureau? Lees meer en ontdek je opties.

Waarover moet je waken?

Bij het inhuren van professionals of een bureau kijk je best uit voor verrassingen. Wees je ervan bewust dat goedkoop duur kan aflopen en zorg ervoor dat je niet alleen op de prijs let, maar ook op de kwaliteit.

Professionele website

Wanneer je overweegt om een professionele website te maken, is het essentieel om het juiste bedrijf te kiezen. Als je twijfels hebt over de betrouwbaarheid van het bedrijf dat je website zal bouwen, bekijk dan hun online reviews. Het is ook aan te raden om te controleren welke afterservice het bedrijf aanbiedt. Zorg ervoor dat de website SEO-vriendelijk wordt ontwikkeld en toegankelijk is op alle apparaten zoals mobiele telefoons, laptops en tablets.

Een nieuwe website, wat is het doel hiervan?

Als een website laten bouwen je interessant lijkt, dan doe je er goed aan om vooraf vast te leggen wat het doel van je website is. Om je doel te bepalen denk je best na over wat je wil bereiken met je website. Daarnaast denk je ook na over welke content je op je website zal plaatsen en waar je ermee naartoe wil.

Websitebouwers hebben vaak verschillende voorbeelden van prachtige websites waar je van kunt afkijken. Meestal kun je ook vrijblijvend contact met hen opnemen als je meer informatie wil winnen.

Enkele doelen voor een nieuwe website

Bij het bouwen van je website kun je verschillende doelen formuleren.

Voorbeelden van doelen zijn:

🥇Hoog ranken in zoekmachines

✔️Veilige website garanderen aan klanten

📱 Bereikbaar zijn voor specifieke toestellen (bv.: mobiele versie)

🤗Direct contactpunt met klantenservice hebben

🧑🏽‍🤝‍🧑🏽Doelgroep aangeven

💰Directe verkoop van producten of diensten

Wat wordt bedoeld met een professionele website?

Een professionele website maken hoeft echt geen ingewikkeld proces te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een doe-het-zelf pakket kopen en zelf een website in elkaar zetten of ict- studenten inhuren om een website voor je te bouwen. Op het internet is er voldoende informatie hoe een website laten bouwen binnen een fluitje van een cent te doen is.

Een website zélf samenstellen, is dat wel goedkoop?

Professionele website

Een website die zelf in elkaar gezet is lijkt misschien goedkoop, maar dat kan uiteindelijk duur worden. Je zult op gegeven moment merken dat je website geen uitstraling heeft zoals je zou verwachten van een zakelijke website, dat geen of met moeite online marketing tools kunt integreren en dat je professionele afbeeldingen op je website mist. Een professionele website laten maken brengt veel meer met zich mee dan eenvoudigweg een website laten bouwen.

Andere obstakels

Enkele andere zaken waar je tegenaan kunt lopen is dat je website te traag laadt, dat de plugin regelmatig vastloopt of dat je website te veel gelijkenissen heeft met andere websites. Het kan ook dat je website niet via alle apparaten te bereikbaar is enzovoort.

Professionals, wie zijn ze?

Met een professionele website bedoelen we een site die is ontwikkeld door echte professionals. Als we het hebben over professionals, dan refereren we voornamelijk naar bedrijven die al langer dan vijf jaar ervaring hebben in het bouwen van websites. Tegenwoordig integreren vele van deze bedrijven ook ai marketing technieken om de online ervaring verder te verbeteren en te personaliseren voor bezoekers.

Een moderne website bouwen, deze updaten en voorzien van een pakkende domeinnaam is absoluut geen probleem voor deze professionals. De meesten maken ook eerder gebruik van WordPress websites.

Design van een professionele website

Je zult het ermee eens zijn dat moderne designs de beste eerste indrukken maken. Ze trekken nieuwe klanten aan, bieden vertrouwen en maken je websites beter vindbaar.

De foto’s en design die je plaatst op je website zijn dus best up-to-date. Je kunt foto’s importeren via sociale media profielen of je kunt gebruik maken van een gratis afbeeldingenbibliotheek op het internet, die boordevol professionele foto’s zit. 

Een website laten maken en een webdesignbureau inschakelen

Professionele website

Wanneer je besluit een webdesignbureau in te schakelen, zorg er dan voor dat het bureau op basis van je wensen en voorkeuren van start kan gaan. Daarvoor is een goede briefing voor het bureau essentieel. Hoe gedetailleerder de briefing, hoe groter de kans dat het bureau een website in elkaar zet die bij je wensen aansluit.

Wat neem je op in de briefing?

De kosten berekenen voor je professionele website

Niet alle webdesignbureaus zijn even transparant over de kosten voor het bouwen van een website. Meestal zul je aantrekkelijke prijzen in hun advertenties zien, maar als je uiteindelijk met hen in zee gaat, dan is het totaal bedrag veel hoger dan het initiële tarief.

Bij het inschakelen van een webdesign bureau is het belangrijk om van te voren vast te stellen uit hoeveel pagina’s je website moet bestaan, hoeveel verschillende lay-outs je ontworpen wil hebben en of je een meertalige website wil.

Op basis van je wensen en voorkeuren zal het bedrijf je een offerte geven die je kunt accepteren of afwijzen. Een concreet bedrag is vooraf dus niet bekend. Je weet alleen wat de beginprijzen zijn en p basis van je voorkeuren wordt het totaalbedrag vastgesteld.

Een website onderhouden kost ook geld

Als je een website hebt met een CMS ofwel Content Management Systeem, dan dien je deze ook te onderhouden. Omdat het CMS- systeem zich blijft ontwikkelen, is het van belang om je website steeds te updaten. We hebben het vooral over plug-ins die verbetering nodig hebben en geüpdatet moeten worden. Daardoor verbetert de laadtijd van je website en dus ook de ‘performance‘ van je website. De updates zijn ook belangrijk om de veiligheid van je website te blijven garanderen.

Hoe lang duurt het opbouwen van een professionele website?

Uiteraard wil je als opdrachtgever weten hoe lang het duurt om een website te bouwen. Webdesign bureaus die beloven een website binnen een dag te bouwen kun je beter meteen aan de kant schuiven. Ze zullen met een standaard design werken of iets dat van een Amerikaanse website gehaald is om te gebruiken bij het bouwen van jouw website.

Een nieuwe zakelijke website laten bouwen zal wat tijd kosten en geduld van je vergen. Het kan weken en soms maanden in beslag nemen. Sommige bedrijven proberen je binnen enkele weken een concept te laten zien en binnen een paar maanden je definitieve website. Je kun daarbij je eigen domein naam hanteren of het bedrijf regelt eentje voor jou. Een eigen domeinnaam kiezen kan tegenwoordig simpel via het internet.


Bouw een website die volledig bij jou past.

Werk samen met de meest relevante agencies voor jouw project, gebaseerd op jouw specifieke vereisten.

De 10 beste webdesignbureaus in Nederland

Een slechte websitebouwer herkennen

Het herkennen van een minder bekwame websitebouwer is absoluut niet moeilijk. Kijk simpelweg naar de professionele website van het bedrijf om te beoordelen of een samenwerking met hen een goed idee is. De website van de websitebouwer fungeert als zijn visitekaartje. Daarnaast geven de details in de offerte ook een indicatie of je te maken hebt met een echte professional of niet.

Wil je een website laten maken in Haarlem? Aarzel zeker niet om een kijkje te nemen naar het aanbod van Sortlist in Haarlem!

close

Krijg toegang tot onze exclusieve content!

email