Linkedin stories voor social media
Marketing

LinkedIn stories gebruiken voor social media marketing

5,00/5(1)

Op de verschillende bekende social media platformen, zoals Instagram, Facebook en WhatsApp, kan gebruik worden gemaakt van de functie “story”. Sinds mei 2020 kan dit ook bij LinkedIn. LinkedIn stories bestaan uit een foto of video die 24 uur zichtbaar is. Deze stories worden vaak bekeken omdat ze maar enkele seconden duren en zijn dus handig voor onder andere content marketing. In deze blog zullen we het hebben over de LinkedIn stories en hoe ze optimaal gebruikt kunnen worden op dit platform. Met onze tips en tricks kunt u zelf aan de slag met het creëren van content en het publiceren van een LinkedIn story.

Bron: Pexels.com

Wat zijn LinkedIn stories?

LinkedIn stories verschillen niet veel van Facebook of Instagram stories. Via de LinkedIn app is het mogelijk om via het plusje bij de profielfoto foto’s of video’s te uploaden. Een groot verschil is dat LinkedIn een puur zakelijk platform is, hier wordt dus best rekening mee gehouden bij het uploaden van content. Een foto wordt maximaal 5 seconden getoond, een video maximaal 20 seconden. De LinkedIn story is 24 uur lang zichtbaar voor volgers en connecties van de pagina.

Het is aan te raden om foto’s in full-screen te uploaden voor de beste beleving van de kijker, hiermee maakt u meer indruk. Daarnaast werken ze alleen in portret-modus, dus verticaal genomen foto’s en video’s. De stories kunnen bewerkt worden door teksten of stickers toe te voegen. Voor de teksten zijn er verschillende kleuropties en u kunt kiezen tussen tekst met of zonder achtergrond. Stickers kunt u toevoegen via het icoontje rechtsboven in het scherm.

Dan kunt u ook nog mensen of bedrijven taggen. Dit is handig als bepaalde personen in de foto of video te zien zijn of als er wordt samengewerkt met een ander bedrijf. Gebruik deze optie niet te vaak, dit kan vervelend zijn en er voor zorgen dat mensen stoppen met u te volgen.

Om toegevoegde stickers of teksten te verwijderen sleept u ze eenvoudig naar het prullenbakje dat onderin het scherm staat. Als u tevreden bent met uw story kunt u hem delen door te klikken op “share your Story”. Mocht u uw story daarna willen verwijderen, omdat u bijvoorbeeld een fout hebt gemaakt, dan kan dat door te tikken op de drie puntjes in de rechterbovenhoek. Helaas kunt u uw story niet aanpassen en zult u dan opnieuw moeten beginnen.

LinkedIn heeft zelf een aantal tips over welke content u het beste kunt plaatsen en interessant is voor uw connecties:

  • Content die lopende projecten laten zien en uw connecties een blik achter de schermen geeft.
  • Foto’s of video’s die zakelijk gerelateerd zijn.
  • Het beantwoorden van veel gestelde vragen.
  • Het voorstellen van nieuwe collega’s of partners.
  • Video’s met handige tips en how-to’s.
  • Content die niet gericht is op het verkopen van producten of diensten

Het idee achter de story is dus om je volgers en connecties op een persoonlijke manier kennis te laten maken met uw bedrijf en ze een inzicht te geven hoe het bedrijf werkt. De reacties op de stories zijn niet openbaar en komen als een privé bericht in de inbox terecht. Hierdoor heeft u meer 1-op-1 gesprekken met uw volgers en persoonlijker contact.

De voordelen van LinkedIn stories

De LinkedIn stories kunnen er dus onder andere voor zorgen dat er meer persoonlijk contact ontstaat tussen uw bedrijf en uw volgers of connecties. We hebben de voordelen van het gebruik van LinkedIn stories voor u op een rijtje gezet:

  • Het is mogelijk om meerdere keren per dag een update te posten als stories. Als u dit doet via uw normale kanaal is dat vaak te veel en spamt u uw volgers. LinkedIn stories zijn de perfecte manier om op meerdere momenten van de dag snel iets met uw connecties te delen. Uw klantenkring blijft op deze manier op de hoogte van uw activiteiten en ondernemingen.
  • Zonder uw professionaliteit te verliezen kunt u op een persoonlijke manier meer van uzelf en uw bedrijf laten zien. Hierdoor brengt u uw bedrijf onder de aandacht en verhoogt het de zichtbaarheid. Dit is een variatie op de meer klassieke manier van adverteren via bureau’s.
  • Het is mogelijk om te zien wie de story heeft bekeken en op basis hiervan kunt u makkelijker gesprekken starten. Het is niet mogelijk om dit te zien bij een gewone LinkedIn post.
  • Via de LinkedIn stories kunt u uw connecties tonen hoeveel kennis u heeft over uw vak en voorziet u andere professionals van deze kennis. Deel uw expertise op een leuke en interessante manier.
  • Een actief LinkedIn account dat regelmatig stories uploadt, is aantrekkelijker voor potentieel nieuw personeel. Ze kunnen door de pagina te volgen al een beetje zien hoe het bedrijf in elkaar steekt en de drempel is lager om het eerste contact te leggen.

Op dit moment is het gebruik van stories op LinkedIn nog nieuw en redelijk onbekend. Uw bedrijf zal dan ook zeker opvallen als u gebruik gaat maken van deze functie. Deze tijdelijke content is een ideale manier om uw connecties op een exclusieve manier op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van uw bedrijf.

Bron: Pexels.com.

Handige tips voor het maken van stories op LinkedIn

Er zijn veel verschillende onderwerpen waarover u als bedrijf een LinkedIn story kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan How-to video’s, beelden van een case report, introductie van (nieuw) personeel, snapshots van uw aanwezigheid bij evenementen of recensies van tevreden klanten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bent u er klaar voor om LinkedIn stories toe te voegen aan de pagina van uw bedrijf? De volgende tips zullen u helpen om de zichtbaarheid van uw bedrijf te vergroten en het verlagen van de drempel om een persoonlijk gesprek met uw connecties aan te gaan.

Hier Om Te Helpen Met Het Belettering Van Tekst Op Een Zwarte Achtergrond

Tip 1: wees authentiek

Deel uw professionele momenten met uw connecties op een nieuwe en authentieke manier. Laat uw creativiteit de vrije loop en geef een persoonlijke draai aan uw LinkedIn stories. Dit zal de kijker meetrekken in uw verhaal.

Tip 2: maak gebruik van de verschillende functies

Veel mensen hebben standaard het geluid van hun telefoon uit staan, waardoor u het best ook gebruik maakt van stickers of tekst in uw LinkedIn stories om uw boodschap over te brengen. Klik op de tekst icoon om een tekstvak toe te voegen. Zodra u bent begonnen met typen kunt u ook de kleur aanpassen. Een sticker kan bestaan uit een emoji, een GIF of een andere animatie. Met deze extra’s zorgt u ervoor dat mensen altijd en overal naar uw LinkedIn stories kunnen kijken, ook zonder geluid. Dit zal ervoor zorgen dat meer mensen uw stories bekijken.

Bron: Pexels.com

Tip 3: houd de story relevant en professioneel

LinkedIn is een professioneel platform en dat wordt graag zo gehouden. Gebruik de stories op LinkedIn daarom ook om een persoonlijke draai te geven aan een onderwerp gerelateerd aan uw bedrijf. Het doel is om de LinkedIn stories interessant maar professioneel te houden, dit verschilt dus een beetje met de andere social media platformen.

Tip 4: houd rekening met de tijdzones

Als u veel connecties hebt in andere delen van de wereld kan het zijn dat ze uw story missen door het verschil in tijd. Houd dus rekening met het tijdstip dat u de LinkedIn stories plaatst als een groot deel van u connecties zich in een andere tijdzone bevind dan u.

Tip 5: controleer regelmatig wie uw LinkedIn story gezien heeft

Door regelmatig te kijken wie uw LinkedIn story heeft gezien krijgt u een idee wie uw doelgroep is. Bij eerstegraads connecties kunt u ook klikken op het tekstballonnetje om die persoon een berichtje te sturen, waardoor persoonlijk contact mogelijk is. Wie weet wat voor interessante gesprekken hieruit voort kunnen komen.

Tip 6: houd rekening met de “safe zone”

Om te voorkomen dat LinkedIn andere elementen over uw logo of tekst plaatst, laat u best een marge van 250 pixels aan zowel de boven als de onderkant leeg. LinkedIn plaatst daar namelijk andere dingen overheen, zoals een profielfoto of een knop om te reageren. Het zou zonde zijn als precies uw logo achter de profielfoto van de kijker zou vallen. Dit brengt ons bij de volgende en de laatste tip.

Tip 7: laat uw merk zien

Het tonen van uw merk kan heel subtiel gebeuren in een LinkedIn story, bijvoorbeeld door een mok vast te houden met uw logo of een T-shirt te dragen van uw bedrijf. Deze onopvallende manieren worden door het publiek veel meer gewaardeerd dan simpel het plaatsen van een logo over uw content en u verhoogt toch uw zichtbaarheid.

Nu u alles weet over het plaatsen van LinkedIn stories en hun voordelen kunt u aan de slag met het creëren van uw eigen LinkedIn stories. De eersten zullen nog wat onwennig zijn, maar als u de slag te pakken heeft zult u zien dat het een leuke uitdaging is om uw connecties een zakelijke update te geven. Vang de aandacht van uw volgers en zie uw bedrijf groeien in populariteit. Kijk ook zeker op sortlist.com voor meer tips over marketing en hoe u het beste een bedrijf kunt kiezen voor uw marketing. Veel succes met het creëren van LinkedIn stories voor uw bedrijf.

close

Krijg toegang tot onze exclusieve content!

email