Videoproductie uitbesteden
Content Marketing

Video productie uitbesteden: 5 manieren waarop het je marketing inspanningen zal verbeteren

5,00/5(1)

Digitale marketing is de laatste jaren exponentieel toegenomen met de opkomst van het digitale tijdperk. Bedrijven moeten nu niet alleen de laatste trends bijhouden, ook actief blijven op sociale media en dagelijks content uploaden op meerdere platforms. Daarbij komt video content, een onmisbaar onderdeel van je online marketing. Al vergt dat veel inspanning. Daarom bespreken we hier waarom je best aan video productieuitbesteden doet!

Hoe blijf je relevant in een storm van online content?

Steel de show!

Met meer en meer online content worden mensen elke dag overspoeld met digitale informatie. Hoe meer content mensen zien, hoe minder waarschijnlijk het is dat ze stoppen en tijd besteden aan het bekijken van jouw content. Die moet aan hun aandacht trekken en lang blijven hangen.

Weg met lange content, leve beelden!

Bedrijven willen content van hoge kwaliteit creëren die hun doelpubliek bereikt, potentiële klanten lokt en leads genereert. Dat is waar videocontent om de hoek komt kijken. Mensen zijn eerder geneigd om tijd te besteden aan een video dan aan het lezen van lange content.

Het creëren van video-content is een interactief middel om een breder publiek te bereiken. Tegelijkertijd verschaft het waardevolle informatie. Informatie de identiteit van je bedrijf kan versterken, de bekendheid kan vergroten en kan leiden tot conversie in de media.

Ook leve de… Video productie bureaus!

Veel bedrijven hebben echter niet het in-house videoproductieteam om kwaliteitsvideo’s te maken. Dat heeft te maken met het feit dat er een ervaren videomaker, videosoftware, videobewerking en videoproductie nodig zijn. Al deze componenten die nodig zijn voor succesvolle videomarketing kosten tijd, moeite en geld die niet alle bedrijven hebben.

Gelukkig zijn er veel videoproductiebureaus of externemarketingteams die video-experts leveren. Ze produceren ideale bewegende beelden die nodig zijn om te concurreren in het digitale tijdperk van marketing.

Video productie uitbesteden: wat heeft een extern bureau te bieden?

Videoproductie uitbesteden betekent dat video’s worden gemaakt door een deskundig team dat je inhuurt wanneer je video’s nodig hebt. Het professionele videoproductiebureau zal ervoor zorgen dat elke video vooraf wordt gepland. Dat doen ze op basis van je marketingdoelstellingen en opvalt ten opzichte van je concurrenten.

Een videoproductieteam is uitgerust met de ervaring, de hulpmiddelen en de deskundigheid om met succes videomarketinginhoud te realiseren. Die zal de zichtbaarheid van je merk vergroten en potentiële klanten inspireren.

Het externe team zal de ervaring van het werken met andere merken binnen je bedrijfstak hebben om het productieproces van begin tot eind te voltooien, zonder dat je bedrijf een intern team hoeft in te zetten om daar tijd en middelen aan te besteden.Het uitbesteden van videoproductie zorgt er ook voor dat video’s in korte tijd worden voltooid met de nodige apparatuur. Op die manier kan je regelmatig inhoud publiceren zonder de last van een intern videoproductieteam in dienst te nemen en op te leiden.

Het belang van video marketing

Mensen gebruiken hun elektronische apparaten dag in dag uit om vele verschillende redenen. Een van die redenen is de consumptie van content. De meeste mensen surfen op sociale media, winkelen online of zoeken op Google naar iets specifieks.

Hoe maak je jouw content beter zichtbaar dan andere merken? Je maakt video content.

Videocontent is de laatste jaren de populairste vorm van contentconsumptie geworden. De tweede populairste zoekmachine na Google is zelfs Youtube.


|

Ontdek de meest relevante agencies voor jouw project gebaseerd op jouw specifieke vereisten.

De beste Video Production Agencies in Nederland

Dankzij de razendsnelle internetverbindingen en de steeds betere smartphones kunnen kijkers op elk moment en overal video’s bekijken. Mensen kiezen specifiek voor videocontent omdat ze kunnen genieten van visuele effecten, rijke informatie en geluid terwijl ze pauze nemen van het werk, zich thuis ontspannen of ergens naar toe of terug reizen.

Al deze redenen maken het voor bedrijven noodzakelijk om op de videoproductietrein te springen en kwaliteitsvideo’s te produceren die vitale informatie delen en de identiteit van hun merk bevestigen. Videomarketing verhoogt ook de SEO met specifieke trefwoorden en laat je producten en diensten beter tot hun recht komen in vergelijking met je concurrenten.

De voordelen van video productie uitbesteden

Met de opkomst van video’s in de marketingstrategie van een bedrijf, kan het uitbestedenvan videoproductie een overvloed aan voordelen bieden. Een uitbesteed videomarketingteam kan u creatieve ideeën bieden, op de hoogte blijven van de trends en professionele apparatuur leveren.

1- Creatieve productie mogelijkheden

Je hebt misschien een paar ideeën voor de uiteindelijke versie van de video, maar professionele videocreatie teams kunnen je frisse perspectieven en deskundige creativiteit bieden om een top-notch video uit te voeren die je kijkers zal verleiden.

Videomakers zijn een team van experts die al een tijdje binnen hun branche werken. Ze hebben vaak al met veel verschillende merken hebben samengewerkt. Door open te staan voor hun ideeën kun je een visie zien die je misschien niet had gedacht. Een visie die zal zorgen voor merk zichtbaarheid en aantrekkelijke content die zelfs een “wow” van je concurrenten zou kunnen krijgen.

2- Expert digitale diensten

Een team van deskundige digitale videomakers beschikt over de nodige apparatuur. Daarbij komt ook nog hun ervaring. Die zorgt er voor dat je video vakkundig wordt geproduceerd. Het team kan bestaan uit één persoon die het proces van begin tot eind voltooit of uit een groep professionals met gespecialiseerde expertise om je visuele doelen te bereiken.

Videoproductieteams maken en produceren elke dag video’s. Het is hun taak om de trends van de markt te kennen. Vervolgens zorgt investeren in het uitbesteden van videoproductie zorgt ervoor dat je content is samengesteld op basis van de laatste trends.

4- Professionele montage en montagesoftware

Het lijkt misschien een gemakkelijke klus om een video te maken door de verbetering van smartphonecamera’s en gratis bewerkingsapps. Echter, hoogwaardige apparatuur is essentieel voor hoogwaardige content die professionaliteit uitstraalt.

Een professionele video-editor en videobewerkingssoftware is een belangrijk onderdeel bij het maken van een perfect uitgewerkte video. Externe videoteams omvatten een bewerkingsexpert die bedrijfsvideo’s kan realiseren.

5- Lager marketingbudget

Voor gefilmde video’s, bewerkte video’s en geanimeerde video’s zijn professionele vaardigheden en hoogwaardige apparatuur nodig. Investeren in een intern team en de apparatuur zal je marketingbudget door het dak laten gaan.

Je verlaagt je budget door videoproductie uit te besteden, omdat ze meestal per video of een uurtarief rekenen, wat je totale budget verlaagt.

Wanneer doe je aan video productie uitbesteden?

In de steeds competitievere marketingwereld van de contentproductie is het van cruciaal belang je concurrenten voor te blijven om je ideale doelgroepen te bereiken. Voor een ultiem succes optimaliseer je best het productieproces van je bedrijfsvideo.

Afhankelijk van de video-inhoud die je nodig hebt, zal het uitbesteden van je videoproductie je helpen een gespecialiseerde videomarketingstrategie op te stellen om video’s te maken die je kijkers informeren.

Meestal hebben bedrijven zich niet voorbereid op video-content op lange termijn. Met andere woorden: ze beschikken niet over de gespecialiseerde videoapparatuur die nodig is om een videoproject te realiseren.

Het uitbesteden van videoproductie kan je voorzien van krachtige tools om je video content doelen te bereiken met professionele video editing diensten zonder een uitgebreid budget. High-end video-apparatuur brengt hoge kosten met zich mee en als je boven de concurrentie wilt blijven, heb je deze apparatuur nodig om video-inhoud van hoge kwaliteit te garanderen.

Outsourcing vs in House Video Productie

Er zijn verschillende vormen van video’s die je kunt maken voor verschillende mediaplatforms. Als je regelmatig video’s wilt uploaden, is uitbesteden de beste manier. Sommige bedrijven die slechts af en toe een paar video’s nodig hebben, zetten een intern videoproductieteam op om hun video’s te produceren.

Je zal dus moeten bepalen wat voor soort video’s je wilt maken. Het uitbesteden van je videomarketing zal er echter voor zorgen dat je video’s van topkwaliteit zijn en de gewenste resultaten van de video aanvullen.

Video productie uitbesteden

Het maken van video’s vereist een aantal stappen vanaf het begin tot de post-productie om de uiteindelijke doelen te bereiken. Het in dienst nemen van experts die de kennis, ervaring en apparatuur hebben om het videoproject uit te voeren, zal veel van je budget in beslag nemen.

Veel geld dus, voor eenmalige video’s die je alleen nodig hebt voor je landingspagina op je website. Met als gevolg dat het onvoldoende zal opbrengen.

Investeren in het uitbesteden van je videoproductie zal er dus voor zorgen dat je video deskundig wordt uitgevoerd zonder dat je marketingbudget wordt overschreden.

Video productie uitbesteden: hoeveel kost het?

De prijs van het uitbesteden van videoproductie zal afhangen van het aantal video’s dat je nodig hebt en de complexiteit van de video. De meeste externe agencies of freelancers zullen je per uur film- en montagetijd aanrekenen.

Dit is echter nog steeds een minimaal bedrag in vergelijking met het betalen van salarissen aan een intern team. Als je complexere video’s nodig hebt met intensieve bewerkingsverzoeken en animaties, kan de prijs variëren.

Hoeveel kost het om een Youtube video uit te besteden?

De optimale lengte voor een Youtube video is tussen de 2 en 5 minuten.

Dit lijkt misschien niet veel, maar deze hoeveelheid tijd voor haalbaar beeldmateriaal kan tot een paar uur duren om te filmen, en een paar uur om te bewerken of animeren.

Videoproductie kost tijd en investeren in een intern team kan je veel meer kosten. Door te kiezen voor uitbesteding ben je er zeker van dat de experts je YouTube-video’s volgens jouw schema kunnen voltooien zonder dat je een hoop geld hoeft te investeren.

Ben je nog steeds aan het lezen?

Tot slot willen we je even aan het volgende herinneren: Videomarketing is de toekomst van de contentconsumptie en de toekomst is nu. Door te investeren in een videomarketingbureau kunt u op adequate wijze video-inhoud creëren en publiceren die uw merk accuraat vertegenwoordigt.

Afhankelijk van je contentbehoeften zal een uitbesteed bureau je bedrijf de expertise, ervaring en apparatuur bieden om de kwaliteit van je bereik te verhogen.

close

Krijg toegang tot onze exclusieve content!

email