webontwikkeling
Web & Software Development

Webontwikkeling uitbesteden in 2022: Tips en advies!

5,00/5(1)

Webontwikkeling uitbesteden is een wereldwijd gebeuren. Het uitbesteden van web development diensten is een goede beslissing voor bedrijven die niet de juiste interne diensten in huis hebben.

Dat geldt vooral wanneer webontwikkeling je geen concurrentievoordeel oplevert, en het geen belangrijk onderdeel is van je belangrijkste bedrijfsprocessen. Niet elk bedrijf heeft de tijd, de mensen of het geld om iemand te betalen om intern een website te laten maken.

Uitbesteden van web ontwikkeling kan een haalbare optie worden voor elk bedrijf. In dit artikel zullen we de meest gestelde vragen over het uitbesteden van website ontwikkeling behandelen.

Drie belangrijkste vormen van webontwikkeling uitbesteden

  1. Uitbesteding aan freelance webontwikkelaars
  2. Outsourcing aan webontwikkelingsbureaus met specifieke webontwikkelaars voor je project
  3. Uitbesteding aan een web development bureau op een ad-hoc basis (aan een bedrijf)

Bij het outsourcen van web ontwikkeling is het niet nodig om met het grootste bedrijf in zee te gaan, maar wel met degene die bereid is om naar je te luisteren en te handelen volgens je behoeften.

Outsourcing verlaagt de instapdrempel en stelt je in staat te profiteren van een wereldwijde talentenpool. Hou dus rekening met de basisprincipes en probeer een leverancier te zoeken die aansluit bij je bedrijf.

Voordelen van webontwikkeling uitbesteden

Het uitbesteden van webontwikkeling kan op verschillende manieren lonen, onder meer door kostenbesparingen, een kortere time-to-market en een vlottere toegang tot IT-specialisten van topniveau. Hieronder volgt een lijst van de voordelen van het uitbesteden van webontwikkeling.

1. Kostprijs software ontwikkeling

Elk initiatief, van start-up tot bedrijf, heeft een budget. En fondsen hebben beperkingen. Als je de kosten tot een minimum moet beperken om je bedrijfsdoelstellingen te halen, overweeg dan outsourcing. 

Om te beginnen kunnen de uurtarieven van ontwikkelaars op verschillende plaatsen aanzienlijk verschillen. Het inhuren van eigen personeel zal de kosten van je webproject aanzienlijk verhogen.

Er zijn namelijk kosten voor vakantiedagen en verzekeringen om rekening mee te houden. Je moet voortdurend investeren in cursussen, conferenties, seminars, boeken, enzovoort. En dat alles draagt bij aan de kosten. Je bent ook verantwoordelijk voor het betalen van belastingen en huur.

Het enige waar je voor betaalt met extern personeel is de tijd die je besteedt aan het produceren van je project. Dat is vooral belangrijk als je net met een online bedrijf begint, want dan telt elke cent. Outsourcing helpt om de burn rateonder controle te houden.

2. Concentreer je op je vitale activiteiten

Je hoeft het werk pas goed te keuren nadat je alle details van een software outsourcing project hebt geautoriseerd. Een gerenommeerd outsourcingbureau voor webontwikkeling zal zijn klanten op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Het zal je door het volledige outsourcing web development proces begeleiden.

Als gevolg daarvan zul je meer vrije tijd hebben om je op je kernactiviteiten te concentreren. In plaats daarvan kun je je richten op marketing, verkoop en samenwerking met je belangrijke partners. Wij geloven dat je weet hoe je je tijd beter kunt gebruiken.

3. Veiligheid

Het uitbesteden van software-ontwikkeling zal je de sterkste bescherming bieden tegen inbreuken op de gegevensbeveiliging. Een deskundig team van webontwikkelaars zal ervoor zorgen dat je code en de methoden die worden gebruikt bij de creatie van online projecten zo veilig mogelijk zijn. Het is van cruciaal belang de projectdocumentatie op een veilige plaats te bewaren.

Om schendingen van de privacy te voorkomen, zullen gerenommeerde bedrijven je een geheimhoudingsovereenkomst laten ondertekenen.

4. Een meer diversie skill set

Tegenwoordig is programmeren afhankelijk van een overvloed aan technologieën, frameworks en libraries. En je hoeft ze niet allemaal te beheersen om een succesvolle front-end of back-end ontwikkelaar te zijn.

Door webontwikkeling uit te besteden, krijg je toegang tot een breed scala aan specialisten die expert zijn in hun vakgebied.

Of je nu een PHP- of Python-ontwikkelaar nodig hebt, of een front-endontwikkelaar met ervaring in React gebaseerde projecten, het inhuren van hen als een uitbesteed, op afstand werkend team is gemakkelijker en sneller.

Het proces van webontwikkeling uitbesteden

Wanneer bedrijven overwegen hun diensten uit te besteden, vermijden ze overhaaste conclusies. Het is van cruciaal belang de fasen te onderzoeken die bij het uitbesteden van webontwikkelingsdiensten komen kijken.

Een van de problemen bij het uitbesteden van de bouw van een project is het bepalen van het ideale bureau om mee samen te werken en ervoor te zorgen dat je team begrijpt hoe het project goed van start kan gaan.

Voordat je uitbesteedt, moet je je verwachtingen voor webontwikkelingsdiensten bepalen, evenals je einddoel en projectvereisten. Onduidelijke verwachtingen kosten tijd en geld, zelfs als de ontwikkeling en het ontwerp worden uitbesteed.

Lees ons artikel over hoe u een briefing voor een bureau opstelt om u te helpen bij de voorbereiding.

Bij Sortlist bieden we een gratis service aan bedrijven die op zoek zijn naar het perfecte bureau om hun marketingdiensten aan uit te besteden. Het enige wat je hoeft te doen is ons je project te beschrijven, je budget vast te stellen, en wij sturen je een zorgvuldig opgestelde lijst van potentiële bureaus waaruit je kunt kiezen.

webontwikkeling uitbesteden

Mythes over webontwikkeling uitbesteden

Gevestigde softwareontwikkelingsteams hebben de reputatie moeilijk te zijn om mee samen te werken. Dat is nochtans niet het geval. Deze vooroordelen worden hier ontkracht.

Problemen met de interculturele communicatie

Werken aan online projecten met webontwikkelaars in het buitenland wiens perspectief, cultuur en manier van communiceren verschilt van de jouwe kan een echte uitdaging zijn. Deze nadelen zijn vermijdbaar als je een gerenommeerde en betrouwbare provider kiest.

De taalbarrière

Indien je een bedrijf uit een ander land in dienst neemt, kan je moeilijkheden ondervinden bij de onderhandelingen wegens taalbarrières. Dat hoeft geen probleem te zijn. Veel bureaus over de hele wereld spannen zich in om Engels te spreken om hun klantenkring op internationaal niveau te vergroten.

Niemand kan het zo goed als ik het kan

Iedereen heeft wel eens de gedachte: “Ik doe alles zelf, want iemand anders kan het wel eens fout doen.” Wanneer je echter een enorm bedrijf leidt, heb je geen tijd om alles in je eentje te doen. Daarom moet je je ontspannen en een deel van de moeilijkheden aan iemand anders delegeren.

Iemand anders heeft toegang tot mijn persoonlijke informatie

Dat is heel begrijpelijk. Het is alsof je een vreemde in je huis uitnodigt. Laten we een parallel trekken met een andere situatie om je te helpen je op je gemak te voelen bij het uitbesteden van webontwikkeling.

Laten we zeggen dat je een vertrouwde loodgieter in je huis toelaat om je te helpen met wat loodgieterswerk. Klinkt deze situatie je beangstigend in de oren? Nee.

Je kunt zien dat de situatie minder beangstigend is geworden. De reden is dat, ook al is het een vreemde, je weet dat ze je zullen helpen.

Hier is de loodgieter een gerenommeerd bedrijf dat je zal helpen. Dus, wees niet bang om te vertrouwen; zorg er gewoon voor dat je weet wie je kunt vertrouwen. Het enige wat je hoeft te doen, is ervoor zorgen dat je een webontwikkelingsbureau inhuurt dat je kunt vertrouwen.

Deze mythes kunnen vervelend zijn, maar er is altijd een manier om het te omzeilen. Het belangrijkste is om alles vanuit de juiste invalshoek te bekijken.

Webontwikkeling uitbesteden : nu is het aan jou!

Over het algemeen helpt een outsourcingbureau voor webontwikkeling je toegang te krijgen tot de beste webontwikkelingsteams, efficiënt in je projectbehoeften te voorzien, van hun technische expertise te profiteren en hen toch als zakenpartners te behandelen.

Het is in veel opzichten beter dan het inhuren van een eigen team, want het opbouwen van een ervaren team is veel moeilijker en kostbaarder dan het vinden van een outsourcingpartner. Om af te sluiten adviseren wij je om een SLA en een NDA op te stellen om een soepel outsourcingstraject te verzekeren

close

Krijg toegang tot onze exclusieve content!

email