Push en pull strategie: duwen en trekken voor marketingresultaten
Sales & Customer Success

Push en pull strategie: duwen en trekken voor marketingresultaten

5,00/5(1)

Om een potentiële klant binnen te halen dient een bedrijf niet alleen gebruik te maken van traditionele kanalen, maar men dient ook de online marketing mogelijkheden te bekijken. In dit kader zal je niet alleen te maken krijgen met de push strategie, maar ook de pull strategie.

De push en pull strategie en of marketing zijn twee verschillende soorten marketing.

Push strategie is gericht op het pushen van inhoud naar je klanten en de pull strategie richt zich op het brengen van mensen naar je toe.

We kunnen een vergoeding ontvangen van adverteerders en partners wiens producten op onze site verschijnen. Deze relaties zijn niet beïnvloed door een adverteerder of partner.

Zowel de push en pull strategie zijn belangrijke componenten van elke marketingstrategie. Houd beide in gedachten bij het maken van je marketingplan. In deze blog kom je ook meer te weten over de push en pull strategie.

Wat is de push strategie nu eigenlijk?

De push strategie is een proces waarbij content naar de consument wordt gepusht. Het gebruikt verschillende tactieken en technieken om je boodschap over te brengen. Deze vorm van marketing is een vorm van reclame, die een specifiek bericht of product naar buiten duwt. Het werkt door promotiemateriaal te verzenden, dat wordt afgedrukt of met de hand wordt verzonden.

Deze strategie is gebruikt om een ​​publiek te bereiken, dat mogelijk nieuw is voor jou en je product. Het is ook gebruikt om bestaandeklanten te bereiken, die mogelijk geïnteresseerd zijn in het kopen van iets nieuws.

Een voorbeeld hiervan is het gebruik van e-mailmarketingsoftware om een ​​gerichte e-maillijst te maken voor een nieuwe oefenles. Het zal je helpen om promotionele e-mails te sturen naar mensen, die het meest waarschijnlijk willen deelnemen aan de les. Je kunt denken in de trant van een online actie

Een nieuw product of nieuwe dienst kan ook worden gelanceerd met een gloednieuw display, dat bij de kassa kan worden geplaatst, wat kan helpen de aandacht van een klant op hen te vestigen in een gebied waar ze waarschijnlijk al ontvankelijk voor zijn. Je focust je daarbij op bijvoorbeeld de goede verkrijgbaarheid van het product.

Tv-advertenties en radio-advertenties zijn ook vormen van een push strategie. Ze kunnen worden beveiligd op specifieke kanalen en tijden om een ​​gericht publiek te bereiken.

Wat wordt precies bedoeld met Pull strategie?

Inbound marketing, ook wel bekend als pull marketing, is een strategie die prospects naar je site trekt. Het gebruikt een combinatie van sociale media en zoekmachine marketing om leads te trekken.

Een pull strategie komt steeds vaker voor omdat deze bedoeld is om consumenten te bereiken, die mogelijk je diensten nodig hebben. In plaats van ze rechtstreeks te targeten, bereik je ze via een webstrategie.

Wist je dat SEO kan nuttig zijn voor een Pull strategie?

Een voorbeeld hiervan is zoekmachine optimalisatie. Dit is een proces, dat wordt gebruikt om de zichtbaarheid van een website of een nieuwe app in Google te verbeteren. Het omvat het volgen van best practices met betrekking tot webinhoud. Dit is ook een bekende vorm van online marketing.

Hoewel zoekmachinemarketing heel anders is dan andere vormen van marketing, blijft het toch een van de meest effectieve manieren om te beginnen. Bijna de helft van de marketeers is van mening dat het verbeteren van de SEO van hun website hun belangrijkste prioriteit is. Een goede strategie kan de zichtbaarheid van je bedrijf vergroten en meer verkeer genereren.

Site optimalisatie verwijst naar het proces om een ​​website effectiever te maken voor de algoritmen, die bepalen hoe die websites in de zoekresultaten verschijnen en om mogelijke klanten binnen te halen.

De kosten voor het implementeren van een SEO-campagne bedragen doorgaans ongeveer honderd euro. Het vereist een behoorlijke hoeveelheid werk om te beginnen, en het kan lang duren om resultaten te zien. Maar op de lange termijn kan het zeer gunstig zijn voor bedrijven.

Het is heel gebruikelijk dat websites de inhoud van hun product- en servicepagina’s verbeteren om hun organisch verkeer te vergroten. Een professioneel geoptimaliseerde website kan honderdduizenden dollars aan jaarlijkse inkomsten genereren.

Het grootste verschil tussen de push en pull strategie is, dat pull-methoden zoals SEO meestal langer duren, maar de beste resultaten opleveren.

Social media kan ook hand in hand gaan met een pull strategie

Social media marketing is een geweldige manier om een ​​groot potentieel klantenbestand te bereiken. Het maken van advertenties voor een nieuw product kan een goede strategie zijn als je modebewuste consumenten wilt bereiken, die al op zoek zijn naar een nieuw paar schoenen. Ook hier gaat het om de goede verkrijgbaarheid van producten.

Een ander voorbeeld is Social Media Marketing. Sociale media kun je zien als een integraal onderdeel van het leven van de mens. Er zijn veel manieren om het te gebruiken, zowel duwen als trekken. 

Iedereen weet dat het potentieel van sociale media-inhoud om websiteverkeer te stimuleren enorm is. Het creëren van een goed merk en goede inhoud is de sleutel tot het benutten van deze kans.

Social media is ook een belangrijk marketingkanaal. Social media is ook een belangrijk onderdeel van betaalde advertenties. Er zijn verschillende platformen en apps, die advertentiestijlen bieden die geschikt zijn voor social media marketing.

Een pull strategie is anders dan een push strategie. Het omvat het zorgvuldig selecteren van de inhoud, die de meeste interesse van je volgers zal wekken, of het kan via advertenties worden gedaan.

De meeste sociale-media platformen hebben doorgaans advertenties, die lijken op reguliere inhoud of video’s, die gebruikers in hun feeds kunnen vinden. Maar naarmate ze worden uitgebreid met meer geavanceerde targetingmethoden, zullen deze advertenties niet langer beperkt zijn tot alleen reguliere inhoud.

De schat aan data, die social media adverteerders bieden is krachtig genoeg om gerichte campagnes te creëren, die zowel effectief als winstgevend zijn.

Push strategie vs Pull strategie: de verschillen

De push strategie is meer gericht op verkoop en het behalen van een snellere conversie. Je gaat de klanten vragen hun hand op te steken. Pull strategie gaat over het optimaliseren van de ervaring van je bestaande klanten, zodat ze naar je op zoek gaan.

Terwijl zowel push- als pull-marketing gericht zijn op het verkrijgen van productinformatie bij een consument, richt de eerste zich erop dat ze je vinden en de tweede om ze gemakkelijker te vinden te maken.

Push marketing is anders dan pull-marketing. Het gebruikt zowel offline als online media om potentiële klanten te bereiken. Met de push strategie vertel je de klant waar ze om moeten vragen, terwijl pull-marketing hen helpt je zelf te ontdekken.

Tools die worden gebruikt bij de push strategie

  • Voor flyers en mailers, die zijn gericht op een specifieke doelgroep, zijn print-on-demand-services een ideale oplossing. Bestel ze gewoon zodra de gelegenheid zich voordoet.
  • Goede CRM-software wordt verder gebruikt om een ​​database met leads te creëren en te onderhouden die kan worden gebruikt om marketingcommunicatie te verzenden.

Tools die worden gebruikt voor pull strategie

Facebook-advertenties vormen een groot deel van de pull strategie, omdat ze helpen bij het vergroten van de bekendheid van je merk. Het maken en beheren van advertenties is een essentieel onderdeel van elke pull-campagne.

Moet ik nu voor de  push of pull strategie kiezen?

Op deze vraag is er geen goed antwoord te geven. Naarmate consumenten ontvankelijker worden voor traditionele marketing, beginnen marketeers organische marketing te beschouwen als een manier om contact met hen op te nemen.

Choosing Between Corporate and Litigation Practice Areas: Which Is the Better Choice for Your Legal Career? | BCGSearch.com

Wanneer gebruik je de push strategie?

Push marketing is een geweldige manier om potentiële klanten te bereiken en ze tot actie aan te zetten.

Het is ook zeer effectief omdat het gericht is op een specifieke groep consumenten. Push-marketing is een geweldige manier om je doelen te bereiken, maar het mag niet worden gebruikt als je doel hiervan simpelweg betrokkenheid of bewustzijn is.

Wanneer gebruik je pull strategie?

Als je een nieuw merk of bedrijf start, is de pull strategie wellicht de beste manier om je naamsbekendheid en reputatie te vergroten. Het kan je ook helpen meer klanten aan te trekken voor bijvoorbeeld hetzelfde product.

Wanneer beide strategieën gebruiken

De meeste marketeers kiezen ervoor om een ​​combinatie van beide te gebruiken, wat in sommige bedrijfstakken meestal het geval is. Bij B2B-marketing zijn zowel push als pull nodig.

Je wilt als fabrikant jezelf zichtbaar en beschikbaar maken zonder je markt te beperken.

Als het gaat om het betrekken van B2B-prospects, zijn er enkele belangrijke stappen, die je mogelijk moet nemen om ervoor te zorgen dat ze op de hoogte zijn van je en klaar zijn om te handelen. Misschien wil je ze ook op het juiste moment targeten.

Conclusie: Het is duwen en trekken naar marketingsucces

Zowel push- als pull-marketing zijn strategieën die worden gebruikt om een ​​merk op te bouwen. Met push marketing bereik je consumenten en vertel je hen over je producten en diensten. Met pull marketing bereik je consumenten en vertel je ze over jezelf. Het gaat om goed communicatie, doen van een speciaal aanbod, vindbaar maken van een website en veel meer.

close

Krijg toegang tot onze exclusieve content!

email