Geld verdienen met TikTok: Het uitgebreide handboek
Social Media

Geld verdienen met TikTok: Het uitgebreide handboek

2 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 52 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 52 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 52 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 52 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 55,00/5(2)

Geld verdienen met TikTok wordt steeds populairder, vooral onder de jeugd. Dit social media platform focust zich op het maken van korte video’s, variërend van 30 seconden tot maximaal 10 minuten. Gebruikers maken een TikTok-account aan en produceren video’s met de app. Door AI-integratie worden deze video’s verbeterd. Video’s bevatten meestal een dans of playback, maar soms is er live zang, en recentelijk begin je meer diverse onderwerpen te zien.

Het verhaal ging van start in China. Omdat Facebook verboden werd door de Chinese regering werden er alternatieven gezocht. In 2016 kwam de app Douyin uit. Na amper één jaar waren er meer dan een miljoen volgers. TikTok maakt gebruik van dezelfde technologie als Douyin, maar omdat TikTok ook verboden is in China staan de servers ergens anders.

Maar hoe verdien je geld met TikTok? Door je video’s zo aantrekkelijk te maken dat ze veel video views krijgen kun je geld verdienen met TikTok. En zoals bij alles op sociale media, voelen velen zich geroepen, het zijn echter maar weinigen die echt geld mee verdienen met TikTok. Over hoe je filmpjes schiet kunnen we niet veel helpen. Maar op de vraag kan je geld verdienen met TikTok in Nederland kunnen we je wel helpen, en zelfs bijstaan met tips.

Key Takeaways:

 • TikTok is een snelgroeiend platform voor het maken en delen van korte video’s, voornamelijk populair bij jongeren, met een focus op dans, muziek en een groeiende diversiteit aan onderwerpen.
 • Geld verdienen met TikTok is mogelijk door aantrekkelijke video’s te maken die veel views genereren. Het verdienmodel van TikTok draait om advertenties en beloningen voor content makers op basis van het aantal views.
 • Effectieve strategieën om geld te verdienen met TikTok omvatten het opbouwen van een sterke volgersgemeenschap, het maken van originele en boeiende content, samenwerkingen met merken, en het benutten van affiliate marketing en live donaties.

Waarom TikTok een verdienplatform is geworden

TikTok is gratis te downloaden. Dan is de vraag: hoe kun je geld verdienen met TikTok? Het eerste wat je moet beseffen is dat in deze wereld, behalve de zon die opgaat, niets gratis is. Het zijn met andere woorden de gebruikers die het product zijn geworden en aan de basis liggen van het verdienmodel TikTok. Omdat de filmpjes dagelijks vele miljoenen volgers hebben, is het voor bedrijven belangrijk om hier advertenties te plaatsen.

Omdat er op de eerste plaats steeds nieuwe video’s nodig zijn, is er een systeem bedacht om die makers te belonen. En dit aan de hand van het aantal keren dat hun video views aantikken. TikTok influencers zetten andere bezoekers aan om voor bepaalde kanalen te kiezen. Deze TikTok influencers verdienen met TikTok een aardig centje bij.

Hoeveel verdien je met TikTok per 1000 views als videomaker? Dat zou tussen 2 en 4 dollarcent kunnen zijn. Dat betekent dan dat je aan een miljoen views ongeveer $ 20 kunt verdienen. Dus volmondig ja op de vraag: kan je geld verdienen met TikTok?

Wat maakt TikTok uniek voor monetarisatie?

Het is hen niet om het geld van de TikTok gebruiker te doen. De bezoekers betalen niet in geld, maar met hun aandacht. Denk aan de bioscoop jaren geleden. Voor de voorstelling werd de ene na de andere advertentie getoond. De bioscopen kregen hier goed voor betaald. Zij moesten met de hoofdfilm het publiek aantrekken. Die kregen dan willens nillens al de reclamefilmpjes voorgeschoteld.

De inkomsten voor TikTok zijn dan ook enorm. De betaalde advertenties zorgen voor miljarden. Daar van reserveert het bedrijf een gedeelte om aan de makers van de video’s te betalen.

Maar voor er met advertenties gewerkt werd was er al het token systeem. Hier is wel geld van de kijkers gemoeid. Trouwe fans kopen die tokens en kopen daarmee virtuele geschenken die ze aan andere TikTokkers schenken die leuke filmpjes maken. De makers van de filmpjes wisselen die cadeaus om voor echt geld. Uiteraard neemt TikTok hier zijn commissie op.

Basisbegrippen van TikTok 

Hoe werkt TikTok?

Een van de grote successen van dit platform is dat het ontzettend eenvoudig in gebruik is. Dat hebben de makers goed gezien. Hoe simpeler de lay-out van de app, hoe meer mensen die app zullen gebruiken. Eigenlijk heeft de app alles aan boord om een afgewerkte video met muziek af te leveren. Het zijn alleen de vele opties en filters die wat tijd vragen om allemaal te leren kennen. Ook kijk je beter even van dichtbij naar het TikTok creator programma, dat is interessant als je geld wilt verdienen met TikTok.

De fundamenten

Als je commercieel met TikTok wil gaan posten moet je een aantal bekijken voor je er mee start.

 • Zorg dat je aanbod de juiste groepen bereikt.
 • Gebruik de taal en de trends van vandaag, de grootste groep gebruikers van dit platform zijn jongeren.
 • Zorg dat je constant nieuwe content toevoegt. Het is eigen aan de jeugd dat ze heel vlug op iets uitgekeken zijn. Als er geen vernieuwing is zullen ze vlug wegzappen.
 • Gebruik relevante hashtags.

Het Algoritme van TikTok Begrijpen

TikTok geeft niet alles prijs van zijn interne keuken. Dat zou voor de concurrentie maar wat makkelijk zijn. Maar het is wel zo dat het eerste uur nadat de TikTok creator zijn producten post belangrijk is. Hoeveel volgers tijdens het eerste uur na het posten de video uitkijken, zal voor TikTok de waarde van die video bepalen.

Hoeveel volgers creëer je ermee, en hoeveel mensen liken de video? Aan de hand van deze gegevens zal TikTok de video evalueren.

Het opbouwen van een aanhang op TikTok

Het hele idee van dit platform stoelt erop om een zo groot mogelijk aantal volgers krijgen op korte tijd op een video. De TikTok gemeenschap met een groot bereik, is zoals gezegd de basis. Zij samen zijn het echte kapitaal van dit bedrijf.

TikTok account
Bron: Digital Natives

Het belang van het opbouwen van een sterke gemeenschap op TikTok

Geld verdienen met TikTokliken kan alleen maar als er een voldoende aantal volgers met een TikTok account is. Er zijn in Nederland meer dan 3 miljoen gebruikers van het officiële platform. Het overgrote deel daarvan bevindt zich onder generatie ‘Z’ en ‘Y’. Die zijn nu tussen 18 en 30 jaar oud. Dat betekent dat adverteren alleen maar nut heeft als het producten en advertenties zijn die op de jongere generaties gericht zijn.

Hoe krijg je 1000 volgers op TikTok? Gebruikmaken van andere TikTok influencers is de beste manier om volgers te ronselen. Een TikTok influencer is iemand met veel aanhang en trouwe volgers op TikTok zelf.

Je kunt ook gebruikmaken van micro influencers. Dit zijn volgers met een iets kleinere aanhang. Tussen 500 en 20.000 volgers. Met meerdere micro influencers kun je zorgen voor een meer gedifferentieerd publiek.

Effectieve strategieën om volgers te verzamelen op TikTok

 Hoe verdien je geld met TikTok, is door mensen aan te trekken om naar de video’s te kijken. Hoeveel verdien je met TikTok hangt af van hoeveel volgers je als TikTok influencer kunt verzamelen. Dit zijn enkele tips om je op weg te helpen. Hoe kan je geld verdienen met TikTok: word TikTok influencer.  

 • De specifieke doelgroep bepalen: Veel TikTokkers kunnen geld verdienen met TikTok kijken. Maar ze zullen wel moeten geboeid worden door het aanbod. Geriatrische producten promoten heeft geen zin bij generatie Z of Y. Plaats content aangepast aan het TikTok profiel van je volgers. Want wanneer verdien je geld met TikTok? Als je steeds opnieuw de juiste mensen kunt aantrekken. Het zal aan het gedrag van je volgers te wijten zijn of je film een virale video wordt.
 • Kies de juiste topics: Je video’s plaatsen in de juiste specifieke niche is een andere factor. Miljoenen mensen met een TikTok account bekijken de filmpjes, maar ze kiezen wel bepaalde onderwerpen waarin ze geïnteresseerd zijn. Entertainment, reizen, auto’s enz. Wees consistent, je volgers zullen het waarderen als je bij je onderwerpen blijft. Gebruik ook de relevante hashtags, zo zullen kijkers je makkelijker vinden.
 • Zorg voor afwisseling: Volgers kun je alleen maar houden en laten groeien als je voor voldoende nieuwe waardevolle content zorgt. Doe inspiratie op bij andere influencers met een TikTok account, maar blijf zelf wel origineel. Daar kan een hoop tijd ingaan zitten.
 • Maak je eigen branding: Een succesvol TikTok account herken je direct aan zijn eigen stijl. De kleuren, muziekstijl en de hele uitstraling van de TikTok video’s. De kijkers zullen het zeker kunnen waarderen wanneer je als influencer een aantrekkelijke en steeds dezelfde uitstraling biedt. De kunst is om dit steeds op een andere manier te bewerkstelligen.
TikTok account of Cat Burns
Bron: TechCrunch

Monetarisatie strategieën 

Hoeveel geld verdien je met TikTok en vanaf hoeveel volgers op TikTok verdien je geld met TikTok zelf? Dat zijn eigenlijk de basisvragen waarop we in deze bespreking de antwoorden zoeken. Inkomsten genereren met je TikTok account, vraagt om de juiste strategieën.

Direct geld verdienen met TikTok: de TikTok Creator Fund

Het TikTok Creator programma is een bedrag dat het platform reserveert om de maker van de video’s mee te betalen. Het is een gedeelte van de reclame-inkomsten van het bedrijf. Volgens de laatste update zou dat nu ongeveer $ 200.000 bedragen. Dankzij het feit dat je degelijke video’s maakt ga je geld verdienen, TikTok zal je dan volgens het aantal views vergoeden uit dit fonds.

Influencer marketing en merk samenwerkingen

TikTok Influencers
Bron: WWD

Hier komen we aan het echte TikTok geld verdienen. Net als bekende YouTubers zal ook de TikTok influencer met genoeg volgers gesponsorde video’s kunnen aanbieden. Het trademark van het betalend bedrijf zal prominent in beeld komen, zonder echt helemaal een reclamefilmpje te worden. Als andere bedrijven dit merken zullen die ook maar al te graag hun eigen producten promoten via het TikTok kanaal van de succesvolle influencer.

Product- en dienstpromoties: hoe kun je ze effectief maken?

Als bedrijf kun je je handelsnaam promoten via TikTok influencers. Hoe meer kijkers die hebben, hoe meer consumenten je handelsnaam leren kennen. Het is ook een excellente manier om je beeldmerk in de kijker te zetten. Alle bijzonderheden over beeldmerk, trademark en de juiste handelsnaam kun je hier op onze Sortlist site nalezen.

Als influencer is het belangrijk om te weten hoe je dat het beste aanpakt. Het platform zelf werkt met vijf verschillende marketingtechnieken om advertenties en gesponsorde posts te plaatsen.

 • Brand take-over: De adverteerder zal bij de start van de TikTok film enkele seconden zijn producten aanprijzen.
 • Pre-roll: Dit ken je zeker van de youtube automation. Voor de film start, loopt eerst een advertentie die je niet kunt overslaan.
 • In-feed ad: De advertenties verschijnen tijdens het scrollen tussen de video’s. Deze advertenties kun je wel wegklikken.
 • Branded effect: Je kunt als bedrijf een ‘Branded Lens’ ontwerpen. De influencer kan die in zijn video’s op een speelse manier verwerken. Andere TikTokkers kunnen dit liken en delen. Zo kun je producten promoten en je merknaam in de aandacht brengen.
 • Billboard: Je merknaam of product wordt gedurende twee seconden getoond voor het de film begint. Vooral bedrijven die al over naamsbekendheid beschikken maken hier gebruik van.

Affiliate marketing via TikTok: de juiste aanpak

Hoe geld verdienen met TikTok op nog een ander manier? Plaats affiliate links. Dat zijn verwijzingen naar de site van de adverteerder. Die affiliate link zal je recht geven op de affiliate commissie. Dat is een klein bedrag voor alle kijkers die via de affiliate link naar de target site surfen.

Live donaties en virtuele geschenken op TikTok

Behalve met gesponsorde berichten kun je ook betalingen ontvangen van andere TikTokers. Dat is onder de vorm van virtuele geschenken, die je zelf dan kunt omzetten in geld.

Juridische en financiële overwegingen

TikTok staat niet boven de wet. Zowel de influencer als de adverteerder moeten zich aan de regels houden.

De juridische aspecten van geld verdienen op TikTok

Er zijn twee belangrijke juridische aspecten die verband houden met adverteren op TikTok.

 • Het recht op intellectuele eigendom: alle reglementering op het vlak van trademark, merknaam en geregistreerde handelsnaam gelden ook op dit platform.
 • De inkomsten die je als Nederlander maakt met TikTok moet je aangeven aan de belastingen. Tot een bepaald bedrag is dat belastingvrij. Ga je erover val je onder de belasting van je persoonlijk inkomen.

Hoe je je TikTok inkomsten kunt beheren en optimaliseren

Om als influencer geld te kunnen ontvangen van TikTok zelf moet je eerst aan drie voorwaarden voldoen:

 1. je moet een bankrekening hebben
 2. Een Financial Service ID hebben. Dat kan verkregen worden na de verificatie van je bank.
 3. Een betaalpas of een creditcard koppelen om de betalingen te kunnen ontvangen.

 Het geld van je donaties of sponsored posts wordt binnen de veertien dagen door het platform verwerkt. Daarna duurt het tot 72 uur voor het op je bankpas te zien is.

Gevorderde technieken 

Het gebruiken van TikTok Analytics voor inkomstenoptimalisatie

Absoluut een van de beste manieren om je beheer van geld te regelen bij TikTok. Het is een dashboard dat aan je TikTok account verbonden is. werk je met TikTok kun je hier duidelijk alle activiteiten en verrichtingen bekijken en sturen.

TikTok Analytics
Bron: Buffer

Het opbouwen van een persoonlijk merk op TikTok

We hebben in deze tekst al enkele keren op het belang van een eigen merk gehamerd. Word TikTok influencer en maak je eigen stijl. Na verloop van tijd zullen de kijkers je werk beginnen te herkennen, en het nog meer waarderen. 

Crosspromotie en synergie met andere social media platforms

De meeste TikTokkers hebben het platform leren kennen via andere sociale media. De filmpjes worden niet alleen op het eigen kanaal aangeboden. Op Facebook, Instagram en YouTube worden ze ook gepresenteerd. Dat zorgt voor een nog groter bereik, en de kans dat er weer nieuwe accounts worden aangemaakt worden. Het is een van de beste manieren om je aantal volgers te laten groeien en daardoor nog meer geld mee te verdienen met TikTok.

Succesverhalen en Casestudies 

Inspirerende succesverhalen van TikTok geldverdieners

Deze Nederlanders hebben opmerkelijke prestaties neergezet met een al dan niet gesponsorde post. Ze verdienen met TikTok een aardig centje bij.

 • Meester Jesper: Deze populaire leraar uit het basisonderwijs leert de kinderen op een speelse manier de basis van wiskunde, taal en meer. Humor is zijn handelsmerk, en ook betrekt hij heel vaak ook de kinderen zelf bij de video’s.
 • NikkieTutorials: De koningin van de make-up wordt ze wel eens genoemd. Op YouTube wordt ze gevolgd door 14 miljoen kijkers. Maar ook op TikTok is ze een rijzende ster. Haar volgers kun je herkennen aan de imitaties die ze van hun rolmodel nadoen.
 • Sara Dol: Deze video creator is vooral bekend door de hoge kwaliteit van haar eigen producten die ze maakt en op TikTok toont. Alles is belangrijk, waar de camera staat, de kleurovergangen, de muziek en zelfs de make-up van haarzelf of de modellen.

Gedetailleerde casestudies van monetarisatie op TikTok

Maar ook bedrijven hebben succesverhalen geschreven via TikTok.

 • HyundaiOm de lancering dan de volledig elektrische wagen, de IONIQ 6, kleur bij te zetten werd een campagne gevoerd via TikTok. Ze scoorden niet minder dan 242 miljoen views en reacties. De IONIQ 6 kreeg enkel door deze campagne 3,5 % extra bekendheid mee bij het grote publiek.
 • Burger KingBurger King wou meer ijsjes gaan verkopen. Ze hebben een actie opgezet via TikTok. Het leverde niet minder dan 58 miljoen views en meer dan 8% van de consumenten was nu ook bewust dat deze hamburgertent ook ijs verkoopt. Maar het meest opmerkelijke is dat de verkoop van het ijs 15 keer hoger lag dan voor de campagne.
 • KnorrKnorr had een nieuw product dat ze aan de man wilden brengen. Een gekruide mix voor kip. Er werd een campagne opgezet bij TikTok. De daarvoor onbekende mix genoot dankzij de TikTok reclame bijna 10% meer bekendheid. De verkoop steeg met meer dan 5%. Het beste bewijs dat nieuwe producten verkopen ook prima via TikTok kan.

Conclusie

Dat we nog maar aan de start van het succes van TikTok staan weet eigenlijk wel iedereen. Steeds meer accounts worden aangemaakt. Geld verdienen met TikTok zal daarom ook in de lift blijven zitten. Steeds meer bedrijven zullen zich bewust worden van de mogelijkheden.

Dat TikTok een gouden toekomst wacht is vrijwel zeker. Niet alleen geld verdienen zal vermeerderen. Maar dankzij de creativiteit van de video creators zal het een platform zijn dat miljoenen boeit.

Veelgestelde Vragen (FAQ’s) 

Wat verdien je met TikTok als je 1000 views hebt?

Met 1000 views kun je tussen de 2 en de 4 cent verdienen. Het is dus alleen door de grote aantallen dat je het echte geld kunt verdienen.

Hoeveel kan je verdienen met TikTok?

Hoeveel je kunt verdienen met TikTok hangt af van hoeveel volgers je video liken en uitkijken. 

Hoe krijg je 1000 euro van TikTok?

Door heel veel volgers te hebben of door te werken met influencers. 

Hoeveel volgers heb Je nodig om geld te verdienen op TikTok?

Vanaf 1000 volgers kun je vragen om geld te verdienen met TikTok.

Wat zijn de meest effectieve strategieën om geld te verdienen op TikTok?

 • Zorg voor originaliteit en creativiteit.
 • Doe cross-over met andere platformen zoals Instagram en Facebook.
 • Weet wie je doelgroepen zijn.
 • Voorzie constant nieuwe relevante content.
close

Krijg toegang tot onze exclusieve content!

email