Bereik jouw klant sneller door personalisatie van je product aan te pakken!
Sales & Customer Success

Bereik jouw klant sneller door personalisatie van je product aan te pakken!

5,00/5(1)

Een goede pitch met personalisatie van je product, doet wat het publiek nodig heeft. Voor goede verkoop snap je het probleem van je leads en vind je daar een oplossing voor. Maak je website persoonlijk, daarmee zet je je belangrijkste leads naar je hand. Personalisatie moet je prioriteit nummer 1 zijn.

Als de personalisatie van je website goed wordt ingezet heb je de meeste kans de voor je belangrijke clientèle omzetten naar potentiële klanten.

Wat is gepersonaliseerde marketing?

Gepersonaliseerde marketing, ook wel één-op-één marketing of persoonlijke marketing genoemd, is een marketingstrategie waarbij bedrijven data-analyse en digitale technologieën gebruiken om op maat gemaakte informatie en productaanbiedingen aan huidige en potentiële klanten te leveren.

Het doel van personalisatie van je product is om nieuwe vergelijkbare doelgroepen te vinden die passen bij de momenten van de customer journey die de klant op dat moment beleeft.

De voordelen van gepersonaliseerde marketing


Er zijn talrijke voordelen van gepersonaliseerde marketing, zowel voor bedrijven als voor consumenten. Wanneer strategieën succesvol worden geïmplementeerd, komen de volgende voordelen om de hoek kijken:

Voordeel 1: Betere klantervaring

Klanten zijn meer op hun gemak met het verstrekken van persoonlijke informatie aan hun favoriete merken als ze er iets voor terug krijgen. Ze vullen formulieren in, downloaden whitepapers, doen mee aan enquêtes om kortingen te krijgen, en geven hun favoriete aankopen of voorkeuren aan.

Wat is nu het addertje onder het gras? 🐍

Met al deze klantgegevens die worden aangeboden, verwacht de consument dat merken alle gevoelige informatie beschermen en meer gepersonaliseerde ervaringen bieden wanneer ze terugkomen.

Voordeel 2: Inkomsten verhogen.

Door het voorkeurskanaal van elke klant te identificeren en erop in te spelen, kunnen bedrijven de ROI verhogen. Met de juiste automatiseringstechnologie kunnen marketeers vaststellen via welk kanaal klanten contact opnemen en vervolgens automatisch opvolgen via verschillende kanalen als onderdeel van een omnichannel aanpak.

Restaurant Personalised Marketing | Bingage | Personal marketing, Restaurant marketing strategies, Marketing campaigns

Voordeel 3: Merkloyaliteit verhogen.

Wanneer consumenten informatie en gegevens verstrekken, verwachten ze te worden behandeld als unieke individuen met specifieke voorkeuren. Bedrijven die tijd en middelen besteden aan het implementeren van succesvolle gepersonaliseerde marketingstrategieën zullen profiteren van een concurrentievoordeel in zowel merkloyaliteit als klanttevredenheid.

Voordeel 4: Zorg voor consistentie over de kanalen heen.

Consumenten hebben contact met merken via een aantal kanalen, waaronder e-mail, sociale media, mobiele apparaten, enzovoort, soms allemaal op één dag. Daarom is het voor merken belangrijker dan ooit om consistentie te creëren tussen de verschillende kanalen. De in-store ervaring moet overeenkomen met de app-ervaring, die weer moet overeenkomen met e-mailberichten. U begrijpt wat ik bedoel.

Realtime personalisatie

Real time personalisatie past zich direct aan aan het gedrag van de individuele klanten. Dit gebeurt in realtime. Denk hierbij aan een webshop die een individuele boodschap stuurt die past bij de fase van het koopproces waar de klant zich op dat moment in bevindt. Je kunt personalisatie van je site verbeteren zonder dat je de content moet veranderen. Het belangrijkste daarbij is: je doelgroep en de conversie daarvan.

🖐🏾 ✌🏾 De regel van zeven

De regel van zeven is een van de oudste concepten. En deze is zeker nog niet achterhaald. Deze regel zegt dat de koper iets zeven keer moet horen voor hij het zal kopen.

De vraag is nu: “waarom zeven, waarom niet zes of acht?”

Het draait hier niet om het getal maar om de boodschap met personalisatie. Je moet je marketingboodschap personaliseren en zo vaak laten horen en zien zodat de klant het zeker zal kopen. Waarom zeven keer herhalen? Omdat de klant je nog niet vertrouwt en dus zeker niet bij de eerste keer direct zal instemmen. Ook al is de boodschap gebaseerd op personalisatie in je niche. Herhalen is de key. 

Hoe doe je dit?

1 – Ruis

Iedereen wordt overladen met informatie. Je kunt je klanten niet maar zo voor de gek houden want die kunnen alles achterhalen door Google te gebruiken. Om wel over te komen en gehoord te worden kun je trucs gebruiken waarbij herhaling de prioriteit heeft. Anders kom je niet boven het lawaai uit wat andere marketing bedrijven produceren.

2 – Aankoopgedrag

Als de klant je product niet echt nodig heeft, noteren ze het mentaal bij aanbevelingen. Als ze het dan daadwerkelijk gaan kopen, zullen ze uiteindelijk kiezen voor de laatste marketingboodschap die ze dan gehoord hebben. Daarom is herhaling belangrijk zodat de communicatie tijdens het aankoopgedrag op het juiste moment doorslaggevend is.

3 – Een te hoge prijs

Een klant kan de prijs te hoog vinden en daarom het product afwijzen. Als je de klant kunt overtuigen waarom hij juist dit product nodig heeft en de waarde ervan laat zien, dan zul je het aankoopgedrag kunnen sturen. En dit weer in de herhaling met de regel van zeven.

4 – Onbekend product

Een uitdaging kan zijn een onbekend product aan je doelgroep verkopen. De manier waarop je dat doet staat weer centraal. Herhaling, herhaling en nogmaals herhaling tot de consumenten zich kan identificeren met wat je ze aan te bieden hebt en interesse toont. Het zal leiden tot veranderend klantgedrag vergeleken met je product.

Hehe, je dacht zeker dat er 7 punten kwamen? – Soms kan het korter! 😄

De regel van zeven is zijn kracht nog niet verloren. Herhalende personalisatie zorgt ervoor dat de boodschap op het juiste moment bij de klant aankomt. Maak hier gebruik van.

Conclusie

Consumenten hebben nu meer dan ooit behoefte aan meer personalisatie in het koopproces. Als uw gepersonaliseerde marketingstrategie niet op iedereen is afgestemd, zullen ze zich overweldigd voelen en minder snel bij u kopen. Het hebben van een succesvolle gepersonaliseerde marketingstrategie kan de grootste troef zijn die uw bedrijf te bieden heeft.

close

Krijg toegang tot onze exclusieve content!

email